Meld je aan!

Lees ons Privacy Statement

Ik accepteer het Privacy Statement

Inspireer mij, en hou mij op de hoogte van relevante content in de vorm van bijvoorbeeld blogs, infographics en video's. Mijn gegevens zullen 1 jaar bewaard blijven.

Met deze inschrijving geef je Procam toestemming om jouw gegevens te verwerken om jou uit te nodigen voor interessante kennissessies en andere events die Procam organiseert. Mijn gegevens zullen 1 jaar bewaard blijven. Je kan ons op elk moment verzoeken om jouw gegevens te verwijderen of jouw toestemming in te trekken via privacy@procam.nl.

Ben jij erbij?

Blijf op de hoogte van onze TechTalks!

Elk kwartaal organiseren wij TechTalks rondom allerlei verschillende thema’s binnen de IT. We nodigen experts uit die vol enthousiasme hun kennis delen. En met een workshop, film, of andere ervaring ben je niet alleen een avond aan het luisteren, maar beleef je het onderwerp ook van dichtbij. Het zijn avonden waar studenten, professionals, en werkgevers elkaar in een informele sfeer ontmoeten. Waar passies worden aangewakkerd, nieuwe ideeën ontstaan, en mensen elkaar aansteken met hun enthousiasme. Dat is waar wij als Procam graag voor staan. Feel Inspired. Be Oustanding.

TechTalks bijwonen? Meld je aan!

Laat je gegevens achter in het formulier, dan nodigen wij jou uit voor onze toekomstige TechTalks.

WAT VOORAF GING…

HACKING & SECURITY

De digitalisering van de wereld heeft ons veel gebracht, maar het brengt ook problemen met zich mee. Geen enkel systeem is waterdicht. Coen Jonker en Mark Kazemier lieten zien hoe hackers gebruik maken van kwetsbaarheden in onze systemen en vertelden wat we moeten doen om ons daartegen te verdedigen. Na deze talk was het tijd om zelf aan de slag te gaan. Binnen 2 uur was iedereen in staat om een SQL injection uit te voeren!

MEER OVER DIT ONDERWERP

Over de hele wereld ondervinden bedrijven, overheden en ziekenhuizen grote problemen door gijzelingssoftware WannaCry.

Het werk van hackers blijft over het algemeen onzichtbaar. Behalve toen inbrekers het netwerk van energiebedrijven in de Oekraïne overnamen… (Wired)

Nederlandse hackers, o.l.v. cyber security professor Herbert Bos bij de VU Amsterdam, slaagden erin virtual machines in the cloud aan te passen. (Science Daily)

CLOUD COMPUTING

MEER OVER DIT ONDERWERP

Quantum leap in computerpower: start-up Rigetti haalde $ 70 miljoen op om de eerste super-krachtige cloud computer te bouwen die gebaseerd is op quantum physics.

Satellieten bieden grenzeloze kansen: lees dit artikel uit De Correspondent over de razensnelle kaarten van Haïti na de ramp.

Visual Cloud computing levert eerste hulp professionals de data voor het het nemen van snelle beslissingen. (Science Daily)

BIG DATA

MEER OVER DIT ONDERWERP

Big Data laat zien wat het effect van ons koopgedrag is op de stand van bedreigde diersoorten. (Sciencs News)

SAS en Procam gaan samenwerken. Het partnership is gericht op het terugdringen van het tekort aan Data Scientists.

Deze wetenschappers luiden de noodklok: Big Data heeft een tegenmacht nodig lees dit artikel uit De Correspondent.

3D TECHNOLOGY

MEER OVER DIT ONDERWERP

Laten we eerst drie grote misverstanden over 3D-printen uit de weg ruimen die zijn ontstaan als gevolg van de – media – focus op thuisprinters. (De Correspondent)

3D Printing dit kan er allemaal. De ware revolutie is niet thuis 3D-printen, maar ons huis 3D-printen.

3D geprinte ‘bionic skin’ zou robots tastzin moeten geven. Lees meer in dit artikel uit Science Daily.

VIRTUAL REALITY

Virtual Reality wordt door veel mensen aangeprezen als the next big thing. We waren te gast bij de Virtual Cinema in Amsterdam om deze virtuele wereld zelf mee te maken. Met de VR-brillen op konden we kiezen uit een aantal VR-films waar we ons helemaal in op konden laten gaan. Daarnaast hield Marcus Vlaar een talk over serious gaming: het inzetten van de positieve eigenschappen van games in serieuze applicaties. Hij vertelde bijvoorbeeld over een interactieve game die zij hebben ontwikkeld voor Houthoff Buruma, waarin jonge advocaten samen aan een case werken tijdens de sollicitatieprocedure. Roger Rosweide deelde ter afsluiting wat over de laatste ontwikkelingen binnen de VR en lichtte toe wat VR ons in de toekomst zal brengen.

MEER OVER DIT ONDERWERP

String theorie gaat ervan uit dat onze wereld niet uit drie maar uit nog eens zes andere dimensies bestaat. Deze zouden voor mensen te klein zijn om waar te nemen… (Wired)

Waar staan we met transformatieve apps in virtual reality (die je zicht en gehoor vervangen in een kunstmatige wereld) en z’n neefje augmented reality? (Wired)

Gaat Virtual Reality ons betere mensen maken? VR kan potentieel net zo mensverbeterend als destructief zijn… (De Correspondent)

ROBOTICA

MEER OVER DIT ONDERWERP

Met een neuraal netwerk en een Microsoft Kinect 3-D sensor, kan een robot een nieuw object in beeld krijgen en bepalen wat de juiste ‘grip’ is. (Wired)

In supermarkten komen robots voor verplaatsing van goederen, in de industrie en de zorg voor servicetaken (technische ontwikkeling.nl)

Robot gebruikt deep learning en big data om zijn eigen muziek te schrijven én te spelen. (Science News)

ARTIFICIAL INTELLIGENCE

Bij deze kennissessie keken we met elkaar naar de film Her. In deze film ontwikkelt een man gevoelens voor een kunstmatige intelligentie terwijl hij midden in een scheiding zit. In de film worstelt hij met de problemen die voortkomen uit de verschillen tussen mens en AI. Dr. Pim Haselager — een psycholoog & filosoof die zich in zijn onderzoek richt op kunstmatige intelligentie — vertelde naar aanleiding van deze film over de sociale en ethische implicaties van AI.

MEER OVER DIT ONDERWERP

De comeback van Microsoft’s Artificial Intelligence R&D inspanning. (Wired)

Artificial Intelligence is een beetje dom en zal dat voorlopig nog wel blijven. (De Correspondent)

Kunstmatige intelligentie: De FrankensteinFactor in IT. Nieuw rapport van Sogeti over angst voor AI. (financieel management.nl)