Release Manager

Release Manager

Wil jij werken op het snijvlak tussen Business & IT en wil jij de IT-operatie verbeteren?

Wil jij werken op het snijvlak tussen Business & IT en wil jij de IT-operatie verbeteren?

Den Haag

Dit maatschappelijk betrokken bedrijf bouwt samen met gemeenten aan een duurzame en betrouwbare informatievoorziening. Als samenwerkingspartner wordt er gewerkt aan innovaties in het sociale domein. Dat doet zij vanuit een gedeeld belang: een zo goed mogelijke dienstverlening aan de burger. In totaal bedienen ze 800.000 burgers en de ambitie is om dit nog verder uit te bouwen. Dit doet deze organisatie op verschillende domeinen, waaronder Inkomen, Zorg en Werk. Op dit moment werken er rond de 300 mensen bij dit bedrijf. Een deel daarvan werkt bij klanten op locatie en een deel werkt op het kantoor, wat zich bevindt ín Den Haag Centraal Station.

De functie van Release Manager valt binnen de afdeling Operations. Deze afdeling zorgt dat de applicaties ongestoord functioneren. Dat doen zij onder andere door het verlenen van advies aan klanten, het structureren van de beheerprocessen en het dagelijks onderhoud aan de hardware en onderliggende architectuur. 

Waarom ben jij nodig?

Deze organisatie maakt een grote groei door op dit moment. Er wordt namelijk nagedacht over het aansluiten van meerdere gemeentes op de software die ze bouwen. Daarbij wordt de hoeveelheid software die er gebouwd wordt simpelweg groter. Het team waar je in terecht komt bestaat uit 10 mensen. Er zijn 3 Release Managers, waar er één van gaat vertrekken. Dit is de reden dat er op dit moment een vacature is. 

Ik werk echt op het snijvlak tussen de Business en de IT. Ik praat met Developers, Testers, klanten en zorg dat alles zo soepel mogelijk verloopt!

Wat ga je doen?

Elke twee weken vindt er een release van nieuwe (functionaliteiten/elementen binnen de) software plaats. Als Release Manager ben je verantwoordelijk voor het vlekkeloos laten verlopen van deze releases. Hierbij zorg je voor een planning en voer je deze uit, zonder dat het ten koste gaat van de productieomgeving. Jouw focus ligt op een distributieomgeving, waarbij de implementatie van nieuwe software een erg complex proces is. Het interessante van deze functie is dat je zowel met IT'ers in gesprek bent, als met de klant, waarbij je veel met de bijbehorende processen bezig bent. Je legt als het ware een puzzel door de OTAP (Ontwikkeling, Test, Acceptatie en Productie) omgeving.

Je hebt een functie, écht tussen de Business en de IT, waarbij je ervoor zorgt dat de implementatie van de nieuwe releases bij de gemeentes soepel verloopt. Je bent bezig met:
- Plannen en herplannen van de releases, waarbij je het IT team begeleidt bij deze releases
- Het in kaart brengen van processen, waaronder het RM (release-management) proces. Deze draag je uit en je creëert hiermee bewustwording bij de gebruikers van de software, de developers en bij de leveranciers.
- Waar nodig en waar mogelijk verbeter je deze processen
- Administratieve werkzaamheden
- Contact houden met developers en testers; lopen ze op schema voor de nieuwe release?
- Praten met de klant en zorgen dat de implementatie van de nieuwe releases soepel verloopt

Je ziet het: een functie met een aardige verantwoordelijkheid. Omdat er veel afhangt van nieuwe releases, kan het zo zijn dat er af en toe ad hoc gewerkt moet worden. Dit houdt in dat er in de 36 uur die je per week werkt, ook af en toe een avond werken of een paar uurtjes in het weekend (avond en weekend kan je altijd vanuit huis werken) tussen zit. Dit zal zeker niet elke dag zijn, maar het kan wel voorkomen. Natuurlijk kan je deze uren op een ander moment compenseren. Overigens wordt er wel verwacht dat je 5 dagen in de week aanwezig bent, aangezien er elke dag wel werk te doen is. Je kan bijvoorbeeld 4 volle dagen werken, en een halve dag op vrijdag.

What’s in it for you?

Werken bij een bedrijf dat midden in de maatschappij staat: je werkt namelijk voor de vier grootste gemeentes van Nederland

Een functie tussen de Business en de IT waarbij je bezig bent met processen

Je kan heel veel skills op doen in de richting van Product Owner-werk en Project Management. Dit zijn beide ook rollen waar je (na een jaar of 3) in zou kunnen doorgroeien

Zeer goed bereikbaar met het OV, want je werkt ín Den Haag Centraal Station

De ideale kandidaat

Jij hebt een afgeronde hbo of wo opleiding, die idealiter Business en IT gerelateerd is. Release Manager is namelijk een functie waarbij je zowel met de Business als met IT'ers in gesprek gaat. Je gaat niet zelf inhoudelijk met techniek aan de slag, maar affiniteit met IT helpt wel enorm. Verder ben je als persoon flexibel, stressbestendig, communicatief vaardig en ga je planmatig te werk. Goed om te weten is dat een grote mate van flexibiliteit gevraagd wordt. Het kan namelijk zijn dat je doordeweeks in de avonden moet werken om een release te begeleiden. 

Als je onderstaande punten kunt afvinken is dat zeker een plus!

  • IT Processen

  • Ontwikkeling, Test, Acceptatie en Productie (OTAP)

  • Release Management

  • Business & IT affiniteit

Jouw profiel

Planningsoriëntatie
Flexibel
Mondelinge communicatie
Stressbestendig
Overtuigen
Tact

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Solliciteer Nu
BIJ PROCAM...
  • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
  • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
  • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
  • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
  • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
  • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.