Software Engineer

Software Engineer

Jij werkt in een klein en informeel bedrijf aan informatiesystemen voor grote bedrijven zoals bijvoorbeeld Ahold!

Jij werkt in een klein en informeel bedrijf aan informatiesystemen voor grote bedrijven zoals bijvoorbeeld Ahold!

Almere

Deze informele en hechte organisatie met gepassioneerde techneuten richt zich op het ontwikkelen van database-gerelateerde informatiesystemen. Dit doen zij op twee manieren. Enerzijds op projectbasis voor vaste klanten waaronder Etos, Albert Heijn, Eneco, T-Mobile en diverse overheidsinstellingen. Aan de andere kant is er een eigen systeem ontwikkeld met verschillende modules op het gebied van onder andere Forecasting en Vendor Managed Inventory. Als Software Engineer houd jij je bezig met het bedenken en uitvoeren van softwareoplossingen waarbij je met name aan het programmeren bent. Je gaat aan de slag met de requirements en vertaalt deze naar werkende software. Je richt je hierbij voornamelijk op de backend van de applicaties, maar je kan ook een deel frontend werk op je nemen. Goed om te weten is dat er bij deze organisatie alleen aan webapplicaties wordt gewerkt. Hierbij werk je nauw samen met je collega’s van Orcado en natuurlijk de klant. Orcado is gevestigd in Almere.

Waarom ben jij nodig?

De organisatie is 20 jaar geleden begonnen met 4 medewerkers en er werken inmiddels meer dan 20 medewerkers. Een hechte club, die de lijntjes graag kort houdt en waarbij collega's veel eigen inbreng hebben. Hun betrouwbaarheid wordt in de markt gewaardeerd, waardoor ze blijven groeien en steeds meer klanten toevoegen aan hun portfolio. Op dit moment zijn ze ook druk bezig met het doorontwikkelen van hun eigen product. Daarom zijn ze op zoek naar een Software Engineer die zich graag verdiept in technologie.

"Wat me aanspreekt in mijn werk is dat ik veel met technieken werk in een informeel bedrijf en ik veel eigen inbreng kan geven."

Wat ga je doen?

Als Software Engineer kom je te werken in een scrumteam. Samen met het team ben je verantwoordelijk voor het opleveren van de producten binnen verschillende projecten. Je levert expertise aan projecten die worden gestart en bewaakt tevens de impact op de systemen.

Je zal veel gaan programmeren in JavaScript maar je bent niet gebonden aan een specifieke taal. De technische stack groeit namelijk mee met de toekomst. Zo wordt er ook geprogrammeerd in Python en wordt ook NodeJS gebruikt. Verder kan je ook met klanten in gesprek gaan om te bespreken wat voor wijziging zij in de applicatie willen. Je geeft advies over de functionaliteiten: je denkt mee over verbeteringen, maar geeft ook antwoord op vragen als ‘is het mogelijk wat de klant vraagt?’ en ‘wat zijn de consequenties van de wijziging?’. Dit bedrijf is nu ook bezig met het implementeren van Artificial Intelligence. Hiermee proberen zij forecasting te doen met behulp van zelflerende voorspelalgoritmes. Je kan zelf ook aan de slag gaan met het toevoegen van algoritmes en het verbeteren van bestaande algorimtes.

Met hun eigen product (PaaS) maken zij aparte modules die verspilling van voedsel verlaagt en het rendement verhoogt door middel van Vendor Managed Inventory. Bijvoorbeeld een systeem dat met een zelflerend algoritme productieaantallen kan voorspellen voor een sappenfabrikant om voedselverspilling tegen te gaan.

Als Software Engineer ben je verantwoordelijk voor:
•    Programmeren en onderhouden van nieuwe systemen (Een voorbeeld hiervan is het ontwikkelen van een bevoorradingssysteem voor Etos)
•    Testtrajecten begeleiden in samenwerking met je collega (een oud-Procammer)
•    Verantwoordelijk voor de incidentenafhandeling.
•    Het bedenken van creatieve oplossingen voor technische problemen.
•    Het ontdekken en leren kennen van nieuwe technieken die nuttig kunnen zijn. Voorbeelden zijn Node.js, PostgreSQL, Azure en AI.

Procam werkt al een aantal jaren samen met dit bedrijf, waar inmiddels drie andere Procammers helemaal hun draai hebben weten te vinden. Kortom, het is een leuke, veelzijdige en uitdagende rol als Software Engineer bij een klein, gezellig en informeel bedrijf dat passie heeft voor goede IT oplossingen!

What’s in it for you?

Je krijgt de kans om met veel verschillende organisaties samen te werken. Je hebt afwisseling omdat je aan verschillende projecten werkt.

Je wordt betrokken bij de totale ontwikkelcyclus. Bij dit bedrijf deelt iedereen een passie voor het IT vak! Je collega’s helpen je graag als je iets wilt leren maar nog niet kan.

Je werkt voor grote bedrijven als Albert Heijn, Etos en verschillende Ministeries

Je maakt onderdeel uit van een heel gezellig team met veel humor. Er heerst een informele en open cultuur. Er wordt vaak iets gezelligs georganiseerd zoals hackatons en gaming toernooien.

De ideale kandidaat

Jouw passie voor IT is terug te zien vanuit uit jouw (Bèta of IT) studie en/of hobbyprojecten. Je verdiept je graag in techniek en je vindt het leuk om te programmeren. Als je onderstaande punten kunt afvinken is dat zeker een plus

  • Databasetechnieken, zoals SQL

  • HTML 5, CSS, Node.js, Python, Angular, en/of Javascript

  • Analytisch sterk; jij puzzelt graag

  • Jij ontwikkelt naast code, ook jezelf graag verder!

Jouw profiel

Proactief
Teamplayer
Volhardend
Creatief
Luistervaardig
Openstaan voor kritiek

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Solliciteer Nu
BIJ PROCAM...
  • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
  • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
  • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
  • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
  • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
  • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.