Technisch Systeembeheerder Hp Nonstop

Technisch Systeembeheerder Hp Nonstop

Wil jij als startende IT'er meteen een grote invloed hebben op de bedrijfsvoering? Lijkt het je leuk om de gehele technische infrastructuur binnen een toonaangevende organisatie te verbeteren en te onderhouden? Lees dan door!

Wil jij als startende IT'er meteen een grote invloed hebben op de bedrijfsvoering? Lijkt het je leuk om de gehele technische infrastructuur binnen een toonaangevende organisatie te verbeteren en te onderhouden? Lees dan door!

Utrecht

Waar kom je te werken?
Over 50 jaar herinneren we ons de tijd van papiergeld wellicht al niet meer. Tegenwoordig is elektronisch betalen net zo normaal als elektriciteit of Wifi bij je thuis. En dat is precies waarvoor men bij deze organisatie elke dag uit bed komt: het mogelijk maken van bancaire overboekingen, geld opnemen bij een geldautomaat, of betalen via bankpas, credit card, incasso of acceptgiro. Al die betaaltransacties moeten natuurlijk snel en veilig worden verwerkt; ook dat gebeurt hier! Zo’n vijftig miljoen kaarthouders, meer dan 500.000 winkeliers, een miljoen bedrijven en honderden banken maken dagelijks gebruik van de dienstverlening van dit bedrijf.

De organisatie is een van de meest innovatieve en leidende betaaldienstaanbieders in Europa. Als expert in financiële verwerking biedt het bedrijf diensten aan om in alle behoeften van de dynamische Europese betalingsmarkt te voorzien. De organisatie verwerkt miljarden betalingen, POS- en ATM-transacties per jaar. Als centrale pijler van de bredere wereldwijde groep is het hun ambitie om de klanten te ondersteunen bij het bijhouden van de snel veranderende eisen van de markt. Een uitdagende klus, want de betaalmarkt - en dus ook de organisatie - is blijvend in verandering. Jij draagt bij aan het bereiken van dit doel!

Waarom ben jij nodig?

Ken je dat moment, dat je in de supermarkt op het punt staat om een smoothie af te rekenen, en dan een foutmelding van de pinautomaat krijgt? Je bent natuurlijk als de dood dat je pinpas kapot blijkt, of erger nog, dat je geen saldo meer hebt. Vaak ligt dit echter niet aan jou, maar is er een storing in het betaalverkeer waardoor elektronisch betalen niet goed werkt. Best lastig op zo'n moment! Als System Administrator HP NonStop verzorg en vernieuw jij de servers die dit soort betaaltransacties door geheel Europa mogelijk maken. De servercomputers waarmee data -en daarmee transacties- worden verwerkt, heten 'HP NonStop computers'. Deze krachtige computers staan 24/7 aan en kunnen grote hoeveelheden informatie verwerken in korte tijd. Als beheerder van deze systemen heb jij een hele invloedrijke rol waarin je de technische infrastructuur van het bedrijf in zijn geheel verbetert. 

Een voorbeeld van een groot project waar de afdeling zich de laatste tijd mee bezig heeft gehouden is de transitie van de afdeling naar een nieuw serversysteem in een andere productieomgeving. In deze nieuwe productieomgeving kunnen kernapplicaties gemakkelijker in de lucht worden gehouden en kunnen e-transacties sneller worden verwerkt. Zo kunnen er met de feestdagen meer dan 600 transacties per seconde worden gedaan. Niet onbelangrijk als je op het laatste moment nog een kerstcadeau voor je (schoon)moeder moet kopen. 

"Als ik om mij heen zie dat mensen zonder problemen kunnen pinnen, ben ik bijzonder trots op het werk dat ik doe".

Wat ga je doen?

Als junior systeembeheerder ben jij met jouw team verantwoordelijk voor het goed functioneren van de HP NonStop serveromgeving. Je lost incidenten die zich voordoen in de serveromgeving op en analyseert deze. Je hebt veel contact met collega's van andere afdelingen en zorgt ervoor dat zij hun werk kunnen blijven doen. Je werkt volgens de ITIL methodiek en bouwt aan veilige, stabiele productieomgevingen binnen de hele organisatie. 

