Informatie Analist

Informatie Analist

Als allround onderdeel van het Scrum team zorg jij voor een functionele en technische verdieping van de requirements

Als allround onderdeel van het Scrum team zorg jij voor een functionele en technische verdieping van de requirements

Bunnik

Klanten helpen hun dromen te verwezenlijken door ze verantwoord geld te lenen, dat is waar deze organisatie voor staat. Zij onderscheiden zich in de markt door de verantwoorde manier van werken, sinds de oprichting van het bedrijf 30 jaar geleden. Er is binnen de organisatie veel aandacht voor de zorgplicht richting haar klanten. Het is niet voor niets dat deze organisatie is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse leningverstrekkers aan particulieren. Hoewel ze sterk zijn gegroeid, is de sfeer op de werkvloer nog steeds kenmerkend: werkplezier staat voorop en iedereen kent elkaar. Als Informatie Analist kom je te werken in het Development team en zorg jij voor een technische vertaling van de wensen en eisen vanuit de business.

Waarom ben jij nodig?

De organisatie is zich erg aan het ontwikkelen; inmiddels werken er ca. 250 medewerkers en de verwachting is dat het aantal medewerkers blijft groeien. Dit komt vooral omdat ALFAM sinds kort ook verantwoordelijk is voor het verwerken van kredietaanvragen van ABN AMRO Bank. Met al deze ontwikkelingen is het natuurlijk belangrijk om alle klanten continu toegevoegde waarde te bieden en bestaande producten en diensten te innoveren en verbeteren. Dit heeft grote impact op het IT-landschap. De organisatie werkt nauw samen met meerdere IT-partners en heeft de wens om zelf meer IT-kennis in huis te hebben én daar in te investeren.

“Ik kan iedere dag weer vernieuwend bezig zijn"

Wat ga je doen?

Je komt te werken in een team dat werkt volgens de Agile principes en bezig is om het aanvraagproces van een krediet voor bepaalde producten verder te professionaliseren. Dit betreft de gehele keten van front-, mid- en backofficeapplicaties, Hier komen onder andere veel architectuurvraagstukken bij kijken. Andere voorbeelden van werkzaamheden zijn het uitbreiden van de API's, bijvoorbeeld voor de "Mijn"-omgeving voor de eindklant of de distributiepartner. De IT-omgeving is grotendeels gebaseerd op Microsoft technologie. Het Scrum team waarin je komt te werken bestaat uit een Product Owner, de Scrum Master, een Informatie Analist (jij dus!) en ca. drie Developers.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Vanuit de business komt er een idee. Door de Business Analisten worden deze ideeën vertaald naar epics en features die overgedragen worden aan het Scrum team. De organisatie wil graag een nauwere samenwerking tussen de business en de IT organisatie. Als Informatie Analist ga jij hier aan bijdragen, zodat er sneller kan worden ingespeeld op elkaars wensen. Het is dus van belang dat jij enerzijds de context van de business begrijpt, maar anderzijds ook het inzicht hebt om een diepgaande vertaalslag te maken naar de Developers.

Jij bent een volledig onderdeel van het Scrum team, waarin je op alle fronten meehelpt. Jouw voornaamste verantwoordelijkheden zijn: 
•    Analyse van de business requirements aan de achterkant, het opstellen van acceptatiecriteria en het maken van een vertaling naar de ontwikkelaar
•    Het ontwikkelproces afstemmen met de business analist en gebruikers: Is dit wat ze bedoelen? Zit het Scrum team nog op één lijn met de oorspronkelijke behoefte?
•    Het analyseren van het huidige systeem- en applicatielandschap
•    Het maken van testscenario’s van gemaakte toepassingen op basis van de eerder opgestelde acceptatiecriteria, bij voorkeur geautomatiseerd
•    Het ondersteunen bij de uitvoering van verander– en verbeterprojecten, waarbij de nadruk ligt op het inhoudelijke analyseren, overzicht creëren en adviseren.  

What’s in it for you?

Werken met nieuwe technologieën

Er liggen veel uitdagende projecten voor je klaar

Volop doorgroeimogelijkheden

De ideale kandidaat

Jij hebt een IT-gerelateerde studie afgerond op HBO of WO niveau, waarin je ook functioneel en technisch inzicht hebt opgedaan. Daarnaast vind jij het leuk om de schakel te zijn tussen de business en de IT organisatie. Een studie als Informatica, Business Information Management of Information Science sluiten hierbij goed aan. Daarnaast wil jij graag vernieuwend bezig zijn en heb je een echte can-do mentaliteit.

Als je deze punten kan afvinken is dat zeker een plus:

 • Microsoft technologie

 • Programmeren (.Net en C# is een pre)

 • Business Analyse

 • Software Testen

 • Architectuur

 • Affiniteit met Agile en Scrum

Jouw profiel

Communicatief
Samenwerken
Nieuwsgierig
Initiatief
Flexibiliteit
Kritische blik

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Solliciteer Nu
BIJ PROCAM...
 • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
 • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
 • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
 • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
 • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
 • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.