Devengineer Python

Devengineer Python

Met jouw passie voor programmeren werk je dagelijks aan complexe data vraagstukken.

Met jouw passie voor programmeren werk je dagelijks aan complexe data vraagstukken.

Utrecht

Deze verzekeraar behoort tot een van de grootste van Nederland. Er werken nationaal ongeveer 3400 medewerkers en is bekend van veel andere bekende nationale verzerkingen.

Samen met je collega-data engineer zet je een omgeving neer voor de data scientists. Je brengt modellen naar productie, ontwerpt nieuwe functionaliteiten en software-oplossingen en verbetert data-pipelines. Je vindt het leuk om continu op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van programmeren in een cloud en DevOps omgeving.

Waarom ben jij nodig?

Innovatie & Digitaal is een jonge afdeling die de organisatie moet helpen met digitaliseren en innoveren. De afdeling bestaat uit 60 enthousiaste en gedreven medewerkers die onderverdeeld zijn in zelfsturende teams. Een van deze team is het Datalab. Dit team bestaat op dit moment uit 5 gedreven medewerkers; 1 data engineer (DevEngineer), 2 data scientists, 1 dashboarder en een product owner, maar is groeiende. Om de groeiende vraag te kunnen beantwoorden en data science binnen de organisatie naar een hoger niveau te tillen ben jij nodig!

'Samen met mijn team ben ik altijd op de hoogte van de nieuwste technieken en bouwen we de beste oplossingen voor de organisatie'

Wat ga je doen?

Jij bent een slimme, gemotiveerde en talentvolle starter met passie voor techniek en data. Je denkt mee over de data strategie en draagt bij aan de technische uitvoer daarvan. Als data engineer maak je de koppeling tussen offline en online data van de website. Vervolgens maak je aanpassingen/verbeteringen om zo goed mogelijk met de ruwe data om te gaan. Dit alles met het doel hier zo veel mogelijk waarde mee te creëren voor zowel klanten als voor de organisatie zelf. 

Als data engineer maak je code die van hoge en duurzame kwaliteit is en je denkt op een data-gedreven manier. Je weet hoe je data kan visualiseren om een verhaal te vertellen. Je gebruikt daarbij tooling als Airflow, Jenkins, Python, Spark en Kafka. Jij daagt je collega's uit op het gebied van CI/CD, normaliseren van de technology stack, machine learning en code kwaliteit. Met jouw, aan het team perfect opgeleverde, data maken je collega's data analyses voor de business.

Het eerste jaar volg je elke week een high-potential traject wat je opleidt tot een gecertificeerd data engineer. Tijdens dit jaar krijg je trainingen op het gebied van alle ins&outs op het gebied van data engineering, de nieuwste technieken en praktijkcases. 

Taken die je uitvoert als data engineer zijn:
- Ontsluiten van data uit systemen en vertaalslagen hierop maken om deze klaar te maken voor data-analyse.
- Het verplaatsen van bestaande data modellen naar de cloud.
- Automatiseren van data-extractie, -opslag, -management en -analyse.
- Inrichten en onderhouden van de (big) data omgeving.
- Het oplossen van incidenten (fouten in de code) door deze zelf te programmeren.
- Samen met je collega- data engineer geef je programmeer-workshops aan iedere collega die op de afdeling met jouw modellen moet gaan werken, waarbij je bijvoorbeeld de opdrachten controleert en verbetert.

Samen met de data scientist in het team zal je af en toe je bezig houden met:
- Het signaleren van trends en ontwikkeling o.g.v. big data.
- Het bijhouden van en adviseren over beschikbare tooling.

Het team maakt gebruikt van de scrum methode. Dat betekent dat je je dagelijkse stand-up hebt, wekelijkse refinement en een twee wekelijkse retro-meeting. 

What’s in it for you?

Je komt te werken bij een organisatie waar mensgerichtheid belangrijk is en dat voel je ook!

Ruimte voor ondernemerschap, laat vooral zien waar jij kansen ziet!

Je staat samen met de organisatie op de springplank van innovatie omtrent data en machine learning.

Faciliteiten zoals een sportschool, bedrijfs- en a la carte restaurant. Maar ook een hypermoderne werkplek, flexibele werktijden en een goed bereikbare, centrale ligging.

De ideale kandidaat

Jij hebt een achtergrond in Computer Science, Informatica of een bèta opleiding. Je wordt gelukkig van het maken van modellen die in productie echt hun toegevoegde waarde laten zien.
Jij weet belangrijke en niet-belangrijke zaken van elkaar te onderscheiden en dat soms de meest simpele modellen de beste modellen zijn. Vanuit jouw studie heb je waarschijnlijk al ervaring met beheer taken. Jij weet wat de waarde van data is en hoe belangrijk het is om de kwaliteit van een code te waarborgen. Jij snapt dus hoe je de zuiverheid van een code bepaald en de kwaliteit waarborgt en verantwoord. Ook heb heb je enige ervaring met het omzetten van data in productie of een beheer taak uitgevoerd tijdens een project of tijdens je bijbaan. 

Daarnaast vindt je het leuk om samen met je team zelfsturend aan de slag te gaan. Je bent niet bang initiatief te tonen en op de juiste momenten van je te laten horen. 
Je komt terecht op een afdeling waar je kansen kan pakken. Naast je reguliere werkzaamheden is er bijvoorbeeld genoeg ruimte om je eigen projecten op te zetten. Er heerst een grote mate van vrijheid!

 • Je hebt een opleiding Computer Science of Informatica gevolgd.

 • Je hebt kennis en ervaring van Python, maar vindt het vooral leuk hierin te gaan werken.

 • Agile werken in een scrumteam is jou op het lijf geschreven.

 • Je hebt interesse in Machine Learning, Data Science en Open Source Tooling.

 • Jij focust je graag op het technische aspect van data en hebt hier ook al wat ervaring mee.

 • Je hebt een 'niet lullen maar poetsen' mentaliteit.

Jouw profiel

Teamgericht
Flexibiliteit
Resultaatgericht
Nauwkeurig
Initiatief
Stressbestendig

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Solliciteer Nu
BIJ PROCAM...
 • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
 • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
 • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
 • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
 • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
 • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.