Devengineer Financial Risk

Devengineer Financial Risk

Jij zorgt dat de risicomodellen binnen de bank efficiënt draaien.

Jij zorgt dat de risicomodellen binnen de bank efficiënt draaien.

Amsterdam

Het is voor een bank als deze organisatie cruciaal om risico's goed in te schatten. Wat is de kans dat een klant de lening kan terugbetalen? Welke bedrijven dreigen op basis van voorspellingen failliet te gaan? En heeft een recovery plan nu nut? Er worden een hoop modellen gemaakt om deze risico's te voorspellen, maar deze modellen moeten uiteindelijk worden geïmplementeerd in de systemen waar de échte data doorheen gaat. Meer dan ooit is IT een bepalende factor als het gaat om snelheid, en is de kwaliteit van de modellen een bepalende factor als het gaat om nauwkeurigheid van de rapporten. En dat is weer van groot belang zodat de bank aan zichzelf, maar vooral ook aan regulators zoals de ECB en DNB de juiste informatie kan verschaffen. Verschillende scrumteams binnen de afdeling Financial Risk houden zich hier mee bezig. En in welk team jij als DevEngineer ook komt te werken, met jouw passie voor data, finance en IT ben jij een onmisbare schakel in dit Risk domein!
 

Waarom ben jij nodig?

Sinds kort heeft de bank met SAS en WoltersKluwer een nieuw systeem ingericht, waar álle benodigde databronnen aan gekoppeld zijn. Vanuit SAS is er geholpen om dit op te zetten, vanaf nu willen ze vooral interne kennis op dit gebied opbouwen. Hiervoor willen ze graag nieuwe collega's opleiden.

"Ik zorg ervoor dat de modellen klaar zijn voor gebruik en perfect functioneren."

Wat ga je doen?

In deze gestructureerde omgeving draag jij er zorg voor dat de risicomodellen helemaal gebruiksklaar zijn. Het hangt er vanaf in welk team je komt hoe je werkzaamheden er precies uitzien. In het gesprek wordt bepaald welk team de beste match is bij jouw achtergrond en ambitie. Je kunt denken aan een mix van de volgende werkzaamheden: 
 • Implementeren van nieuwe modellen in de systemen. Dat houdt in dat jij van de modelleurs een pakketje code ontvangt, die je in de applicatie moet configureren. Het resultaat daarvan is dat het model in de productieomgeving efficiënt gerund kan worden. 
 • Omzetten van modellen van de oude omgeving naar de nieuwe. Hier komt het lezen en aanpassen van de code bij kijken. Het hangt van het model af of je hiervoor SAS, Python of Java gebruikt.
 • Oppakken van algemene of juist heel specifieke vraagstukken over de data en de systemen vanuit andere afdelingen. 
Wat kenmerkend is voor de afdeling, is de ruimte voor innovatieve ideeën. Een voorbeeld zijn de berekeningen binnen de IFRS9 keten. Door gebruik te maken van de nieuwste technieken konden deze enorm veel efficiënter gedaan worden. Hierdoor kunnen er nu ruim 12 miljard calculaties in een uur gedaan worden. Waar er eerst 16 uur nodig was, is de berekening nu in een half uurtje gepiept. Een ander voorbeeld is het Excel document met bewijsmateriaal wat opgeleverd moet worden aan de regulators. Waar eerst iemand 8 uur bezig was om die sheet handmatig te vullen, doet een robot dat met behulp van Python scripts nu in een kwartier. Als jij een creatief voorstel hebt wat jouw werk en dat van collega's beter, leuker of efficiënter maakt, wordt dat dus zeker gewaardeerd.
 

What’s in it for you?

Vrijheid om zelf ideeën voor te stellen en uit te voeren.

Enorm veel opleidingsmogelijkheden die jou beter maken in je vak.

Werken in een internationaal team met een goede mix aan leeftijden en genoeg borrels.

Heel relevante kennis over IT, data en finance opdoen die goed staat op jouw cv.

De ideale kandidaat

Jij hebt een opleiding afgerond met een beta of IT component. Denk aan Informatica, Wiskunde, Natuurkunde of Econometrie. Als jij houdt data, IT én de financiële sector interessant vindt, dan ga je het hier enorm naar je zin hebben.

Als je onderstaande punten kunt afvinken is dat zeker een plus!

 • Java

 • SAS

 • SQL

 • Scrum

 • Finance

 • IT infrastructuur

Jouw profiel

Nee durven zeggen
Nieuwe initiatieven voorstellen en oppakken
Inhoudelijk supersterk
Hulp vragen als het nodig is
Anderen feedback geven en voor je mening uitkomen
Eager om jezelf te ontwikkelen

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Solliciteer Nu
BIJ PROCAM...
 • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
 • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
 • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
 • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
 • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
 • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.