Schrijf jij de beste code? Denk jij elk systeem te kunnen hacken? Of ben jij juist de gedroomde schakel tussen Business & IT?

Met deze test ontdek je in 2 minuten welk specialisme binnen de IT het beste bij jou aansluit.

Je krijgt het resultaat direct te zien en we sturen je de uitslag bovendien per e-mail toe. Zo kan je het later nog eens bekijken!

Intro

De Wat Past Bij Jou Test Direct inzicht in jouw talent!

Resultaat

We’re all special!
Waarin kun jij je onderscheiden?

Wil je advies over dit resultaat?
Plan een kop koffie bij ons op kantoor en
bespreek jouw opties met een consultant.
Of stuur een appje. Kan ook!

Testen

Doordat het IT landschap en de software complex is, is het praktisch onmogelijk voor developers om foutloze software te ontwikkelen. En dat is waar de tester om de hoek komt kijken. Het testen van software is het vaststellen in hoe- verre software exact aan de eisen voldoet. Cruciaal hierbij is het inzichtelijk maken van de verschillen tussen de vooraf opgestelde eisen en de opgeleverde software. En op basis hiervan kunnen belangrijke beslissingen genomen worden! Voer jij test cases uit en bepaal je samen met je stakeholders een perfecte testaanpak? Dan pas jij ideaal in het test-specialisme.

Welke skills heb je nodig?

Functies op het gebied van testen

Tester, Test Engineer of Automation Test Engineer

Back-end

De ‘back-end’ staat voor de achterkant van een website of applicatie. De back-end bestaat uit de database, de server en de applicatie. Als back-end programmeur ben je bezig met software die voor de gebruiker niet direct zichtbaar is. Je bent verantwoordelijk voor de bouw en de optimalisatie van de software. Maar ook voor het toevoegen van functionaliteiten, het samenvoegen van databases of de doorontwikkeling van applicaties. Doordat veel organisaties Agile werken, hoort een stukje testen van je code, het beheren van de applicatie of het geven van advies over iets dat jij gebouwd hebt vaak ook bij je takenpakket. Is dit je op het lijf geschreven? Dan is back-end jouw ding.

Welke skills heb je nodig?

Functies op het gebied van back-end

Software/Applicatie/Web Developer, Back-end Developer, API Engineer, Data Engineer of DevEngineer.

Beheer

Binnen beheer zorg je voor het beheren van bedrijfsinformatie en de realisatie van de IT-services. Voor het gemak verdelen we beheer in drie aandachtsgebieden: functioneel beheer, technisch beheer en systeem- en netwerkbeheer. Bij functioneel beheer zorg je ervoor dat de applicaties aan de wensen en eisen van de gebruiker blijven voldoen. Je voert kleine aanpassingen door en lost ad-hoc problemen van de gebruiker op. Je denkt bovendien na over hoe problemen preventief voorkomen kunnen worden. Een stukje automatisering dus. Binnen technisch beheer ben je verantwoordelijk voor het technische onderhoud en het oplossen van complexe technische problemen. En de systeem- en netwerkbeheerder is bezig met het installeren van hardware en software, het beveiligen van het systeem en het oplossen van problemen op systeem-en netwerkniveau. Een beheerder in hart en nieren? Dan is dit specialisme je op het lijf geschreven.

Welke skills heb je nodig?

Functies op het gebied van beheer

Beheerder, Applicatie Specialist, Application Manager, Run Specialist of DevOps Engineer.

Data

We kunnen er niet omheen, de wereld van morgen draait om data. Data is booming. Topics als Machine Learning, Big Data, Data Science en Business Analytics schieten als paddenstoelen uit de grond. Niet zo gek, want bedrijven zijn steeds meer datagedreven en hebben de behoefte inzicht te krijgen in hun bedrijfsdata. En om inzicht te geven zijn er data professionals nodig. Dataliefhebbers die ervoor zorgen dat er data in een juist formaat beschikbaar is en er waardevolle resultaten uitgehaald kunnen worden. Als data expert ben je goed in het begrijpen en hanteren van enorme hoeveelheden verschillende soorten data. Wil jij data op de juiste manier verzamelen, inrichten en hieruit conclusies trekken? Dan zit je helemaal goed in het data specialisme. Je begrijpt bovendien de business, gaat met de business in gesprek en maakt data begrijpelijk voor je stakeholders.

Welke skills heb je nodig?

