Devengineer Ecm Output

Devengineer Ecm Output

Jij zorgt dat de brieven en mails die klanten van de bank ontvangen efficiënt gegenereerd en gemanaged worden.

Jij zorgt dat de brieven en mails die klanten van de bank ontvangen efficiënt gegenereerd en gemanaged worden.

Amsterdam

Deze bank heeft 6 miljoen klanten die regelmatig informatie krijgen van de organisatie of juist documenten of berichten naar hen toesturen. Het grid Enterprise Content Management zorgt ervoor dat deze communicatie gestroomlijnd wordt. De afdeling Output Management coördineert alle uitgaande berichtgeving. Denk aan de bevestiging die een klant krijgt als hij een nieuw product of rekening heeft aangevraagd, wanneer hij hypotheekstukken thuisgestuurd krijgt, of jaaroverzichten en rekeningafschriften ontvangt. Enerzijds gaat het om documenten per mail of post. Maar in deze digitale wereld gaat het steeds vaker ook om push-notificaties vanuit bijvoorbeeld de mobiel bankieren app. Jouw rol? Er voor zorgen dat de content die naar klanten verstuurd wordt goed geconfigureerd is!

Waarom ben jij nodig?

De afdeling Output Management bestaat uit 7 teams waarvan er 2 focussen op Content (faciliteren van de business op het gebied van templates, opmaak en het toepassen van de juiste legal richtlijnen), 4 op Platform/IT (connecties maken met de gebruikte platformen en upgrades uitvoeren hierin) en 1 team met een focus op het digitaliseren van de communicatieprocessen. 
De collega’s zijn jong, eager om te leren en voor een groot deel afkomstig uit India, deels in Nederland werkzaam en deels offshore. Uiteindelijk wil Output Management een grotere verhouding interne collega’s krijgen. Om deze reden zijn er vorig jaar al meerdere starters aangenomen en is er nu weer plaats voor een starter die uiteindelijk in vaste dienst komt.
 

"Mijn rol is het beste te omschrijven als business analist, maar dan wel één met technisch inzicht!"

Wat ga je doen?

Jij komt terecht in één van de content teams, waarbij je een allround rol hebt en dus te maken krijgt met alle aspecten van het ontwikkelproces. Het team zorgt met elkaar dat alle taken opgepakt worden en je helpt elkaar waar nodig. De afdeling werkt op dit moment Scrum, en zal in de nabije toekomst richting DevOps gaan transformeren. Dit houdt in dat niet alleen het creëren van nieuwe content hoort bij het takenpakket van de DevEngineer, maar dat ook het beheer en oppakken van incidenten hier aan toegevoegd zal worden. Op dit moment heeft elk team al een Run Specialist toegewezen die meedraait met de sprints en andere Scrum events van het team, maar de taken zijn nu nog gescheiden. Het is leuk als jij enthousiast wordt van een nog breder takenpakket in de toekomst!

Uniek aan dit grid is de Innovatiemiddag. Iedere vrijdagmiddag wordt er de ruimte geboden voor de creatieve geest om te werken aan een innovatie. Er zijn al een aantal ideeën vanuit het team tot leven gekomen die het dagelijkse werk makkelijker hebben gemaakt. Zo is er een soort Google voor documenten (Doogle) ontwikkeld voor de eigen afdeling, waardoor ze alle documenten met 1 druk op de knop kunnen vinden wanneer er een product van naam veranderd is of is opgeheven. 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
 • Je kiest in overleg met het team tijdens de daily standup wat je die dag oppakt uit de gezamenlijke backlog. Daarin staan alle functionaliteiten (user stories) die die sprint afgerond moeten worden, opgedeeld in kleine taken van ongeveer 1 dag. (Klik hier voor een grotere lijst met Scrum begrippen en bijbehorende toelichting als deze termen nieuw voor je zijn)
 • Het configureren van de mails en brieven zodat de juiste informatie op de juiste plek staat en vanuit de juiste database wordt gehaald. Veel van deze koppelingen zijn al gestandaardiseerd, je hebt wel technisch inzicht nodig om te begrijpen hoe dit aan de achterkant werkt zodat je de juiste keuzes maakt.
 • Gesprekken voeren met stakeholders, business en developers van andere afdelingen binnen de bank. Bijvoorbeeld om wensen en eisen nog helderder te krijgen, voortgang te bespreken en verbeter voorstellen te doen.
 • Overleg met architect over mogelijke oplossingen voor overkoepelende problemen.
 • Het testen van gemaakte content.
 • Documentatie: in elk document worden de specificaties bijgehouden. Bijvoorbeeld wat er over welk stukje informatie is afgesproken, wie de informatie aanlevert etc.
 • Helpen van collega’s indien nodig.
Voorbeeld van een recent project:
Sinds kort is het mogelijk om te betalen met Apple Pay. Een van de laatste opleveringen van de Content teams binnen Output Management zijn de SMS, bankmail en push notificaties hieromtrent. In deze berichten vindt de klant de activatiecode, bevestiging of andere communicatie over zijn/haar aanvraag van Apple Pay. Door een goede afstemming ontvangt een klant op het juiste moment een bericht met de correcte code. Een mooi voorbeeld van een goede samenwerking, in dit geval met het Wearables team binnen de bank.

What’s in it for you?

Heel tastbare producten opleveren, waarbij je veel contact hebt met stakeholders en werkelijk met elk domein binnen de bank te maken hebt.

Een prettige startersfunctie waarbij je vanaf moment één bij kunt dragen.

De ideale kandidaat

Jij hebt een Hbo of Wo opleiding afgerond en aantoonbare affiniteit en ervaring met IT. Je hoeft niet te kunnen programmeren, wel is het prettig als je begrijpt hoe IT systemen en databases werken. Belangrijker is dat je de juiste persoonlijkheid hebt: je vindt het leuk om initiatief te nemen, bent energiek en kunt goed omgaan met een drukke agenda of ad hoc verzoeken van collega's van andere afdelingen. Je hebt een nauwkeurige blik en kunt je vastbijten in een taak, maar vindt het ook leuk om ter afwisseling veel in gesprek te zijn met alle verschillende stakeholders.

Als je bekend bent met onderstaande onderwerpen dan is dat handig, maar geen must:

 • Scrum werkwijze

 • HTML

 • Databases

Jouw profiel

Communicatief sterk (mondeling en schriftelijk)
Sociabiliteit
Samenwerken
Flexibiliteit
Initiatief
Innovatiegerichtheid

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Solliciteer Nu
BIJ PROCAM...
 • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
 • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
 • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
 • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
 • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
 • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.