Fullstack Developer/consultant

Fullstack Developer/consultant

Jij gaat in gesprek met de klant en programmeert nieuwe applicaties

Jij gaat in gesprek met de klant en programmeert nieuwe applicaties

Utrecht

Deze organisatie biedt 's werelds meest complete, open en geïntegreerde bedrijfssoftware en hardwaresystemen aan. Met meer dan 137.000 professionals, werkzaam in meer dan 175 landen over de hele wereld, is dit bedrijf de enige leverancier die in staat is om een compleet pakket aan IT oplossingen aan te bieden waarin elke laag is ontworpen om als één systeem samen te werken. De toonaangevende producten van het bedrijf bieden klanten ongeëvenaarde voordelen, waaronder onbreekbare beveiliging, hoge beschikbaarheid, schaalbaarheid, energie-efficiëntie, krachtige prestaties en lage totale eigendomskosten. De organisatie heeft de beste technologie binnen elke laag. Van hardware tot applicaties, dit bedrijf fixt het!

Innovatieve trajecten
De digitale transformatie heeft een grote impact op veel bedrijven. Verschillende organisaties willen gebruik maken van nieuwe IT oplossingen en nieuwe technologie. Voorbeelden hiervan zijn Artificial Intelligence of Machine Learning oplossingen binnen bedrijven, Chatbots maken en Low Code applicaties. Dit bedrijf levert veel standaardoplossingen voor bedrijven. Binnen deze afdeling houd je je juist bezig met de 'niet-zo-standaard-oplossingen' voor klanten. 

In de rol van Fullstack Developer/Consultant loop je dus voorop op het gebied van technologische ontwikkelingen. Hoe doe je dat? Je voert gesprekken met de klant, brengt in kaart wat de wensen zijn en je programmeert verschillende innovatieve oplossingen.

Waarom ben jij nodig?

De digitale wereld ontwikkelt in een hoog tempo. Er zijn veel organisaties die hier in mee willen gaan en gebruik willen maken van nieuwe technologieën. Op deze manier ontstaan er veel innovatieve projecten bij verschillende klanten. Daarom is er steeds meer kennis en expertise nodig op het vlak van vooruitstrevende technologie, waaronder Artificial Intelligence. Je moet het dus leuk vinden om je continu te blijven verdiepen in nieuwe onderwerpen.

Voorbeelden van projecten:
- Voor een netbeheerder wordt nu een grote digitale transactie doorgevoerd. De wijze waarop Engineers aangestuurd worden gaat veranderen, er wordt veel meer gedigitaliseerd. Hiervoor worden verschillende schermen gebouwd, geïntegreerd in het systeem en processen worden handmatig gemodelleerd. 
- Een bekend biermerk heeft de opdracht gegeven om een chatbot te maken. Tegen deze chatbot kan je zeggen wat je aan het eten bent en hij geeft dan als reactie welk soort bier er het beste bij past. Dit zijn projecten die nog niet eerder gedaan zijn. Je loopt dus voorop in deze rol!

"Wat ik heel gaaf vind aan mijn werk is dat ik continu bezig ben met verdiepen in nieuwe technologie. Deze mag ik inzetten bij klanten. Hierin lopen we echt voorop!"

Wat ga je doen?

In deze functie van Fullstack Developer/Consultant heb je een veelzijdige rol. Je doet verschillende projecten bij verschillende klanten. Jouw rol is om in gesprek te gaan met de klant en goed in kaart te brengen wat de wensen en eisen zijn aan de nieuwe software die ontwikkeld gaat worden. Vervolgens ga je dit product zelf programmeren. Dit doe je onder andere in Java, JavaScript en database technologieën. Vaak bestaat een oplossing uit het maken van een combinatie van verschillende technieken. Tijdens het proces houd je de klant op de hoogte van de ontwikkelingen en als je klaar bent presenteer je je applicatie aan de klant.

Dit doe je in eerste instantie niet alleen. Je bent onderdeel van een team, waar heel veel kennis en ervaring in zit. In deze functie kan je op deze manier veel kennis opdoen. Naarmate je het werk meer en meer onder de knie krijgt, kan je projecten zelfstandiger uit gaan voeren. Je moet het dus wel leuk vinden om op termijn het aanspreekpunt te zijn voor de klant. 

Hoe zien de werkzaamheden eruit?
- Vaak zit je op locatie bij de klant. Bij sommige kleinere trajecten zit je inhouse
- Je werkt heel vaak op de Agile/Scrum manier. Dit houdt in dat je elke dag start met een stand-up meeting, waarbij je kijkt wie wat gaat doen, wie waar hulp bij nodig heeft en waar je elkaar kan versterken.
- Interactie met anderen is een groot onderdeel van je werk
- Je stemt af met de klant wat de wensen zijn er wat er precies gebouwd moet worden 
- Na een tijdje bouw je expertise op. Vanuit deze expertise geef je advies aan de klant
- Je configureert de standaard Oracle producten om de klantwensen te implementeren
- In Java, JavaScript en andere technieken programmeer je IT oplossingen. Dit is een groot deel van je werk en heeft vaak raakvlakken met Artificial Intelligence
- Je verdiept je zelf in nieuwe technologieën. Zo zorg je dat je op de hoogte blijft van de Artificial Intelligence trends

Hoe ziet de startperiode eruit?
Begeleiding krijg je in de vorm van een buddy (vaak een Senior Developer) die jou de kneepjes van het vak leert en waarbij je terecht kan met vragen. Zodoende leer je steeds meer onderdelen van het vak van en word je steeds zelfstandiger. Je komt al snel op een lopend traject. Dat team ga je versterken. Zij brengen je de basiskennis bij. Uiteraard zal je eerst getraind worden in het product portfolio. Dit kan on the job, maar ook door trainingen. De meeste trainingen zijn enkele dagen à een keer per week. Je ziet het, er zijn veel leermogelijkheden!

What’s in it for you?

Je doet projecten bij diverse klanten, waarmee je een mooi netwerk op kan bouwen

Jij wordt de expert als het gaat om nieuwe technologie, waaronder Artificial Intelligence, Machine Learning en Low Code applicaties

Je gaat heel veel leren door de expertise van je collega's en een grote hoeveelheid trainingen die je kan volgen

Samenwerken met veel verschillende mensen van verschillende culturen in een internationale werkomgeving

De ideale kandidaat

Een opleiding waarbij je met IT en met programmeren in aanraking bent gekomen sluit goed aan. Denk hierbij aan Informatica, Computer Science of Kunstmatige Intelligentie. Als je kennis hebt van Java, JavaScript en/of databases is dat een grote pre. Naast je kennis en opleiding is wie jij bent als persoon ook belangrjik. Je bent enthousiast, communicatief vaardig en je kan goed luisteren. Wanneer je  tegen een probleem aan loopt, zoek je de samenwerking met anderen op en je zet door totdat het probleem is opgelost. Je hebt een doenersmentaliteit en vindt het leuk om de handen uit de mouwen te steken. Tenslotte vindt jij het leuk vindt om te blijven leren en je te verdiepen in de nieuwste technieken.

  • Programmeren: oa Java & JavaScript

  • Databases

  • Consultancy

  • Agile/Scrum

Jouw profiel

Samenwerken
Communicatieve vaardigheden
Resultaatgerichtheid
Stressbestendigheid
Probleemanalyse
Flexibiliteit

Procam’s CareerCraft Academy is al drie jaar op rij uitgeroepen tot IT Traineeship of the Year
Memory Group, 2015–2017

Meld je aan
BIJ PROCAM...
  • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
  • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
  • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
  • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
  • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
  • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.