De volgende taken staan op jouw lijst: 

 • Oppakken van alerts die binnenkomen via het meldingssysteem. Hierbij kun je denken aan hardware die vervangen moet worden op één van de serverlocaties, of een bug die verwijderd moet worden. 
 • Hack-proof maken van de HP NonStop-omgeving door kwetsbaarheden in de systemen weg te nemen. 
 • Opstellen van en meewerken aan verschillende audits om de veiligheid van betaaltransacties te waarborgen.
 • Opstellen en ontwikkelen van nieuwe beheerprocedures. Voorkomen is beter dan genezen!
 • Managen van de transactiecapaciteit en actief nadenken over mogelijkheden voor opschaling. Je bent betrokken bij vraagstukken als: 'hoeveel transacties kunnen er maximaal per seconde plaatsvinden?' en 'hoeveel extra mensen hebben we nodig om de piek goed te kunnen laten verlopen?'. 
 • Analyses maken van de systemen en deze zowel mondeling als schriftelijk toelichten aan andere afdelingen of managers. Je bent daarbij ook aanspreekpunt voor andere afdelingen wanneer zij technische problemen ondervinden. 

Hoe ziet je werkdag er dan uit?

 • Je begint de dag met een stand-up. Onder het genot van een kop koffie bespreek je met je collega's hoe de taken verdeeld gaan worden.
 • Jouw collega houdt zich vandaag bezig met de compliance audits. Je loopt gezellig met hem mee en leert over de Payment Card Industry Compliance controles die de afdeling dagelijks doet.
 • Je voert een analyse uit over het aantal transacties dat deze maand gedaan is en de errors die hierbij zijn voorgekomen. Volgende week presenteren jij en jouw collega's dit aan de andere afdelingen. 
 • In het meldingssyteem zie je dat er een alert is binnengekomen. Er lijkt een probleem te zijn in één van de serverprocessors. Dit laat je meteen aan jouw collega weten, die vervolgens de auto pakt en op weg gaat om te kijken wat er aan de hand is. 
 • In de tijd die nog over is, verdiep je je in de werkmethodieken die de afdeling gebruikt. Je laat je inspireren tijdens de ITIL-training die je volgt met collega's vanuit het hele bedrijf. 

What’s in it for you?

Een hecht en gezellig team dat jou als starter volop ondersteunt in je ontwikkeling.

Werken in een inspirerende, internationale omgeving waarin je veel verantwoordelijkheid krijgt.

Je hebt een divers takenpakket. Je analyseert, denkt na over verbeteringen, neemt deel in internationale projecten, en nog veel meer.

Je werkt samen met experts in het veld, volgt uiteenlopende trainingen en behaalt nuttige certificaten.

De ideale kandidaat

Je hebt bij voorkeur een technische of beta-opleiding afgemaakt op HBO niveau. Ook als je een andersoortige opleiding hebt afgerond, maar je tech-savvy bent en je wilt je verdiepen in IT infrastructuur, kom je in aanmerking voor de rol. Een pré is het als je bekend bent met de werkmethodiek ITIL. Het hebben van goede analytische en probleemoplossende vaardigheden is een must. Ook moet je goed om kunnen gaan met problemen die zich in het hier en nu voordoen, wat naast flexibiliteit ook een zekere stressbestendigheid vereist. Omdat je veel met andere afdelingen samenwerkt en spart over de werkprocessen is het belangrijk dat je goed kan luisteren, maar dat je jezelf ook durft uit te spreken.

Je komt in een internationale, interculturele en dynamische werkomgeving terecht. Een goede beheersing van de Engelse taal komt dan ook goed van pas. 

 • Je bent een samenwerker in hart en nieren.

 • Het woord 'incident' schrikt jou niet af; integendeel! Je zet je schouders eronder en zet je beste beentje voor.

 • Puzzelen is jouw ding. Jij blinkt uit in het analyseren en oplossen van complexe technische problemen.

 • Lief en assertief: je bent het beide. Zo stel je je dienstverlenend op, maar durf je ook 'nee' te zegggen.

 • Je hebt kennis van technisch en/of functioneel beheer, of je wil deze kennis graag opdoen.

 • Je bent leergierig en gedreven je te ontwikkelen, in de breedste zin van het woord.

Jouw profiel

Stressbestendig
Nauwkeurig
Samenwerken
Probleemanalyse
Luistervaardigheid
Kritisch

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Solliciteer Nu
BIJ PROCAM...
 • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
 • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
 • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
 • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
 • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
 • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.