Implementatie Consultant Erp Cloud

Implementatie Consultant Erp Cloud

Jij bent de schakel tussen de klant en de IT-systemen

Jij bent de schakel tussen de klant en de IT-systemen

Utrecht

Deze organisatie biedt 's werelds meest complete, open en geïntegreerde bedrijfssoftware en hardware systemen aan. Met 137.000 professionals, werkzaam in 175 landen over de hele wereld, is dit bedrijf de enige leverancier die in staat is om een compleet pakket aan IT oplossingen aan te bieden waarin elke laag is ontworpen om als één systeem samen te werken. De toonaangevende producten van het bedrijf bieden klanten ongeëvenaarde voordelen, waaronder onbreekbare beveiliging, hoge beschikbaarheid, schaalbaarheid, energie-efficiëntie, krachtige prestaties en lage totale eigendomskosten. De organisatie heeft de beste technologie binnen elke laag. Van hardware tot applicaties, dit bedrijf fixt het!

Consulting
De Consulting tak houdt zich bezig met het inrichten van producten bij de klant. Het ERP & SCM-team is verantwoordelijk voor het succesvol implementeren van de ERP Cloud Solutions. Het doel van het team is om te zorgen voor een snelle en succesvolle implementatie. De teamcultuur is er een van kwaliteit, respect, professionaliteit en resultaten. Het ERP-team is verantwoordelijk voor het adviseren over Finance Cloud, Procurement Cloud, Projects Cloud en Supply Chain Management Cloud.

Waarom ben jij nodig?

De technologie verandert in een hoog tempo. Cloud technologie is de toekomst voor veel bedrijven. De IT producten worden in razend tempo ontwikkeld en er zijn veel Consultants nodig die het leuk vinden om hiervan kennis op te blijven doen en klanten hierbij mee te nemen in die ontwikkelingen. Verder is er enorm veel vraag in de markt naar Cloud oplossingen en consultants die ze kunnen implementeren. Er zijn namelijk veel verschillende bedrijven die met deze IT oplossingen werken. 

Enkele voorbeelden:
- Bij een grote luchthaven wordt nu een Cloud transformatie doorgevoerd. Op dit moment wordt daar nog gebruik gemaakt van 'normale' ERP Tooling. Deze klant wordt nu geholpen met een migratie naar de Cloud. Hierbij wordt het hele proces van A tot Z begeleid.
- Een grote telecomorganisatie in Oost-Europa heeft complexe systemen. Ook daar is nu de Cloud oplossing geïmplementeerd. Daar wordt nu de hele testcyclus begeleid.
- Verder zijn er ook meerdere kleinere projecten die wat korter duren. Voorbeelden hiervan zijn bedrijven in de chemicaliën distributie, gemeentes en ziekenhuizen.

"Ik probeer mij goed in te leven in de klant, stel veel vragen en luister aandachtig naar wat de klant nodig heeft. Daarna ga ik aan de slag met de oplossing. Een échte brugfunctie!"

Wat ga je doen?

Er zijn twee verschillende teams waar je in terecht kan komen als Implementatie Consultant ERP Cloud. Enerzijds is er Finance en anderzijds Supply Chain Management. Naar aanleiding van je voorkeur, je achtergrond en de sollicitatiegesprekken wordt gekeken naar het team waar je het beste past.

Het eerste wat je moet weten over deze rol is dat het zeer veelzijdig is. Je begeleidt het traject met de klant van A tot Z. In de eerste plaats ga je het gesprek aan en probeer je te achterhalen wat de wensen en eisen zijn. Dan ga je aan de slag met het configureren van het product en vervolgens presenteer je aan de klant wat de oplossing is. Tenslotte implementeer je het systeem bij de klant.

