Network Engineer

Network Engineer

Ben jij die technische spil in de netwerkomgeving?

Ben jij die technische spil in de netwerkomgeving?

Utrecht

Over de organisatie
Deze organisatie is de leidende en meest innovatieve aanbieder van betaaldiensten in Europa. Als experts in financiële verwerking en softwarelicenties bieden ze diensten aan om in alle behoeften van de dynamische Europese betalingsmarkt te voldoen. Ze verwerken miljarden betalingen, POS- en ATM-transacties per jaar. Vanzelfsprekend moeten al die transacties naadloos, veilig en efficiënt worden verwerkt. En dat is wat ze doen! Als centrale pijler van de bredere Worldline Group is het hun ambitie om de klanten te ondersteunen bij het bijhouden van de snel veranderende eisen van de markt. Een uitdagende klus, want financiële markten - en dus ook deze organisatie - zijn onderhevig aan voortdurende verandering. Jij kunt als Network Engineer bijdragen aan het bereiken van dit doel!

Afdeling Network Management
De afdeling Network management maakt deel uit van de division Technical Engineering, die zich voornamelijk richt op de Nederlandse datacenters, maar in een nauwe internationale relatie met diverse landen in Europa samenwerkt. Het netwerkteam is verantwoordelijk voor het ontwerpen, implementeren, configureren en uitvoeren van de netwerkinfrastructuur.

Waarom ben jij nodig?

Waarom ben je nodig?
Standaardisatie en landoverkoepelende activiteiten zullen ervoor zorgen dat de teams in de nabije toekomst een nauwere werkrelatie zullen krijgen en elkaar zullen ondersteunen wanneer dat nodig is. Het doel hiervan is het bereiken van de hoogst mogelijke performance om de miljarden transacties te verwerken die de netwerken passeren.

Het kleine, hechte team is verantwoordelijk voor de volledige netwerkstructuur. Er wordt gewerkt in een met complexe, multidisciplinaire infrastructuur met Cisco switches en routers, Checkpoint firewalls en F5-loadbalancers. Kennis van en affiniteit met één van deze technologieën is dan ook gewenst.

"Ik zorg ervoor dat mijn collega's hun werk optimaal kunnen uitvoeren door de brug te zijn tussen enerzijds de netwerken en de techniek, en anderzijds de gebruikers die vragen hebben."

Wat ga je doen?

Wat ga je doen?
Als Network Engineer krijg je een geweldige kans om diepgaande kennis te verwerven over een zeer diverse netwerkinfrastructuur en kan je certificaten behalen via cursussen en de bijbehorende examens. Daarbij voer je alle taken in de keten uit en heb je regelmatig contact met andere Netwerk Engineers op internationale vestigingen. Je werkt in een omgeving met een enorme verantwoordelijkheid die flexibiliteit en doorzettingsvermogen vereist. Nooit een saaie dag dus, dat beloven we!
 
Concreet zullen jouw taken zijn:

 • Implementeren van wijzigingen in de infrastructuur;
 • Nieuwe rapporten analyseren en toetsen op basis van architectuurnormen, -beleid en -regelgeving;
 • Meehelpen met het verbeteren van de infrastructuur, onder andere door mee te denken met nieuwe ontwerpen.
 • Samen met senior Engineers Root Cause Analysis (RCA) uitvoeren bij grote incidenten;
 • Voorbereiden (plannen) van netwerkwijzigingen voor CAB-goedkeuring en inzet;
 • Netwerkwijzigingen implementeren;
 • Deelnemen aan internationale projecten.
Een voorbeeld van een project waaraan de laatste tijd hard aan is gewerkt, is het project instant payments. Een ‘Instant Payment’ is een transactie, waarbij het bedrag binnen enkele seconden op de rekening van de ontvanger staat. Dit gebeurt op elk moment van de dag en alle dagen van het jaar. De infrastructuur voor dit project is recent opgebouwd waarbij door de Network Engineers een belangrijke bijdrage aan het project geleverd is. Meerdere grote projecten staan in de planning waarvoor de organisatie jouw frisse brein goed kan gebruiken.

Hoe ziet jouw werkdag eruit? 

 • Je begint de dag met een standup met het team. Zo hoor je wat er gedaan moet worden en kun je een daglog maken van de taken. 
 • Er komt een collega naar je toe met de vraag of je een verbindingsprobleem kan oplossen. Samen met je team bepaal je of je dit meteen oppakt, of dat je hier een apart project van maakt.
 • Je voert controlewerkzaamheden uit zoals de controle op nieuwe softwareversies of logmeldingen waarop gereageerd moet worden. 
 • In het kader van continuous learning is er nog wat tijd om je middels een cursus te verdiepen in de nieuwste switches.
 • Om de dag goed af te sluiten versla je je collega's met een gezellig potje tafelvoetbal.

What’s in it for you?

Je hebt heel veel leermogelijkheden! Je werkt samen met experts die veel ervaring hebben en je volgt veel relevante cursussen (bijvoorbeeld Cisco, CCNA, CCNP, Firewalls en F5) en je behaalt je certificaten.

De mogelijkheid om netwerken te bouwen in een internationale omgeving.

Een hecht en gezellig team met regelmatige teamuitjes.

Je hebt een divers takenpakket. Je analyseert, denkt na over verbeteringen, implementeert wijzigingen in de netwerkstructuur, neemt deel in internationale projecten, en nog veel meer. Kortom: geen dag is hetzelfde!

De ideale kandidaat

Een opleiding in de richting van System & Network Engineering of Technische Informatica sluit het allerbeste aan. Wat ook goed aan kan sluiten is een Beta opleiding in combinatie met de ambitie om veel te leren over systemen en netwerken. Verder kan er ook een match zijn wanneer je in je vrije tijd bezig bent geweest met deze technieken. Wat nog belangrijker is dan je achtergrond is je persoonlijkheid. Ben jij leergierig, werk je graag samen, vind je het leuk om niet de hele dag achter de computer te zitten en ben je flexibel? Dan is het mogelijk een goede match!

 • Kennis van IT infrastructuur, systemen, netwerken, Cisco, Firewalls, etc.

 • Complexe problemen analyseren

 • Interesse in een internationale werkomgeving

 • Engels lezen, verstaan en spreken

 • Communicatieve vaardigheden

 • Interesse in een complexe, internationale werkomgeving

Jouw profiel

Denken buiten kaders
Kritisch
Analytisch
Nauwkeurigheid
Resultaatgericht
Stressbestendig

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Solliciteer Nu
BIJ PROCAM...
 • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
 • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
 • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
 • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
 • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
 • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.