Functies op het gebied van data

Data Scientist, Data Analist, Machine Data Analist, Quantitative Risk Analist of BI Consultant

Front-end

De ‘front-end’ staat voor de voorkant van een website of applicatie. Hiermee wordt het gedeelte bedoeld dat zichtbaar is voor de gebruiker. De front-end ontwikkelaar houdt zich bezig met het vertalen van een webdesign naar een werkende website. Oftewel: jij zorgt ervoor dat de website er spot on uitziet! Werkzaamheden als het werkend maken van interacties en visuele effecten komen daarbij kijken. Maar wat dacht je van zorgen voor een goede gebruikersvriendelijkheid en toegankelijkheid? Doordat veel organisaties Agile werken ben je ook bezig een stukje testen en implementatie. Feit blijft dat jij een neusje hebt voor pixel-perfect designs en blij wordt van een goede usability.

Welke skills heb je nodig?

Functies op het gebied van front-end

Front-end Developer, Full Stack Developer of UX Developer

Processen

Jij weet als geen ander hoe je een proces optimaal inricht én goed tot stand kan brengen. Je wil de organisatie wendbaarder, sneller en efficiënter laten werken. Je kraakt je hersens graag op vragen als ‘hoe kunnen we dit proces effectiever inrichten? en ‘hoe zorg je voor grip en tegelijkertijd flexibiliteit?’. Je kan daarbij de impact van wijzigingen goed inschatten en krijgt mensen mee in veranderingen. Door jouw inzet worden processen meetbaar en controleerbaar. Je vindt het leuk om de context in kaart te brengen, informatie te inventariseren en vervolgens doeltreffende maatregelen te nemen. Vind je het leuk om impact te hebben op processen? Dan is dit jouw specialisme.

Welke skills heb je nodig?

Functies op het gebied van Processen

BPM (Business Proces Management) Consultant, Proces Analist, DevEngineer of Business Developer.

Projectmanagement

Projecten managen betekent volledig in charge zijn. De klassieke projectmanager is een leider, een coach, een planner en een beslisser in één. Iemand die bovendien rekening houdt met cruciale factoren als tijd, budget, afspraken, resultaat en samenwerking. Binnen Scrum ligt dit net even anders. De taken van een Project Manager zijn verdeeld over de Product Owner, de Scrum Master en het team. De Product Owner is verantwoordelijk voor de product backlog en de Scrum Master voor de uitvoering van de scrumprocessen. Je kan stellen dat door de implementatie van nieuwe werkwijzen projectmanagement is veranderd. Tegenwoordig vind je in veel functies een vorm van projectmanagement terug. Pak jij snel de lead en til jij projecten makkelijk naar een hoger plan? Overweeg dan een functie in dit specialisme. Of kies voor een functie waar een vorm van projectmanagement in zit!

Welke skills heb je nodig?

Functies op het gebied van Projectmanagement

PMO (Project Management Officer) Product Owner, Scrum Master, Agile Engineer, Run Specialist of Releasemanager,

Security

Bij security staat één ding centraal: het beschermen van de IT-organisatie tegen ongewenste indringers. Alles is gericht op een optimale beveiliging. Er staat aardig wat op het spel: elektronische gegevens van gebruikers, klanten en medewerkers moeten veilig zijn. Je kan het zo technisch maken als je zelf wil. Als Ethical Hacker voer je pentesten uit om systemen, servers en software op zwakke plekken te controleren. Maar als Security Consultant geef je advies over informatiebeveiliging. Zet jij makkelijk je security bril op? Dan kan jij je hart ophalen in dit specialisme.

Welke skills heb je nodig?

Functies op het gebied van Security

Ethical Hacker, Security Consultant, Security Analist, Risk Analist en Identity & Access Management Consultant.

Advies

Elke organisatie heeft baat bij een gestroomlijnde bedrijfsvoering. Het goed organiseren van de IT is hier een belangrijk onderdeel van. Je stelt jezelf daarom graag de vraag: wat heeft het bedrijf waar je voor werkt nodig op IT-gebied? Je geeft bijvoorbeeld advies over cloud, virtualisatie, automatisering, het applicatielandschap of DevOps werken. Net waar je voor opgeleid bent, of verstand van hebt. Zorg jij ervoor dat de organisatie bewust wordt van de alignement tussen Business en IT en geef je strategisch advies over hoe de organisatie IT moet inzetten? Check dan onze advies vacatures!

Welke skills heb je nodig?

Functies op het gebied van advies

IT Strategy Consultant, Business Analist, DevOps Engineer, Implementatie Consultant of Applicatie Consultant.

Klaar om meer over

jezelf te ontdekken?

Bij ons draait een assessment om jou leren kennen.
Jij staat centraal. Wil je erachter komen wat jouw talenten zijn en wat jouw ideale IT baan is? Maak dan een afspraak voor een assessment.

Zo werkt ons assessment

  • Je spreekt met een consultant, een assessment-psycholoog en een ervaren loopbaanadviseur

  • Je krijgt een compleet beeld van je talenten en ambities, vertaald naar de IT arbeidsmarkt

  • Je gaat naar huis met waardevolle inzichten én concrete vacatures