Je bent rond de 80% van je tijd bij je klant op locatie aan het werk, dus een leaseauto is inbegrepen bij deze functie. Verder kan je overigens flexibel werken, met de mogelijkheid om op termijn - als je zelfstandig genoeg bent - een dag thuis te werken. Je werkt heel veel samen met verschillende collega's zowel binnen je team als buiten je team. Je spart met andere consultants over de problemen waar je tegenaan loopt en je overlegt met de developers die de producten ontwikkelen over de mogelijkheden in het systeem. 

Hoe ziet het inrichten van een nieuw Cloud systeem voor de klant er precies uit? Dit wordt gedaan door de zogenaamde True Cloud Method.
- Een klant heeft een probleem en geeft dit aan
- Je gaat in gesprek met de klant en brengt in kaart wat het probleem is
- Er is een standaardoplossing, een 'best practice'. Een proces bij een klant is vaak net wat afwijkend van deze standaardoplossing, dus je richt je op de 'gap analysis'; waar moet de standaard worden aangepast?
- In meerdere iteraties blijf je continu in gesprek met de klant en blijf je goed op de hoogte van de wensen
- Je doet zelf ook technische configuratie van het systeem. Hiermee maak je het product precies op maat voor de klant
- Tenslotte wordt aan de klant gepresenteerd wat de oplossing is geworden en je implementeert het in hun systeem

Hoe zal je startperiode er ongeveer uit komen te zien?
Omdat de processen die bij klanten lopen complex zijn, moet je het ERP Cloud pakket heel goed leren kennen. Op deze manier kan je de klant namelijk zo goed mogelijk helpen. Dit houdt in dat je in je startperiode veel bezig zal zijn met het leren kennen van het systeem. Er zijn tientallen verschillende modules, zowel binnen de Finance tak als binnen de Supply Chain Management tak. Je start met je bekend maken met één of twee modules, die ook gebruikt worden in lopende projecten. Je wordt ingedeeld in een projectteam en gaat snel bij de klant aan de slag. Begeleiding krijg je in de vorm van een buddy (vaak een Senior Consultant) die jou de kneepjes van het vak leert en waarbij je terecht kan met vragen. Zodoende leer je steeds meer onderdelen van het vak van consultant en word je steeds zelfstandiger.

What’s in it for you?

Je doet projecten bij verschillende en diverse klanten, waarmee je een mooi netwerk opbouwt

Dit bedrijf loopt voorop in de Cloud wereld

Je gaat veel leren van de expertise van je collega's en een grote hoeveelheid trainingen die je kan volgen

Samenwerken met veel verschillende mensen van verschillende culturen in een internationale werkomgeving

De ideale kandidaat

Een opleiding waarbij je met zowel bedrijfsprocessen als met IT in aanraking bent gekomen sluit goed aan, zoals Business IT & Management of Technische Bedrijfskunde. Daarnaast sluiten ook studies die dieper op de Finance en/of Supply Chain Management in gaan goed aan. Denk hierbij aan Economie of Econometrie. Naast je opleiding is wie jij bent als persoon nog belangrijker. Je bent enthousiast, energiek, communicatief vaardig en je kan goed luisteren. Wanneer je  tegen een probleem aan loopt, zoek je de samenwerking met anderen op en je zet door totdat het probleem is opgelost. Je hebt een doenersmentaliteit en vindt het leuk om de handen uit de mouwen te steken. Verder leg je de klant uit over processen en wanneer er weerstand is probeer je die weg te nemen door goed te onderbouwen waarom jullie bepaalde keuzes hebben gemaakt. 

 • Bedrijfsprocessen

 • Finance en/of Supply Chain Management

 • Cloud

 • Consultancy

 • Werken met verschillende klanten

Jouw profiel

Samenwerken
Communicatieve vaardigheden
Probleemanalyse
Flexibiliteit
Resultaatgerichtheid
Stressbestendigheid

Procam’s CareerCraft Academy is al drie jaar op rij uitgeroepen tot IT Traineeship of the Year
Memory Group, 2015–2017

Meld je aan
BIJ PROCAM...
 • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
 • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
 • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
 • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
 • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
 • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.