Tooling Specialist

Tooling Specialist

Met jouw expertise van ontwikkel-, beheer- en test-tooling zorg jij dat alle IT teams razendsnel en efficiënt hun werk kunnen doen.

Met jouw expertise van ontwikkel-, beheer- en test-tooling zorg jij dat alle IT teams razendsnel en efficiënt hun werk kunnen doen.

Diemen

Deze organisatie is al meer dan 30 jaar dé creditcardspecialist en marktleider in het uitgeven van creditcards. De helft van de Nederlandse creditcards komt hier dan ook vandaan!
Innovatie en technologie staan nadrukkelijk op de agenda. Bijvoorbeeld om continu te kunnen werken aan strategische initiatieven, zoals nieuwe betaalproposities. Denk aan betalen met je smartwatch. Het is dan ook belangrijk dat alle onderdelen binnen de organisatie zich kunnen focussen op hun kerntaak en gebruik kunnen maken nieuwe technologie, moderne werkwijzen, en coole experimenten. Als Tooling Specialist ga jij hieraan bijdragen door alle IT tooling continu te verbeteren en de gebruikers hierover te adviseren.

Waarom ben jij nodig?

De doelstelling van de grid waarin je komt te werken is het opbouwen van een toekomstbestendig, schaalbaar en digitaal IT-landschap dat de organisatie bestendig maakt voor technologische en business ontwikkelingen. Jij komt te werken in het tooling team, wat hét Center of Expertise is als het gaat om de tooling die benodigd is bij het IT ontwikkelproces. Mede door de toenemende automatisering stijgt de vraag naar systemen die de development- en beheerteams ondersteunen bij hun werkzaamheden en de bijbehorende expertise snel. Op dit moment bestaat het team uit 3 collega's (1 manager en 2 enthousiaste young professionals) en versterking is hard nodig!

"Dankzij mijn advies en voorgestelde verbeteringen heb ik dagelijks impact op de IT organisatie."

Wat ga je doen?

Jij zorgt ervoor dat iedereen binnen de unit Innovation & Technology snel en makkelijk gebruik kan maken van de verschillende IT tooling. Denk hierbij aan de ontwikkelomgevingen waarin de developers hun software schrijven. Of een tool voor incident management voor de beheerteams. Voorbeelden van projecten waar je aan werkt:
 • Het beheren van de JIRA applicatie. De organisatie is in transitie naar een Agile werkwijze en het gebruik van tools zoals deze is voor velen nieuw. Niet gek dus dat er veel vragen komen over het gebruik ervan, of wensen/voorstellen ter verbetering van de applicatie. Jij gaat met hen in gesprek om te achterhalen: waar komt de vraag vandaan, en is de voorgestelde oplossing wel echt de beste?
 • Vanuit de oude organisatie is het nodig om bij elke wijziging in de software een fysieke handtekening ter goedkeuring te krijgen. Het team is nu bezig om dit allemaal te digitaliseren, waardoor een belangrijke bottleneck in het proces wordt weggenomen.
 • Helpen bouwen van CI/CD pipelines voor de teams. Om op termijn goed Agile en/of DevOps te kunnen werken, is automatisering van het proces cruciaal.
Ook het opdoen van eigen kennis is van groot belang! Je moet de taal van de developers leren spreken om hun vragen en behoeften goed te begrijpen. Met jouw nieuwsgierige mindset vind je het dan ook geen probleem om zélf ook (nog beter) te leren programmeren. Naast technische aspecten, krijg je ook veel te maken met verschillende mensen met verschillende belangen. Belangrijk is dan ook dat je kritisch bent en altijd op zoek gaat naar de vraag achter de vraag, om op deze manier de gebruikers goed te kunnen adviseren. 

Je werkzaamheden zien er als volgt uit:
 • Ontwerpen, ontwikkelen/selecteren, configureren, testen en implementeren van IT tooling.
 • Adviseren aangaande het gebruik van de gebruikte tooling.
 • Bieden van technische en functionele ondersteuning aan gebruikers.
 • Het bijhouden van relevante ontwikkelingen in de markt. 
 • Het signaleren van mogelijke verbeteringen en het vervolgens meehelpen aan de ontwikkeling, implementatie en/of aanpassing hiervan.

What’s in it for you?

Er is binnen deze organisatie enorm veel te doen. Je kan snel en zichtbaar impact maken

Veel ruimte tot kennisontwikkeling, Meet-ups, congressen, trainingen, opleidingen: alles kan!

Werken in een ambitieuze en toekomstgerichte, maar ook heel informele en gezellige werkomgeving. Kijk niet gek op als de directeur op een dag op de gang aantreft tijdens een potje nerf gun!

De ideale kandidaat

Jij hebt een Hbo/Wo opleiding afgerond waaruit jouw affiniteit voor IT en processen goed naar voren komt. Denk hierbij aan een Business IT studie. Jij vindt het leuk om expert te zijn en andere te adviseren over het gebruik van IT tooling. Je bent zelfstandig, maar bent ook niet bang om hulp te vragen en checkvragen te stellen, zodat je op de juiste weg verder gaat. 

Als je onderstaande punten kunt afvinken, is dat zeker een pré:

 • Agile werken

 • DevOps en bijbehorende termen als CI/CD

 • Stakeholdermanagement

 • Allround kennis van het IT ontwikkelproces

 • Kennis van een programmeertaal

Jouw profiel

Nieuwsgierig
Resultaatgerichtheid
Luistervaardigheid
Initiatief
Zelfstandig
Verantwoordelijkheid nemen

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Solliciteer Nu
BIJ PROCAM...
 • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
 • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
 • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
 • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
 • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
 • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.