Devengineer Payment Instruments

Devengineer Payment Instruments

Jij ontwikkelt de meest innovatieve manieren van betalen voor klanten van de bank

Jij ontwikkelt de meest innovatieve manieren van betalen voor klanten van de bank

Amsterdam

In de digitale revolutie zien we dat financiële instellingen steeds meer IT als core business krijgen, met alle innovaties die daarbij horen. En dat geldt ook voor deze organisatie: een toekomstgerichte bank waar de klant centraal staat. De organisatie is volop in beweging om haar visie waar te maken. Er wordt hard gewerkt om innovaties door te voeren. Een onderdeel hiervan is dat zij voorop willen lopen als het gaat om alle applicaties en producten die een klant kan gebruiken om mee te betalen. Gemak, comfort, snelheid en zorgeloosheid zijn hierbij de belangrijkste pijlers.

Het team dat zich bezighoudt met alle betalingen die níet cash of via online transacties gaan is Payment Instruments, onderdeel van de afdeling Accounts, Payments and Packages (AP&P). Waar de betaalpas nu het straatbeeld nog domineert, zie je bijvoorbeeld dat het afrekenen met wearables in opkomst is. Als DevEngineer werk jij aan deze en allerlei andere nieuwe producten waar klanten in de toekomst mee kunnen gaan betalen. Samen met het team ben je verantwoordelijk voor het gehele ontwikkelproces. Wil jij innovatief bezig zijn en in de frontlinie zitten van de verandering op het gebied van betalen? Dan is dit de perfecte rol voor jou! 

 

Waarom ben jij nodig?

Nu al kan je afrekenen met je mobiel, smart watch of een andere wearable zoals een ring. De ontwikkelingen gaan hierin als een trein. De chip die zorgt dat jouw betaalpas werkt, kun je natuurlijk in allerlei andere producten stoppen in plaats van in een 'ouderwetse' pas. Zo is het team nu bezig met een groot project op het gebied van "tokenized" betalen met je debit card. Jij kan een belangrijke rol spelen om dit soort innovatieve projecten tot een groot succes te maken.

"In mijn baan krijg ik veel ruimte voor technische creativiteit. Ik bepaal zelf hoe ik de oplossing werkend krijg."

Wat ga je doen?

Als DevEngineer ben je, samen met je collega’s, verantwoordelijk voor het ontwikkelen van alle applicaties en producten waarmee de klant daadwerkelijk kan betalen. Het team bestaat uit 4 programmeurs, 1 solution designer, 1 tester. Wat het team kenmerkt is ondernemerschap, innovatiekracht en snelheid, en dat zoeken ze dan ook in een nieuwe collega. Ze willen pionieren en dit is duidelijk te merken aan hun werkwijze ten opzichte van andere teams binnen de organisatie. Het doel is: zo snel mogelijk kritische applicaties bouwen en implementeren met de meest innovatieve technologie die ze tot hun beschikking hebben. Een belangrijk onderdeel van je werk is het programmeren van de applicatie, bijvoorbeeld in Java. Aangezien er DevOps wordt gewerkt, ben je verantwoordelijk voor méér dan alleen het schrijven van de code. Ook het testen, implementeren en beheren van nieuwe applicaties behoren tot jouw takenpakket. 

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit? 
 • Je dag start tussen 8 en 10 uur. Dit mag je zelf bepalen. Daarnaast is een dag thuiswerken altijd bespreekbaar.
 • Halverwege de dag heb je met je team een daily, waarin de status van ieders taken en de voortgang van de sprint besproken wordt.
 • User stories oppakken en aan de slag, waarbij je zo'n 60-70% van de tijd aan het programmeren bent.
 • Reviewen van je eigen of andermans code.
 • Het (geautomatiseerd) testen van de functionaliteit.
 • Documenteren van je code.
 • Eens per ongeveer twee dagen is er een refinement-sessie: samen de koppen bij elkaar steken om een probleem op te lossen. 
 • Je zit los van de standaard scrum events weinig in meetings, maar een opbouwend overleg op de werkplek waarbij jouw input cruciaal is kan altijd plaatsvinden. 
 • Minimaal 1 keer per week een gezellige borrel met het hele team, waar vaak ook nog eens de beste ideeën ontstaan voor nieuwe projecten.

What’s in it for you?

Snel zichtbaar resultaat zien van je werk en een grote impact kunnen leveren als het om werkende producten voor de klant gaat.

Je krijgt volop de kans om je te ontwikkelen. Het aanbod aan trainingen en de tijd die ervoor wordt vrijgemaakt is enorm.

Je hebt veel verantwoordelijkheid in deze functie. Je zorgt ervoor dat 4 miljoen klanten dagelijks kunnen betalen.

De ideale kandidaat

Wat het beste aansluit in deze rol is een IT-gerelateerde studie, waarin je al hands-on kennis van applicatie development hebt opgedaan.
Het allerbelangrijkste is echter dat je slim, eager en enthousiast bent, waardoor je een leuke energie meebrengt in het team. Jij grijpt de kans om jezelf te ontwikkelen en heel veel te leren met beide handen aan: stiekem schuilt er een nerd in jou als het om de techniek gaat. Aan de andere kant ben je ook assertief en heb je het lef om in een ondernemend team te stappen waarin soms tegen de regels ingegaan wordt. En geeft het jou een kick als je wat conservatievere collega's van andere afdelingen tóch hebt weten te overtuigen van jouw idee of werkwijze.

Als je inhoudelijk bekend bent met de volgende technologieën, is dat zeker een pré:

 • Java

 • Data modelleren

 • Openbare API's

 • UML

 • Cloud technologie

Jouw profiel

Innovatief
Ondernemerschap
Creativiteit
Enthousiasme
Ambitie
Analytisch sterk

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Solliciteer Nu
BIJ PROCAM...
 • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
 • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
 • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
 • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
 • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
 • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.