Jr Business Analist

Jr Business Analist

Als Business Analist heb jij veel contact met gebruikers, stel je goede vragen en stel je requirements op

Als Business Analist heb jij veel contact met gebruikers, stel je goede vragen en stel je requirements op

Utrecht

Dit bedrijf is in Europa een grote speler als het gaat om financieringsoplossingen met onderpand, ook wel objectfinanciering genoemd. Het gaat om financiering die bedoeld is voor - en gekoppeld is aan - een specifiek bedrijfsmiddel. Denk bijvoorbeeld aan machines of auto’s, maar ook aan debiteuren of voorraden. Met 750 collega’s zijn ze actief in Engeland, Frankrijk, Duitsland, België en Nederland. De IT afdeling bestaat uit ongeveer 100 medewerkers. Een internationale en dynamische werkomgeving dus, waarin veel interessante ontwikkelingen gaande zijn! De organisatie staat nu voor de spannende uitdaging om het IT-landschap opnieuw vorm te geven, verbeterprojecten op te pakken en de beste werkwijze te implementeren. Zo wordt er momenteel hard gewerkt aan onderwerpen als standaardiseren, automatiseren en digitaliseren. Inmiddels wordt ook de Agile/Scrum volop gebruikt. In deze tijd van transformatie met het oog op de toekomst is er behoefte aan Young IT Professionals die met een frisse blik en een flinke dosis enthousiasme willen bijdragen aan deze innovaties.

Waarom ben jij nodig?

Vorig jaar zijn er meerdere Procammers gestart in verschillende rollen. Deze heren doen het erg goed en hebben het naar hun zin. Er ligt nog genoeg werk dus we zijn weer op zoek naar nieuwe aanwinsten, die het leuk vinden om veel te leren en te werken aan concrete producten voor de gebruikers.

"In mijn eerste half jaar kreeg ik de kans om met een collega naar een klant in het buitenland te gaan. Deze heb ik natuurlijk met twee handen aangegrepen!"

Wat ga je doen?

Je komt te werken in een multidisciplinair Agile scrumteam. Wat je precies gaat doen is afhankelijk van het team waarin je begint. Een greep uit de applicaties waar de teams aan werken:

•    Offers & Contracts
•    Risk
•    Reporting
•    Azure
•    Payments

In welk team je terecht komt is afhankelijk van jouw studieachtergrond, ambitie, persoonlijkheidseigenschappen en voorkeuren. 

Werkzaamheden van een Business Analist zijn:
- Voeren van besprekingen met de gebruikers, Product Owner, stakeholders en vendoren in binnen- en buitenland betreffende de probleemstelling.
- Verzamelen en analyseren van informatie betreffende het te behandelen vraagstuk.
- Opstellen van een probleemanalyse, definiëren van requirements en uitwerken van mogelijke oplossingen
- Vertalen van requirements naar Features en Product Backlog Items
- Ondersteunen bij de software ontwikkeling
- Testen van het uiteindelijke resultaat
- Begeleiden van de business implementatie
- Meedenken over procesverbeteringen en gebruikers hierin adviseren
- Verkrijgen van inzicht in processen, informatiestromen, producten van werkorganisaties en samenwerkingsverbanden alsmede de hierbij optredende knelpunten.
- Schrijven van inhoudelijke documentatie.

Als Business Analist heb je voornamelijk te maken met interne stakeholders. Het is daarom belangrijk dat je inzicht hebt in zowel de IT als in de financiële business processen waarmee je te maken hebt. Je bent bezig met het analyseren van processen en problemen, verbanden leggen tussen de verschillende analyses en definiëren van de oorzaken. Het in oplossingen denken en deze vervolgens formuleren vormt de basis van de functie.

Om je te helpen bij het onder de knie krijgen van de nieuwe werkzaamheden word je de eerste periode gekoppeld aan een meer ervaren collega. Ook kun je deelnemen aan de verschillende knowledge sharing sessies die worden georganiseerd. 

Hoe ziet een werkdag eruit?
Aan het begin van je werkdag heb je een stand-up meeting met je team. Hierbij bespreken jullie wat er allemaal is gedaan, wat er nog moet gebeuren en wie waarmee hulp kan gebruiken.  Na de stand-up heb je een bespreking met twee interne stakeholders over de volgende feature die jullie team gaat bouwen. ’s Middags komen er een paar ontwikkelaars langs om nog even de laatste details van de huidige sprint te bespreken. Hierna ondersteun je een uurtje de tester. De rest van de middag gebruik je om de stakeholder meeting uit te werken.

What’s in it for you?

Veel vrijheid in werkzaamheden en flexibele werktijden

Leren van ervaren en behulpzame collega's

Ontspannende activiteiten op kantoor zoals mariokarten

Werken bij een internationaal bedrijf met de mogelijkheid om af en toe naar het buitenland te gaan

De ideale kandidaat

Voor deze functie is het belangrijk dat je zowel IT systemen als (financiële) bedrijfsprocessen begrijpt. Het is een goede match als je hier in je studie al mee in aanraking bent gekomen. Een studie zoals Informatiekunde, Business Information Management of een vergelijkbare studie sluit goed aan. Een andere opleiding kan overigens ook aansluiten; je persoonlijkheid is nog belangrijker dan je achtergrond.

Je bent als analytisch sterke starter in staat de vraagstukken vanuit de business te analyseren en te vertalen in een IT oplossing. Om dat te kunnen ben je iemand die het vak van informatie analyse verstaat; je kan goed luisteren, doorvragen, begrijpen en informatie gestructureerd in kaart brengen. Omdat je documentatie zal maken van je analyse en oplossingen, is het belangrijk dat je je schriftelijk ook goed weet uit te drukken. Er wordt dus gezocht naar een communicatief vaardige kandidaat. Daarnaast is het van belang dat je initiatief toont in het benaderen en spreken van mensen tot het einddoel (een goed werkend product) is bereikt.

  • Scrum/Agile

  • Requirements Analyse

  • Luistervaardigheid

  • Samenwerken

Jouw profiel

Communicatieve vaardigheden
Tact
Initiatief
Creativiteit
Samenwerken
Flexibiliteit

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Solliciteer Nu
BIJ PROCAM...
  • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
  • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
  • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
  • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
  • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
  • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.