Technical Application Specialist

Technical Application Specialist

Wil jij nadenken over vragen als 'hoe voorkomen we incidenten?' en ‘wat zijn de consequenties van deze wijziging’?

Wil jij nadenken over vragen als 'hoe voorkomen we incidenten?' en ‘wat zijn de consequenties van deze wijziging’?

Utrecht

Over de organisatie
Tegenwoordig is elektronisch betalen net zo normaal als elektriciteit of Wifi bij je thuis. En elektronisch betalen mogelijk maken is wat deze internationale organisatie doet: het mogelijk maken van bancaire overboekingen, geld opnemen bij een geldautomaat, of betalen via bankpas, credit card, incasso of acceptgiro. Al die betaaltransacties moeten natuurlijk snel en veilig worden verwerkt. En ook dat gebeurt hier. Zo’n vijftig miljoen kaarthouders, meer dan 500.000 winkeliers, een miljoen bedrijven en honderden banken maken dagelijks gebruik van de dienstverlening van deze organisatie.

Deze organisatie is één van de leidende en meest innovatieve betalingsdienstaanbieders in Europa. Als experts in financiële verwerking en softwarelicenties bieden ze diensten om aan alle behoeften van de dynamische Europese betalingsmarkt te voldoen. Ze verwerken miljarden betalingen, POS- en ATM-transacties per jaar. Als centrale pijler van de bredere Worldline Group is het hun ambitie om de klanten te ondersteunen bij het bijhouden van de snel veranderende eisen van de markt. Een uitdagende klus, want de betaalmarkt - en dus ook de organisatie - is onderhevig aan voortdurende verandering. Jij kunt bijdragen aan het bereiken van dit doel!

Als Technical Application Specialist houd jij je bezig met de wensen van de gebruikers, de technische kant van de applicaties en het voorkomen van incidenten.

Waarom ben jij nodig?

Waarom ben je nodig?
Soms doen zich problemen voor in de applicaties die het betaalverkeer mogelijk maken. Dit komt bijvoorbeeld doordat bepaalde informatie niet goed wordt ingevuld door gebruikers. Je kunt dan denken aan dingen als valuta, bedrag en uitvoerdatum. Hierdoor doen zich incidenten voor. Deze moeten natuurlijk verholpen worden! 

Als Technical Application Specialist vervul je een belangrijke rol binnen de organisatie. Je maakt deel uit van het Operations en Back Office team, een internationaal team dat in verschillende landen werkt aan verschillende projecten binnen het IT-domein voor de markt van digitale betalingen. De focus ligt op real-time online-applicaties (autorisatie en switching).

Voor de verwerking en autorisatie van financiële transacties wil de organisatie haar applicaties in de nabije toekomst migreren naar een nieuw platform. Daarmee staat er een hoop te gebeuren. De organisatie kan jouw input hierbij goed gebruiken. Een mooie kans dus om je hersenen te laten kraken en jouw stempel op het werk te drukken.

 

"Ik overzie het applicatielandschap en los problemen die zich voordoen op".

Wat ga je doen?

Wat zal jíj dan gaan doen?
Applicaties moeten altijd draaien. Als Technical Application Specialist ben je daarom technisch én functioneel verantwoordelijk voor het beheren en onderhouden van een deel van de applicaties waarvoor het team verantwoordelijk is. Je komt in een cross-country team terecht, wat betekent dat je veel schakelt met collega-testers in Italië. Ook één van de grootste klanten die je bedient is gevestigd in Italië. Het is dus mooi meegenomen als je een woordje Italiaans spreekt. 


Om watvoor applicaties gaat het dan?
De verschillende applicaties die je beheert worden veelal gedraaid op een open source systeem dat vergelijkbaar is met Linux. Mocht je al enige ervaring hebben met dit systeem dan komt dat goed uit. Veel van de applicaties komen uit BASE24, een reeks toepassingen waarmee het betalingsverkeer gemakkelijker kan worden gemaakt. Hiermee kunnen bijvoorbeeld data over transacties die gedaan zijn via betaalautomaten in Italië teruggezonden worden naar Nederland. 

