Devengineer International Core Banking

Devengineer International Core Banking

Jij bent dé schakel tussen de gebruikers, testers en ontwikkelaars.

Jij bent dé schakel tussen de gebruikers, testers en ontwikkelaars.

Amstelveen

Naast de stevige basis van deze organisatie in Nederland, is ze daarbuiten ook actief in het buitenland. IT International (circa 300 man) is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het systeemlandschap van ABN AMRO in het buitenland. In deze functie als IT Development Engineer ga jij praten met gebruikers, testers en ontwikkelaars. Dit doe je om ervoor te zorgen dat er zo goed mogelijk wordt voldaan aan de wensen van de klant. Je doet ook de technische configuratie van het Core Banking systeem. Op dit moment draait het systeem al in een aantal landen. Het systeem is recentelijk live gegaan in België, en de volgende stap is de implementatie in Frankrijk en Duitsland. Je zit dus middenin een internationale transitie. Een andere grote ontwikkeling is de transitie naar de Cloud, waar nu de voorbereidingen voor worden getroffen. Tenslotte gaan de teams op termijn ook DevOps werken. Dit houdt in dat je verantwoordelijk bent voor de ontwikkeling van de software én voor het beheer.

Waarom ben jij nodig?

Zoals je hierboven al kan lezen is IT International volop in beweging. Het systeem wordt in steeds meer landen uitgerold. Wat erg interessant is, is dat je deze hele transitie gaat meemaken als je hier werkt. Daarnaast is er ook de transitie naar Agile werken, die ervoor zorgt dat software nog sneller geleverd kan worden. Dat gaat gepaard met een hoop extra werk, waar jij een bijdrage aan gaat leveren.

“Wat mij zo aanspreekt is mijn brede takenpakket, de leermogelijkheden en het internationale aspect.”

Wat ga je doen?

Je zit in een Delivery-team dat verantwoordelijk is voor het leveren van de software voor T24. Je gaat aan de slag met het analyseren van de het systeem. Welke mogelijkheden zijn er? En wat zijn de huidige configuraties? Je gaat het gesprek aan met de klant. Hierbij is het belangrijk dat je de wensen van de klant zo goed mogelijk in beeld brengt. Vervolgens vertaal je dat naar User Stories. Het is enorm belangrijk dat jij zelf het systeem ook goed leert kennen. Op deze manier snap je steeds beter wat er speelt in het domein van Core Banking. Naast deze business-kant verdiep je je ook in de techniek. Daar zal de focus van deze functie liggen. Je houdt je bezig met technische configuratie waarmee je de applicatie aanpast. Als er een nieuw stuk software is opgeleverd of een nieuwe configuratie is gedaan, ga je deze testen aan de hand van unittesten. Je ontwikkelt een test waarbij verschillende testcases doorgelopen worden. Test Automation is ook een onderdeel van je werk. Dit houdt in dat de software automatisch wordt getest. Met het testen zorg je dat de kwaliteit van de software hoog blijft. Verder zal de software op korte termijn verplaatst worden naar de Azure Cloud. Voor het team betekent dit dat de Development Engineers zelf het beheer van de applicatie gaan doen en optreden wanneer er een incident is. Je gaat in deze rol niet zelf programmeren, maar het is wel fijn als je hier verstand van hebt of het wilt leren, gezien de technische aard van de functie.

Af en toe ga je in deze functie ook naar het buitenland. Daarbij kan je denk aan bijvoorbeeld België, Duitsland en Frankrijk.

What’s in it for you?

Een functie waarin je je verdiept in IT systemen en schakelt met stakeholders uit de business

Veel internationale ervaring opdoen

Werken in een dynamische omgeving

Uitgebreide leermogelijkheden

De ideale kandidaat

Jij hebt een hbo- of wo-studie afgerond, waarbij het een pré is als je kennis hebt van IT. Kandidaten met een bèta-studie zouden ook goed kunnen passen.

 • Kennis van Java of een andere programmeertaal is een pré

 • Teamwork

 • Kennis van de Cloud

 • Goed Engels kunnen spreken en schrijven

 • Presenteren

 • Communicatieve vaardigheden

Jouw profiel

Luistervaardigheid
Schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden
Nauwkeurig
Zelfvertrouwen
Samenwerken
Creativiteit

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Solliciteer Nu
BIJ PROCAM...
 • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
 • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
 • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
 • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
 • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
 • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.