Devops Engineer Hypotheken

Devops Engineer Hypotheken

Jij ontwerpt, bouwt, implementeert én beheert innovatieve producten en diensten voor de klant

Jij ontwerpt, bouwt, implementeert én beheert innovatieve producten en diensten voor de klant

Amsterdam

Dit is een bank waar de klant centraal staat. Met kennis van zaken en digitaal vaardig. Het is een organisatie die continu in beweging is en een hoge ambitie handhaaft.
Het domein Wonen en Hypotheken verzorgt alle producten en diensten voor klanten als het gaat om woningfinanciering, maar ook verduurzaming, zoals het financieren van zonnepanelen of een warmtepomp. Het streven is om alle handelingen in het proces van aanvraag of doorvoeren van wijzigingen te automatiseren. Als DevOps Engineer ben jij dé techneut die de wensen van de business weet te vertalen naar technische oplossingen, inclusief het daadwerkelijk bouwen en onderhouden van deze oplossingen. Uiteindelijk draait alles waar je mee bezig bent om het vereenvoudigen en versnellen van het proces voor de eindgebruiker.

Waarom ben jij nodig?

De organisatie werkt al jarenlang samen met een IT partner die tot op heden alle programmeerwerkzaamheden op zich nam. Met de DevOps transformatie die gaande is, en de wens van de bank om steeds meer zelf in control te raken in hun eigen IT landschap, is er langzaam een shift gaande. De werking van generieke, standaard functionaliteiten (zoals het checken van je maximale hypotheek) wordt nog door de IT partner gedaan, maar alle functionaliteiten rondom klantinteractie of de klantervaring gaan door het team zelf opgepakt worden. Hierdoor verandert de focus van de werkzaamheden in het team van business analyse en testen, naar een écht allround developerfunctie waarin je met alle aspecten van het ontwikkelproces te maken krijgt.

"Dankzij mijn technische oplossingen wordt het aanvragen, aflossen of wijzigen van een hypotheek veel gemakkelijker én leuker!"

Wat ga je doen?

Met jouw team werk je aan verschillende verbeteringen en innovaties in services die de bank levert aan klanten en derde partijen (zoals onafhankelijke financieel adviseurs). Voorbeelden zijn 'Hypotheek zonder advies', waarmee klanten zelf via internet een hypotheek kunnen afsluiten, maar wat ook in de markt gebracht wordt als tool voor intermediairs. Of de Overwaarde Hypotheek, waardoor huiseigenaren boven de AOW leeftijd een deel van hun overwaarde op het huis kunnen opnemen en gebruiken. 

Je hebt een zeer uitdagende rol, omdat je hier de mogelijkheid krijgt je technische skills op een heel hoog niveau te krijgen. Je gaat zelf programmeren, maar ook op een andere manier over de techniek nadenken (zoals testen, ontwerpen en de implementatie). Daarnaast is het streven om nog nauwer samen te werken met de IT partner, door elkaar vaker op te zoeken en te challengen op het opgeleverde werk. Ongeveer één dag per week zul je dan ook werkzaam zijn in Delft.
Leuk om te weten is dat persoonlijke ontwikkeling sterk wordt gestimuleerd. Tot het einde van het jaar is er een inhoudelijke coach aangenomen, waar ook jij bij gaat meelopen, om de collega's te helpen bij en in te werken op de techniek.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
 • De dag start met de daily standup, waarbij jouw team elkaar bijpraat over de workload en de voortgang.
 • Je gaat aan de slag met de user stories die jij die dag oppakt: kleine stukjes functionaliteit die je technisch ontwerpt, programmeert, test en deployed. Ongeveer 80% van je tijd zul je met de techniek bezig zijn.
 • Het oppakken van incidenten en het proactief doorvoeren van verbeteringen in bestaande functionaliteiten om incidenten te voorkomen.
 • Je hebt contact met verschillende afdelingen, partijen en collega's en bouwt samen met hen verder om de systemen voor de bank nog verder te verbeteren. 
 • Je denkt mee over de customer journey en UX van de functionaliteiten.
 • Je haakt aan bij grid-overstijgend overleg over bepaalde thema’s.
 • Je houdt je kennis op peil door het volgen van nuttige trainingen, die aansluiten bij jouw persoonlijke ambitie. Ook het bezoeken van congressen behoort tot de mogelijkheden.

What’s in it for you?

Je werkt aan zeer concrete producten voor de bank, waarmee je veel zichtbare impact hebt voor de eindgebruiker.

Je leert werken in een grote organisatie, met veel mogelijkheden. Innovativiteit staat hoog in het vaandel, onder andere in de tooling die gebruikt wordt.

Een hechte club van meer dan 120 Procammers binnen deze organisatie, waarvan 4 in dit team. Velen zijn doorgegroeid binnen de bank en nog steeds een paar keer per jaar bij elkaar komen voor een borrel.

De ideale kandidaat

Jij hebt een Hbo of Wo opleiding afgerond met een IT of Beta component. Uit (hobby)projecten en nevenactiviteiten blijkt dat je aantoonbare ervaring en affiniteit hebt met (frontend) programmeren. Het is niet erg als je daar nog veel voor moet leren: voor begeleiding hierbij en eventuele opleiding wordt gezorgd.

Als je kennis hebt van onderstaande punten is dat zeker een plus!

 • Vue.js, of andere JavaScript gebaseerde technieken

 • Object georiënteerde programmeertaal

 • Scrum en/of DevOps

Jouw profiel

Luistervaardigheid
Ambitieus
Stressbestendig
Samenwerken
Resultaatgericht
Flexibiliteit

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Solliciteer Nu
BIJ PROCAM...
 • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
 • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
 • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
 • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
 • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
 • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.