Software Engineer

Software Engineer

Innovatieve organisatie zoekt down-to-earth Software Engineer die houdt van nieuwe technieken en die problemen rauw lust.

Innovatieve organisatie zoekt down-to-earth Software Engineer die houdt van nieuwe technieken en die problemen rauw lust.

Enschede

Stel je eens voor. Werken als Software Engineer in een innovatief, gepassioneerd en informeel team. Bij een bedrijf dat startte als spin-off van een R&D onderzoeksinstituut. En nu internationaal hard aan de weg timmert. Bouwen aan een tool die klanten helpt om beter met veranderingen om te gaan. Klinkt niet gek he?
 
Je komt te werken binnen een softwarebedrijf dat is opgericht in 2001 met sterke roots in research en innovatie. Zij hebben een geavanceerd platform op de markt gebracht dat het plannen, volgen en uitvoeren van business change mogelijk maakt. Met 70 man aan boord (50 in NL en 20 internationaal) en 1000 klanten op zes continenten mag er met recht gezegd worden dat deze organisatie haar sporen heeft verdiend. Ze opereren in een groeiende niche waarin ze als top 3 speler worden gezien. Klanten als TATA Steel, Sony en IKEA behoren tot hun klantenportefeuille. Als Software Engineer ga jij samen met een gepassioneerd team werken aan een innovatieve web-based portal.

Waarom ben jij nodig?

Een verschuiving in klanten.

Deze informele organisatie ontsluit steeds meer nieuwe klanten. Onlangs zijn daar Intel, American Express en Maersk bijgekomen. Ook is er een duidelijke beweging naar SaaS. Daarnaast wordt er veel gedaan met nieuwe technieken. Bijvoorbeeld het voorspellen van het gedrag van de gebruiker van de applicatie d.m.v. data science. Of het inzetten van technologie zoals Kafka en Elastic. Door dit soort bewegingen ben jij nodig. Sterker nog: hier ga jij een technologisch vooruitstrevende rol in spelen. 
 

“Dankzij de tool waaraan ik bouw kunnen organisaties zich futureproof maken.”

Wat ga je doen?

Je gaat software maken die bedrijven ondersteunt in het nemen van betere besluiten gericht op veranderingen. Je werkt aan een webapplicatie die krachtige analyses mogelijk maakt en verschillende scenario’s kan visualiseren. Vraagstukken van klanten als ‘worden technologische kansen optimaal benut?’, ‘is ons bedrijfsmodel toekomstbestendig’ en ‘wat gebeurt er als we van applicatie wisselen?’ kunnen met de software inzichtelijk worden gemaakt. Hier worden moderne en vernieuwende technieken voor ingezet op het gebied van modellering, presentatie, datamanagement en AI. 

- Je werkt nauw samen met je team 
- Je creëert nieuwe functionaliteit 
- Je krijgt ruimte om te leren en experimenteren
- Je gaat veel leren van zowel collega’s als van externe experts/ trainingen/ (internationale) congressen
- Je speelt een actieve rol bij de introductie van nieuwe methoden en hulpmiddelen voor ontwikkeling

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Je start de dag met een stand-up samen met je multidisciplinaire team. Na de stand-up werk je aan functionaliteit waarmee de software op een slimme manier aanbevelingen kan doen voor gebruikers, gebruik makend van het gedrag van andere softwaregebruikers. Daarna is het hoog tijd om te lunchen. De club in Enschede luncht met elkaar aan de lunchtafel. Grote kans trouwens dat de vragen uit de pub quiz van de avond ervoor tijdens de lunch worden herhaald! Daarna staat er een klantsessie gepland waaraan je deelneemt. Aan het eind van de dag leg je nog even de laatste hand aan de demo die je morgen geeft: de nieuwe functionaliteit die je hebt gebouwd ga je namelijk presenteren aan je collega’s in binnen- en buitenland. 
 

What’s in it for you?

Het unieke aan deze organisatie is dat er veel kan, je veel verantwoordelijkheden krijgt en nieuwe dingen worden omarmd.

Je komt te werken in team Nemo. Een slim en open team met passie voor de inhoud. Een mix van hoogopgeleide junioren, mediors en seniors.

Elke woensdagavond een pub quiz, jaarlijks een toffe Company Kick-Off, skiën met collega’s en elk kwartaal 1 week waarin je mag werken waaraan je wil!

De ideale kandidaat

Je brengt bij voorkeur een IT gerelateerde bachelor (HBO/WO) of master mee. Maar belangrijker is een sterke drive en de juiste mentaliteit.
Als je deze punten kunt afvinken is dat zeker een plus!
 

  • Kennis van de belangrijkste programmeertalen (Typescript, Java, C# , C++)

  • Kennis van Angular

  • Kennis van SQL

Jouw profiel

Probleemoplossende mindset
Teamplayer
Je eigen tijd managen
Initiatiefrijk
Creatief
Ambitieus

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Solliciteer Nu
BIJ PROCAM...
  • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
  • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
  • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
  • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
  • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
  • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.