Technisch Consultant Service Management

Technisch Consultant Service Management

Wil jij je bezig houden met het analyseren van bedrijfsprocessen en bijdragen aan een zo optimaal mogelijk service management systeem?

Wil jij je bezig houden met het analyseren van bedrijfsprocessen en bijdragen aan een zo optimaal mogelijk service management systeem?

Utrecht

Dit bedrijf is een internationale organisatie die zicht in de breedste zin van het woord richt op IT4IT. Concreet betekent IT4IT dat je als organisatie voor andere IT organisaties technische oplossingen aanbiedt, maakt en implementeert. De afdeling Professional Services, waar jij aan de slag gaat, helpt onder andere organisaties als de Nationale Politie en Achmea bij het verbeteren en vernieuwen van hun IT dienstverleningsprocessen. Dit doe je door de eigen softwareoplossingen van dit bedrijf te implementeren. Als technisch consultant vanuit deze organisatie, sluit jij als tooling expert aan bij een Agile team van de klant. Jij kijkt hierbij naar de bestaande processen en hoe deze het beste ondersteund kunnen worden met het nieuwe systeem. Een uitdagende rol waarbij je veel samenwerkt en jij de expert op het gebied van IT Service Management bent.

Waarom ben jij nodig?

Deze organisatie is wereldwijd een van de grootste pure-play software leveranciers en heeft een groot scala aan software producten in verschillende IT-domeinen van IT-service en beveiligingsmanagement. Deze Professional Services organisatie loopt voorop op het gebied van produchtimplementatie bij de klant door de complexiteit van enerzijds de klantomgeving en anderzijds de softwareproducten. Hierbij heeft de PS organisatie behoefte aan ondersteuning van ambitieuze technische consultants met een sterke affiniteit voor IT service management.

“Ik help klanten hun servicedesk processen optimaal te implementeren.”

Wat ga je doen?

Als technisch consultant ga je dagelijks met de klant in gesprek om hun service management systeem zo goed mogelijk in kaart te brengen. Het is jouw taak om een helder beeld te schetsen van de hoog-over requirements en dit te vertalen naar de gewenste technische inrichting in de tooling. Deze inrichting moet ervoor zorgen dat de IT Service Management processen voor de IT organisatie gaan werken. Denk hierbij aan een compleet werkende helpdesk-tool voor de helpdesk-agent waarin processen en rollen geconfigureerd zijn, data geladen is, mensen getraind en gebruikers geïnformeerd zijn, zodat deze helpdesk goed te vinden is. Vanuit deze organisatie ga je bij verschillende klanten op projectbasis aan de slag.

Vaak werk je aan een project van zes tot twaalf maanden, afhankelijk van de grootte en de complexiteit. Jij start bij één van de lopende opdrachten, waarbij het huidige Service Management systeem wordt vervangen door de oplossing van deze organisatie.

Je richt niet alleen een nieuwe tool in maar werkt ook mee aan verdere automatisering van processen. Denk hierbij aan volledig geautomatiseerde levering van infrastructuur of platformen, zonder veel menselijke tussenkomst. Daarbij is het dus noodzakelijk om een gebruiksvriendelijk aanbod te faciliteren zodat de IT-afdeling zo veel mogelijk via self-service kan gaan leveren.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Elke dag is anders, maar dit is een globale indicatie:
- Elke ochtend bespreek je tijdens een korte stand-up wie die dag welke taken uitvoert.
- Je gaat met de klant aan tafel zitten en bespreekt hoe het er voor staat en wat er nog moet gebeuren.
- Je overlegt met een ervaren collega hoe deze oplossing aansluit bij het huidige systeem.
- Aan jou de belangrijke taak om gebruikers uit te leggen hoe zij het nieuwe systeem moeten gaan gebruiken.
- Natuurlijk heb je veel contact met jouw collega-consultants om ervaringen en best practices te delen.

Kortom, je wordt expert op het gebied van Service Management en krijgt ervaring op het gebied van hoe verschillende bedrijven en bedrijfsculturen er van binnenuit zien. 
Daarbij doe je expertise op over de IT Service Management Software, genaamd Service Management Automation X Suite, en help je organisaties bij de implementatie van deze oplossing.

 

What’s in it for you?

Een uitdagende consultancy rol waarbij je zowel technisch als functioneel aan de slag gaat.

Een auto van de zaak om naar verschillende klanten door heel Nederland te rijden.

Je blijft op de hoogte van de zaken in de technische oplossingen en product functionaliteit door deel te nemen aan trainingen en bewustwordingscampagnes. Hiervoor ben je aanwezig op het hoofdkantoor van de organisatie.

Mogelijkheden tot werken in heel Europa, denk aan Scandinavië of Duitsland.

De ideale kandidaat

Jij hebt een technische achtergrond en begrijpt ook hoe een IT-organisatie is opgebouwd en hoe de IT-processen op het gebied van plannen, bouwen, leveren en beheren verlopen. Een opleiding als Bedrijfskundige Informatica of een vergelijkbare hbo of wo opleiding is een goede basis. Jij toont als technisch consultant in spé uiteraard initiatief en je vindt het leuk om zelfstandig technische vraagstukken uit te pluizen. Je bent nieuwsgierig en neemt niet zomaar genoegen met een eerste beste antwoord. Je vraagt goed door, bent kritisch en haalt er plezier uit mensen te overtuigen. 

  • Linux

  • Agile

  • ITIL of COBIT kennis is een pré

Jouw profiel

Teamspeler
Tactvol Communiceren
Zelfstandig kunnen werken
Goed luisteren
Nauwkeurig
Planmatig

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Solliciteer Nu
BIJ PROCAM...
  • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
  • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
  • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
  • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
  • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
  • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.