Operational Security Officer

Operational Security Officer

Het opbouwen van grootste IT veiligheid bij een snel groeiend organisatie, vanuit een nieuwe en uitdagende rol!

Het opbouwen van grootste IT veiligheid bij een snel groeiend organisatie, vanuit een nieuwe en uitdagende rol!

Houten

Dit bedrijf is een sterk groeiend autoleasemaatschappij, vierde in Nederland en tweede in Europa. Geen kleine organisatie dus. Zij zijn onderdeel van de Franse bank BNP Paribas. 

Met ruim 240 kritische, enthousiaste en ambitieuze mensen beheren zij in Nederland op een efficiënte manier het wagenpark van hun klanten. Deze leasemaatschappij is gevestigd in een groot rood modern kantoorpand in Houten en heeft een eigentijdse en lichte inrichting die een multi-disciplinaire manier van werken stimuleert. De sfeer is gemoedelijk en de uitstraling en de omgang met elkaar is professioneel en informeel. 

De IT afdeling van deze organisatie beheert niet alleen het bedrijf in Nederland maar ook vestigingen in België, Luxemburg, Zwitserland, Oostenrijk, Denemarken, Finland, Polen, Portugal, Tjechië, Hongarije, Zweden, Slowakije en Duitsland. Ongeveer 2000 gebruikers werken op een "thinclient" infrastructuur met op Oracle, .Net en Java gebaseerde maatwerk applicaties, volledig geïntegreerd met het primaire proces. 

De invloed van IT op de bedrijfsdoelstelling is zeer groot. Ook de klanten van deze leasemaatschappij maken, via het extranet en mobiele applicaties, gebruik van het ERP systeem van de organisatie.

Waarom ben jij nodig?

De organisatie groeit snel, waardoor werk toeneemt. De huidige Security Officer kan dus wel een goede side kick gebruiken!
Deze leasemaatschappij is een onderdeel van de bank, waarbij het belangrijk is dat de organisatie goed meegroeit met de wet- en regelgeving. Het security landschap van een organisatie als deze wordt daarom complexer en de regels nemen toe. Denk aan GDPR in het kader van klant- en persoonsgegevens. Veiligheid van systemen staat steeds hoger in het vaandel, vandaar dat er veel werk is voor een Security Officer. Je rol zal dus van groot belang zijn voor de organisatie. 

'Bij deze organisatie kan ik zowel mijn kennis als mijn ontwikkelingswensen kwijt. Iedereen helpt elkaar en mijn advies wordt zeer gewaardeerd!'

Wat ga je doen?

De vacature van Operational Security Officer is een nieuwe rol binnen de organisatie, waarbij je de vrijheid krijgt om je kennis en expertise verder te ontwikkelen. Je werkt nauw samen met de Security & Compliance Officer, waarbij jij je zal focussen op het maken van technische analyses en het geven van technisch advies. Alle security vanuit de afdeling IT zal behandeld worden, waarbij het met name gaat om over de veiligheid van de interne IT.

Bovendien zal jij je bezig houden met allerhande security incidenten, zoals phishing en smap mails. Tevens zal je verantwoordelijk zijn voor onder andere vulnerability management, anti-malware analyses en priviliged accountmanagement. Buiten de organisatie gaat het om aanvragen die te maken hebben met de onderlinge verbindingen op het gebied van beveiliging. 

Samen met de Security & Compliance Officer zal je een security visie voor deze organisatie gaan opstellen om het security niveau de komende jaren op peil te houden. Naast contact met collega's en Nederland, zal je ook vaak contact onderhouden met collega's in het buitenland en op corporate niveau. 

Je toetst de impact van alerts en meldingen op de beveiliging, waarbij je verantwoordelijk bent voor de technische implementatie van de juiste oplossingen. Taken die bij je pakket horen zijn:
- Het toetsen van risico's of incidenten en het oplossen hiervan
- Functioneel eigenaarschap over security systemen die gebruikt worden bij personeel van de organisatie zelf
- Het monitoren van alerts
- Het rapporteren van security risico's
- Meehelpen ontwikkelen van een awereness program bij medewerkers van de organisatie
- Het coördineren, beoordelen en opvolgen van pen testen en de zwakke plekken van veiligheid van data beoordelen

What’s in it for you?

Je hebt een nauwe samenwerking met andere afdelingen en teams en korte lijntjes qua communicatie. Je zult een security mening moeten formuleren over alles wat er speelt binnen IT

De rol is nieuw, wat maakt dat heel veel rondom de rol maakbaar is en je de vrijheid hebt om je rol samen met je collega vorm te gaan geven

Je leert de processen van de organisatie kennen. Meedenken, initiatief en creativiteit worden hierin erg gewaardeerd: ‘niet bouwen wat de klant vraagt, maar wat hij altijd al wilde hebben!’

Arval is bezig met internationalisering en als je het leuk vindt om dit te professionaliseren ben je hier aan het juiste adres. Genoeg uitdaging dus om van de IT van Arval een groot succes te maken!

De ideale kandidaat

Ben je betrokken, doe je je werk graag goed en heb je grote interesse in Security en IT? Heb je aanpassingvermogen en vind je en dynamische IT-omgeving interessant? Dan is de kans groot dat je hét DNA hebt van deze organisatie!

Het wordt gewaardeerd als je initiatief toont, meedenkt en een tandje bij zet wanneer het werk dat van je vraagt. Je durft verantwoordelijkheid te nemen en vindt een open cultuur waarin men elkaar aanspreekt prettig. Tot slot ben je stressbestendig en creatief. Deze organisatie is opzoek naar een 'doener' met een 'niet lullen, maar poetsen' mentaliteit. Iemand die aanpakt en alles wilt weten van de IT veiligheid van de organisatie. 

Bij voorkeur heb je een Hbo opleiding in bijv. Security afgerond. Het is belangrijk dat je verstand hebt van netwerken, protocollen en firewalls. Kennis van relationele databases, SQL is een pré. Of ben je al een Certified Ethical Hacker? Ook zeker een pré! 
 

 • Je hebt basiskennis van security maar bovenal grote interesse

 • Hbo

 • Firewalls/Protocollen/Netwerken

 • SQL

 • Certified Ethical Hacker

Jouw profiel

Aanpakker
Stressbestendig
Communicatievaardig
Flexibel
Doorzetter
Interesse in Security

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Solliciteer Nu
BIJ PROCAM...
 • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
 • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
 • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
 • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
 • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
 • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.