Je takenpakket omvat vele aspecten van applicatiebeheer. Zo programmeer je op kleine schaal aan applicaties in Tekkel, geschreven in een Dos taal voor HP Nonstop computers. 

Verder kan je denken aan:

 • Beheren en het correct laten functioneren van de applicaties voor in het dagelijks gebruik;
 • Het oplossen van incidenten en problemen, en het doorvoeren van wijzigingen in applicaties;
 • Verbeterplannen opstellen en problemen voorkomen;
 • Deelname aan verschillende organisatiebrede projecten;
 • Ondersteuning van test- en ontwikkelingsteams;
 • Het bepalen, controleren en onderhouden van de voorwaarden en criteria voor de implementatie van nieuwe of gewijzigde applicatiecomponenten en -processen;
 • Collega's adviseren over het gebruik van de applicaties.

Hoe ziet je werkdag eruit?

 • Onder het genot van een kop koffie bespreek je met je collega's tegen welke issues je aanloopt. Samen bepalen jullie prioriteiten voor die dag. 
 • Je begint met het doorlopen van een aantal controles, volgens de procedures die daarvoor zijn opgezet. Het valt je op dat er een stap ontbreekt in de standard operation procedure en je legt dit voor aan je senior collega. Hij is er erg blij mee en past de SOP meteen aan.
 • Er is een nieuwe update beschikbaar voor een applicatie. Je installeert deze en test de applicatie samen met een collega voordat hij live gaat. Check, check, dubbel check.
 • Van een collega krijg je te horen dat er steeds een foutmelding is binnen een applicatie. Je kijkt eerst zelf hoe je dit kunt verhelpen en neemt vervolgens contact op met de software engineer om de puzzel samen op te lossen. 
 • Deze week hebben zich meerdere incidenten voorgedaan in één van de applicaties. Daar moet natuurlijk een incidentenanalyse van worden gemaakt!
 • Met jouw leergierige instelling verdiep je je graag in de verschillende werkmethodieken op de afdeling. Gelukkig is er aan het einde van de dag nog tijd over voor het volgen van een training in ITIL. 

What’s in it for you?

Je werkt samen met experts in het vakgebied en behaalt middels trainingen verschillende relevante certificaten. Veel leermogelijkheden dus!

Werken in een inspirerende, internationale omgeving waarin je veel verantwoordelijkheid krijgt.

Onderdeel zijn van een hecht en gezellig team binnen een grote en snelle organisatie.

Je hebt een divers takenpakket. Je analyseert, denkt na over verbeteringen, implementeert wijzigingen in applicaties, neemt deel in internationale projecten, en nog veel meer. Geen dag is hetzelfde!

De ideale kandidaat

Een opleiding in de richting van Computer Science of IT Engineering sluit het beste aan. Toch kom je ook in aanmerking voor de rol als je een bèta-opleiding hebt gedaan en je je wil verdiepen in applicatiebeheer. Zeker als je je in je vrije tijd bezig hebt bezig gehouden met IT. Wat nog belangrijker is dan je achtergrond is je persoonlijkheid. Ben jij leergierig, werk je graag samen, vind je het leuk om niet de hele dag achter de computer te zitten en ben je flexibel? Dan is het mogelijk een goede match!

 • Een afgeronde technische HBO/WO opleiding

 • Kennis van en/of ervaring met Linux

 • Goede beheersing van de Engelse taal. Italiaans of Fins kunnen is een pré

 • Applicaties up and running houden

 • Leergierigheid en nieuwsgierigheid

Jouw profiel

Stressbestendigheid
Samenwerken
Probleemanalyse
Nauwkeurig
Resultaatgericht
Initiatief

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Jitske van de Kuilen, Talent Advisor
Bereik haar via 06-21182284 of via Jitske@procam.nl

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Jitske van de Kuilen, Talent Advisor
Bereik haar via 06-21182284 of via Jitske@procam.nl

Solliciteer Nu
BIJ PROCAM...
 • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
 • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
 • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
 • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
 • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
 • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.