Junior Management Consultant

Junior Management Consultant

Jij houdt je bezig met vraagstukken gericht op complexe organisatorische- en strategische onderwerpen binnen de security afdeling.

Jij houdt je bezig met vraagstukken gericht op complexe organisatorische- en strategische onderwerpen binnen de security afdeling.

Amsterdam

De behoefte aan informatie beveiliging neemt steeds verder toe. Zeker binnen een financiële dienstverlener, waar voor aanvallers veel te halen valt. Daarom is deze bank constant op zoek naar nóg slimmere manieren om digitaal bankieren zo veilig mogelijk te maken. Een grote verantwoordelijkheid, want er staat veel op het spel. Heb jij de strategische innovatiekracht om bank- en klantdata nog beter en slimmer te beschermen en de veiligheid te garanderen? 

Je werkt voor het onderdeel Corporate Information Security Office (CISO). Bij CISO werken ongeveer 400 collega’s aan de complete informatiebeveiliging van de bank. Wat deze afdeling leuk maakt, is dat er veel inhoudelijke specialisten werken met een enorme passie voor hun vakgebied. Het team Organisational Support, waar jij komt te werken, bestaat uit 11 gezellige en extraverte collega's. Er wordt nauw samengewerkt met hetzelfde doel voor ogen: optimalisatie van de strategische en administratieve organisatie binnen CISO.

Waarom ben jij nodig?

Je kunt de afdeling CISO zien als apart 'bedrijf' binnen de bank, met een eigen management team (MT), budgetten, HR en facility vraagstukken. Jij zorgt er met jouw collega's voor dat het MT van CISO juist ondersteund en geadviseerd wordt. Maar dat is niet het enige. Als Young Professional breng jij een frisse blik en nieuwe ideeën mee. Je durft zaken kritisch tegen het daglicht te houden én de status quo te challengen. 
 

"Ik werk bij het beste CISO team binnen de bancaire sector."

Wat ga je doen?

Als Jr. Management Consultant werk je intensief samen met de twee andere Management Consultants binnen je team. In eerste instantie ondersteun je hen bij hun werkzaamheden, om uiteindelijk door te groeien tot zelfstandig consultant. Het is jullie eerste verantwoordelijkheid om de teams binnen de CISO te ondersteunen bij organisatorische vraagstukken, zoals rond Finance en HR. De complexiteit van de rol kenmerkt zich door de grote mate van diversiteit aan inhoudelijke onderwerpen en support aan een breed en gevarieerd stakeholderlandschap. De ene dag faciliteer je een workshop samen met de Management Consultant aangaande het nieuwe onboardingsproces binnen CISO. De andere dag kijk je naar de huidige stand van zaken met betrekking tot de budgetten van de verschillende afdelingen binnen CISO en help je bij het advies over de verdere uitnutting hiervan. Of spar je met de Finance afdeling van de bank zelf, aan wie CISO rapporteert. Kortom geen dag is hetzelfde!

In de functie staan support en advies in en rondom de administratieve organisatie centraal. Een greep uit de verschillende werkzaamheden: 
 • Strategisch en organisatorisch advies: je ondersteunt de Management Consultants bij het geven van advies aan de managers binnen CISO over de realisatie van de doelstellingen.  
 • Administratieve organisatie: je bewaakt de budgetten van de teams, maakt een forecast, voert orders in en geeft advies over de inzet van het budget. Ook het meedenken over en inrichten van automatisering van deze processen hoort bij jouw takenpakket.
 • Vendor Management: Denk aan het controleren op licenties, tarieven en uren van ingehuurde externe collega's. Daarnaast analyseer en adviseer je over de performance van de verschillende leveranciers.
 • Een ronde over de werkvloer lopen bij de verschillende afdelingen, om te horen wat er speelt en wat klussen zijn waar jullie bij kunnen helpen.

What’s in it for you?

Volop doorgroeimogelijkheden.

Werken in een toekomstgerichte afdeling, die alleen maar belangrijker wordt binnen de bank.

Samenwerken met leuke collega's, die houden van een feestje en het voortouw nemen in het organiseren hiervan binnen de afdeling.

De ideale kandidaat

Tijdens jouw afgeronde Wo studie ben je bij voorkeur in aanraking gekomen met IT, security en bedrijfsprocessen. Uiteindelijk is het belangrijker dat jij als persoon past, dus ook als je enorm enthousiast wordt van deze rol en een achtergrond in bijvoorbeeld Wiskunde of Bedrijfskunde hebt, zou er een goede match kunnen zijn. Als jij tenminste analytisch sterk bent, stevig in je schoenen staat, je enthousiasme makkelijk overdraagt op anderen en resultaatgericht bent!

Als je onderstaande punten kunt afstrepen, is dat zeker een pré:

 • Interesse in IT security

 • Microsoft Office, waaronder Excel en Powerpoint

 • Een uitstekende beheersing van de Engelse taal

 • Ervaring vanuit je studie met organisatieontwikkeling en verandermanagement

Jouw profiel

Analytisch
Energiek
Flexibel
Communicatief vaardig (schriftelijk en mondeling)
Hands-on mentaliteit
Teamspeler

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Solliciteer Nu
BIJ PROCAM...
 • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
 • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
 • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
 • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
 • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
 • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.