Software Engineer

Software Engineer

Jij werkt in een klein en informeel bedrijf aan informatiesystemen voor grote bedrijven zoals bijvoorbeeld Ahold!

Jij werkt in een klein en informeel bedrijf aan informatiesystemen voor grote bedrijven zoals bijvoorbeeld Ahold!

Almere

Deze informele en hechte organisatie van 22 gepassioneerde techneuten richt zich op het ontwikkelen van database-gerelateerde informatiesystemen. Dit doen zij op projectbasis voor vaste klanten waaronder Etos, Albert Heijn, Eneco, T-Mobile en diverse overheidsinstellingen. Als Software Engineer houd jij je bezig met het bedenken en uitvoeren van softwareoplossingen waarbij je met name aan het programmeren bent. Je gaat aan de slag met de requirements en vertaalt deze naar werkende software. Je richt je hierbij op de front-end en back-end van bedrijfsapplicaties en werkt hierbij nauw samen met je collega’s en natuurlijk de klant. Dit bedrijf is gevestigd in Almere. Mocht je dat wat ver weg vinden, zijn mogelijkheden tot in de trein werken altijd bespreekbaar!

Waarom ben jij nodig?

De organisatie is in 1999 begonnen met 4 medewerkers en inmiddels uitgegroeid naar 22 medewerkers. Een hechte club, die de lijntjes graag kort houdt en waarbij collega's veel eigen inbreng hebben. Hun betrouwbaarheid wordt in de markt gewaardeerd, waardoor ze blijven groeien en steeds meer klanten toevoegen aan hun portfolio. Daarom zijn ze op zoek naar een initiatiefrijke Software Engineer die in de huid van de klant kan kruipen en het verschil wil maken.

Een interessant voorbeeld van een huidig project is een systeem dat met een zelflerend algoritme productieaantallen kan voorspellen voor een sappenfabrikant.

"Wat me aanspreekt in mijn werk is dat ik veel met techniek werk in een informeel bedrijf en ik veel kan samenwerken met collega's."

Wat ga je doen?

Als Software Engineer kom je te werken in een scrumteam waarin men goed op elkaar is ingespeeld. Samen met het team ben je verantwoordelijk voor het opleveren van de producten binnen verschillende projecten. Je levert expertise aan projecten die worden gestart en bewaakt tevens de impact op de systemen.
Je zal veel gaan programmeren. Ook ga je met klanten in gesprek om te bespreken wat voor wijziging zij in de applicatie willen. Je geeft advies over de functionaliteiten: je denkt mee over de context, maar geeft ook antwoord op vragen als ‘is het mogelijk wat de klant vraagt?’ en ‘wat zijn de consequenties van de wijziging?’. Een interessante toevoeging is dat men nu ook bezig is met het implementeren van Artificial Intelligence. Hiermee proberen ze forecasting te doen met behulp van zelflerende Machine Learning algoritmes.

Je bent verantwoordelijk voor:

•    Ontwikkelen en onderhouden van nieuwe systemen (Een voorbeeld hiervan is het ontwikkelen van een bevoorradingssysteem voor Etos).
•    Testtrajecten begeleiden in samenwerking met je collega: tester Roelof (ook een Procammer).
•    Vertalen van business requirements naar software oplossingen.
•    Verantwoordelijk voor de incidentenafhandeling.
•    Het bedenken van creatieve oplossingen voor technische problemen.
•    Het ontdekken en leren kennen van nieuwe technieken die nuttig kunnen zijn. Voorbeelden zijn PostgreSQL en Angular. 

Kortom, het is een leuke, veelzijdige en uitdagende rol als Software Engineer bij een klein, gezellig en informeel bedrijf dat passie heeft voor goede IT oplossingen!

Verder is het interessant om te vermelden dat er op dit moment drie Procammers werkzaam zijn bij deze organisatie, toevallig alle drie met een Artificial Intelligence achtergrond. Op dit moment zijn zij bezig met het ontwikkelen van een Proof of Concept, waarbij Machine Learning ingezet wordt om de voorraad van winkels door de tijd heen te kunnen voorspellen. Als je het interessant vindt zou je ook een bijdrage kunnen leveren aan dergelijke projecten.
 

What’s in it for you?

Je krijgt de kans om met veel verschillende organisaties samen te werken. Je hebt afwisseling omdat je aan verschillende projecten werkt.

Je wordt betrokken bij de totale ontwikkelcyclus. Bij dit bedrijf deelt iedereen liefde met het IT vak! Je gaat heel veel leren van experts.

Je werkt voor grote bedrijven als Albert Heijn, Etos en verschillende Minsteries

Je maakt onderdeel uit van een heel gezellig team met veel humor. Ze kennen een informele en open cultuur. Er wordt vaak iets gezelligs georganiseerd.

De ideale kandidaat

Bij voorkeur blijkt jouw passie voor IT uit jouw studie en nevenprojecten.

Als je onderstaande punten kunt afvinken is dat zeker een plus!

  • Databasetechnieken, SQL

  • Webtechnologie, HTML 5, AJAX, CSS/ en of Javascript

  • Heb je in je vrije tijd zelf iets gebouwd? Leuk! Vertel er meer over.

Jouw profiel

Proactief
Teamplayer
Volhardend
Creatief
Luistervaardig
Openstaan voor kritiek

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Solliciteer Nu
BIJ PROCAM...
  • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
  • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
  • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
  • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
  • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
  • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.