Devops Engineer Saas

Devops Engineer Saas

Jij houdt het overzicht over alle draaiende en nieuwe SaaS oplossingen voor de niet-IT afdelingen

Jij houdt het overzicht over alle draaiende en nieuwe SaaS oplossingen voor de niet-IT afdelingen

Diemen

Deze creditcardspecialist is marktleider in het uitgeven van creditcards in Nederland. Al meer dan 25 jaar wordt de uitgifte, promotie, administratie en verwerking van creditcards verzorgd, waaronder bijvoorbeeld MasterCard en Visa. Daarnaast bieden ze hun kaarthouders ook financiële diensten aan, zoals verzekeringen en doorlopend krediet. Ook faciliteren ze een groot aantal co-branded creditcardprogramma's (bijvoorbeeld van ANWB, de Bijenkorf, Heineken en BMW). Ze willen hun leidende positie willen behouden en verstevigen, onder meer door continu te werken aan de verdere ontwikkeling van strategische initiatieven, zoals nieuwe betaalproposities. Denk aan betalen met je smartwatch.

De organisatie heeft intern recentelijk het roer omgegooid. Er wordt hard gebouwd aan een nieuwe organisatie, op bijna alle fronten. Van de nieuwste tooling en technieken, tot een heel nieuw interieur wat past bij de Agile en DevOps manier van werken: er staat een hoop te gebeuren. En als DevOps Engineer ga jij daar volop aan bijdragen!

Waarom ben jij nodig?

Eén van de onderdelen van de transformatie is het steeds meer gebruik maken van ingekochte pakketten met standaard functionaliteiten, in plaats van maatwerk en zelfbouw. Dit resulteert in een groeiend landschap aan SaaS oplossingen, onder andere bij niet-IT afdelingen zoals HR, Finance, Marketing en Facility. Een voorbeeld van zo'n oplossing is het social intranet wat nu in opdracht van Marketing wordt geïmplementeerd. Maar je kunt ook denken aan tools voor medewerkersadministratie en talent development voor HR, of een facturatiesysteem voor Finance. Om de implementaties en het beheer van deze oplossingen te managen, wordt er een heel nieuw team opgericht. Onder de leiding van een zeer ervaren architect gaat dit team uitgroeien tot 4 of meer collega's die met elkaar in control zijn wat betreft het IT landschap van de niet-IT afdelingen binnen de organisatie.

"De ene dag spreek ik met allerlei afdelingen over hun wensen, de volgende dag duik ik in een technisch vraagstuk rondom integratie van systemen: elke dag is anders!"

Wat ga je doen?

'In control' zijn als het gaat om SaaS oplossingen: wat houdt dat in de praktijk in? Omdat het team nieuw is, kan er met elkaar nog gekeken worden naar wie, wat, hoe precies oppakt. Het zal even pionieren worden, en het moet je ook aanspreken dat je niet in een gespreid bedje belandt. Wat ze wél weten is dat Agile werken hoog in het vaandel staat en het team hierin het voorbeeld wil geven aan anderen. En dat dit team precies tussen de business (in dit geval de niet-IT afdelingen), de leveranciers van de pakketten, inkoop (procurement) en de wet- en regelgeving waar het bedrijf aan moet voldoen als het gaat om veiligheid, betrouwbaarheid en beschikbaarheid in staat. De business is zelf de Product Owner van de oplossing, jij bent verantwoordelijk voor change management, de implementatie en alle processen eromheen. Dat betekent dat je vooral bezig bent met stakeholder management en niet betrokken bent bij de configuratie van het systeem, maar af en toe met die stakeholders wél een gesprek hebt wat technisch gezien de diepte in kan gaan.

De werkzaamheden:
 • Het begeleiden van implementaties van nieuwe oplossingen, of nieuwe versies/upgrades van bestaande systemen. Welke acceptatiecriteria worden er opgesteld? En voldoet het systeem hoe het is geïmplementeerd aan deze vooraf gestelde criteria? Maar ook het begeleiden van de business bij al deze veranderingen en het beschrijven van hun processen en workflows.
 • Het beheren van uiteindelijk zo'n 30 tot 50 SaaS oplossingen met jouw team. Waarbij de leverancier verantwoordelijk is voor de beschikbaarheid en inrichting van het systeem, maar jij hierover met hen het contact onderhoudt namens de organisatie.
 • Nadenken over de specifieke oplossing in het grote plaatje van de IT architectuur. Is het nieuwe systeem goed integreerbaar met het bestaande IT landschap? Hoe hangen de systemen samen?
 • Het challengen van de business én leveranciers tijdens de pakketselectie en het toetsen van de oplossing. Is dit inderdaad de beste oplossing voor het probleem? Kan dit niet goedkoper/veiliger/efficiënter/toekomstbestendiger etc opgelost worden? Is overal aan gedacht en alle informatie bekend, zodat er tijdens de implementatie en daarna geen verrassingen komen zoals dingen die toch niet (samen)werken of die duurder uitvallen?
 • Contract management aan de kant van de leveranciers. Komen zij hun afspraken volgens SLA na?
 • Adviseren, meedenken en sturen als het gaat om wet- en regelgeving. Wordt er voldoende rekening gehouden met bijvoorbeeld GDPR? Voldoet de oplossing én de leverancier aan de strenge security eisen waar de organisatie aan moet voldoen? Maar ook: als er zaken in de toekomst veranderen in wetgeving, zorgen de leveranciers dan ook dat zij hun systemen hierop voorbereiden en tijdig aanpassen.

What’s in it for you?

Een heel afwisselende baan. Je krijgt met enorm veel aspecten, onderwerpen en afdelingen te maken. Van change management tot security, van koppelingen tussen systemen tot processen en werkafspraken... Enorm divers!

Heel veel leren van ervaren collega's, op alledrie de vlakken die bepalend zijn voor een succesvolle IT omgeving: People, Process & Technology.

Werken in een ambitieuze en toekomstgerichte maar ook heel informele en gezellige werkomgeving. Kijk niet gek op als de directeur op een dag op de gang aantreft tijdens een potje nerf gun!

De ideale kandidaat

Jij hebt een Hbo/Wo opleiding afgerond waaruit jouw affiniteit voor IT en processen goed naar voren komt. Dit kan een business-IT studie zoals Information Science zijn, maar Bedrijfskunde is ook mogelijk. Het allerbelangrijkste: je enthousiasme, leergierigheid en nieuwsgierigheid. Jij vindt het leuk om anderen te challengen en gaat er zelfstandig op uit, maar bent ook niet bang om hulp te vragen en checkvragen te stellen, zodat je op de juiste weg verder gaat.

Als je daarnaast ervaring hebt met onderstaande punten, is dat zeker een pré!

 • Agile werkwijze

 • IT processen begrijpen

 • Engels spreken

Jouw profiel

Resultaatgerichtheid
Zelfvertrouwen
Initiatief
Kritische zin
Luistervaardigheid
Inlevingsvermogen

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Solliciteer Nu
BIJ PROCAM...
 • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
 • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
 • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
 • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
 • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
 • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.