Devengineer Database Acces & Usermanagement

Devengineer Database Acces & Usermanagement

Wil jij de bank helpen bij de overgang naar een nieuw systeem landschap?

Wil jij de bank helpen bij de overgang naar een nieuw systeem landschap?

Amsterdam

Je komt te werken bij een toekomstgerichte bank waar de klant centraal staat. Toegankelijkheid, gebruiksgemak en transparantie staan hoog in het vaandel. Het is een organisatie die continu in beweging is.

De afdeling Reporting is binnen de bank verantwoordelijk voor o.a. het maken van rapportages voor toezichthouders zoals de DNB en de ECB. Op dit moment zitten zij in een enorme transitie fase waarbij er over wordt gegaan op een nieuw datamodel. Het Database Acces & Usermanagement  team is hierbij onmisbaar omdat zij helpen bij de inrichting van de nieuwe infrastructuur. Hier kan jij als DevEngineer bij helpen.

Waarom ben jij nodig?

De bank staat aan de beginfase van een groot veranderproces. Hierbij wordt het hele datamodel binnen de bank vernieuwd en de infrastructuur voor een groot deel opnieuw ingericht. Hiervoor wordt samengewerkt met WoltersKluwer en SAS als leverancier. Deze transitie naar de nieuwe werkwijze biedt kansen en mogelijkheden. Dit is dan ook waar ze jouw inzet goed bij kunnen gebruiken.

"Ik begeleid de bank bij de transitie van de oude naar de nieuwe wereld."

Wat ga je doen?

Banken in Nederland hebben zich te houden aan verschillende wet- en regelgeving. Hiervoor moet de bank in staat zijn om inzicht te geven in belangrijke financiële data aan toezichthouders zoals DNB of de ECB. Hier is de afdeling Reporting verantwoordelijk voor. Op dit moment is de bank bezig om een grote verbeterslag in te maken middels het FRAAI project, waarbij een samenwerking met Wolters Kluwers en SAS is aangegaan. De implementatie van de nieuwe software moet uiteindelijk gaan zorgen voor een betere architectuur voor datamanagement en risicoanalyse.

Samen met jouw collega's in het Database Acces & Usermanagement team speel je een rol in de functionele implementatie van het FRAAI project. In deze technische en functionele rol is het dus van belang dat je veel kennis hebt en nog meer gaat opdoen over finance en riskprocessen binnen een bank, met oog voor regulatory reporting (zoals Basel, IFRS en ALM). Je analyseert en test de door WK en SAS geleverde functionele componenten in FRAAI en implementeert de door jou en het team gedefinieerde business processen binnen Finance en Risk. Hierbij kun je denken aan definiëren in het pakket welke partijen/afdelingen binnen de bank toegang krijgen tot welke data. Of tot hoe ver moet de historie van de data gaan voor die personen. Samen met de data owner verzorg je ook het leveren van referentietabellen aan de suite, en voer je onder andere reconciliaties, gap- en regressieanalyses uit.  Hierbij is één van de uitdagingen dat het ownership van de data binnen de afdelingen binnen de bank nog niet altijd helder is. Niet alleen ga je dus kijken naar wie welke data waar in het pakket kan zien, ook breng je in kaart wie er verantwoordelijk is voor deze data. Kortom: een functie waarbij je zowel op technisch gebied als het gaat om databases uitgedaagd wordt, maar waarbij ook afstemming en sparren met collega's van cruciaal belang is om tot de juiste oplossing te komen.

Hoe ziet jouw werkdag eruit? 
•    Je komt terecht in een SCRUM team en in de ochtend heb je dan bijvoorbeeld ook een stand-up waarin je samen met een autonoom team het werk bespreekt en je prioriteiten stelt. 
•    In het begin ga je veel meekijken met jouw ervaren collega's en vervolgens ga je steeds meer taken zelfstandig oppakken.

What’s in it for you?

Je komt terecht in een team met veel expertise en gaat veel leren over de IT infrastructuur van de bank.

Een mooi netwerk van meer dan 100 Procammers die jou zijn voorgegaan binnen de bank.

De ideale kandidaat

Heeft een opleiding in een IT richting afgerond. Het is fijn als je op technisch / database niveau gemakkelijk verbanden weet te leggen en dus analytisch sterk bent. De collega's waar je mee gaat werken zijn inhoudelijk en communicatief sterk. Ze vinden het leuk om een starter te begeleiden, waarbij het ook goed is als jij hen af en toe weet te challengen op hun meningen. Belangrijk is dat je ondernemend bent ingesteld en je niet te snel uit het veld bent te slaan bij een tegenslag. Het gaat immers om een groot complex project, waarin niet alles in één keer vlekkeloos zal verlopen.

  • Datawarehousing

  • Finance en Risk

  • Je communiceert makkelijk in het Engels

Jouw profiel

Communicatief vaardig
Team speler
Neemt initiatief en wacht niet af
Doorzetter
Sociaal
Flexibel

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Solliciteer Nu
BIJ PROCAM...
  • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
  • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
  • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
  • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
  • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
  • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.