Devengineer Branding & Communications

Devengineer Branding & Communications

Als DevEngineer Branding & Communications zorg jij voor het goed werken van het intranet en de webpagina's van morgen.

Als DevEngineer Branding & Communications zorg jij voor het goed werken van het intranet en de webpagina's van morgen.

Amsterdam Zuid

Bij deze grote bank staat de klant centraal. Het is een organisatie die continu in beweging is en een hoge ambitie handhaaft. De afdeling Branding & Communications zorgt voor een goede zichtbaarheid van het bedrijf voor zowel externe als interne partijen. Binnen Branding & Communications zal jij in een hecht en multidisciplinair IT team terecht komen dat zich bezighoudt met het intranet voor interne medewerkers en de bedrijfswebsite voor externen. Dit is een communicatieve én technische rol waarin je end-to-end betrokken bent bij ontwikkeling en beheer. 

Waarom ben jij nodig?

De bedrijfswebsite van deze organisatie bestaat op het moment uit 11 verschillende websites. Dat zijn er best wat. Al deze websites moeten goed op elkaar afgestemd blijven. Medio 2020 wordt het design van deze websites omgezet. Het geheel gaat er dus heel anders uitzien. Dit betekent ook dat er een grote hoeveelheid data moet worden gemigreerd. Ook heeft deze verandering gevolgen voor de interne medewerkers van deze bank. Als DevEngineer Branding & Communications zorg je ervoor de bedrijfswebsite continu wordt geoptimaliseerd én dat je het intranet voor je collega's zo functioneel en efficiënt mogelijk is. Intranet is 1 platform voor de interne medewerker die moet schakelen tussen de diverse systemen van de bank. Als ontwikkelaar van deze systemen is het belangrijk dat jij goede koppelingen bewerkstelligt met afdelingen die over andere systemen gaan. Per januari 2020 gaat het bedrijf over naar de Cloud. Het Intranet dat nu op Tridion is wordt overgezet naar een nieuw CMS systeem genaamd Contentfull. Er zijn een aantal relevante vragen waar jij je in jouw rol op richt, namelijk: hoe richten we de nieuwe websites in? Wat willen we communiceren naar de interne medewerker? Welke inhoud mogen we op het intranet publiceren? Dit moet natuurlijk allemaal in lijn zijn met de General Data Protection Regulation (GDPR). Om alle processen goed te kunnen laten verlopen is jouw hulp nodig.

"Ik draag bij aan de zichtbaarheid van ons bedrijf en ben daarmee een technisch ambassadeur van de organisatie".

Wat ga je doen?

Je werkt end-to-end aan intranet en de bedrijfswebsite. Het leuke aan deze functie is dat je hem voor een groot deel helemaal zelf mag gaan inkleden. In het team zijn meerdere disciplines aanwezig; van business analisten tot front- en back-enders en van UX designers tot beheerders. Met al deze mensen werk jij samen en van iedereen kun je leren. Heb je zelf een bijzondere interesse in bijvoorbeeld business analyse, UX design, testen, of wellicht beheer? In deze rol krijg je de kans om hierin ervaring op te doen. Je hebt geen vast takenpakket, maar zet jouw expertise in op het gebied waar dat op dat moment nodig is. De ene dag ontwikkel je een nieuwe plugin, de andere dag ga je in gesprek met Legal. Ook werk je met verschillende technologieën, waaronder Angular op Backbase, Javascript, JSON voor het maken van API's en HTML voor de webpagina's zelf. 

Je komt in een multidisciplinair en internationaal team terecht dat bestaat uit professionals met een echte can-do mentaliteit. Ontbreekt er belangrijke informatie waardoor je geen keuze kunt maken? Dan zoek je dat met elkaar uit, haal je de gewenste kennis op en schakel je met andere partijen om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Omdat je nauw met jouw teamleden samenwerkt kun je sneller schakelen. Het voordeel van het werken in een klein, hecht team is ook dat je meteen een sleutelpositie vervult en dat je naar je toe kan trekken waar jouw interesse ligt. Ben jij zo iemand die de handen uit de mouwen steekt, fouten durft te maken en het doel voor ogen houdt? Dan past deze rol goed bij jou. 


Wat kan je van een werkdag verwachten?

 • De dag start met de daily stand-up, waarbij jouw team elkaar bijpraat over de workload en de voortgang.
 • Je overlegt met jouw team over welke ontwikkelingen er spelen binnen Marketing & Communications.
 • Met de afdeling Legal ga je in gesprek over de nieuwe wet- en regelgeving met betrekking tot GDPR. 
 • Je overlegt en plant welke stappen, zoals een intern persbericht of een content release, genomen moeten worden.
 • Tijdens een brainstormsessie met jouw collega's denk je na over het opnieuw vormgeven van het intranet.
 • Je sluit de dag af met een training in Angular, zodat je jouw werk morgen nog beter kan uitvoeren. 

 

What’s in it for you?

Een heel afwisselende baan. Je krijgt met enorm veel aspecten, onderwerpen en afdelingen te maken. Van UX Design tot onderhandelingen met Legal...enorm divers!

Veel leren van ervaren collega's en tegelijkertijd zélf erg bepalend zijn voor een succesvolle IT omgeving.

Werken in een ambitieuze en toekomstgerichte maar ook heel informele en gezellige werkomgeving.

Jouw werk heeft zichtbare impact op de reputatie en daarmee de concurrentiepositie van het bedrijf.

De ideale kandidaat

Is geïnteresseerd in intranet en webdesign en vindt het leuk om hierover met verschillende belanghebbenden over in gesprek te gaan. Een technische kandidaat met ervaring in front-end, back-end en UX development sluit hier het beste bij aan, maar ook als je hobbymatig aan webpagina's hebt gebouwd kom je in aanmerking voor de rol. Naast jouw technische skills bezit je een gezonde dosis gedrevenheid en lef. Je bent communicatief vaardig, flexibel en hebt een doenersmentaliteit. 

 • Je bent een doener en houdt van de praktische aanpak.

 • Marketing- en communicatie interesseren jou.

 • Samenwerken is jouw ding.

 • Je bent creatief en initiatiefrijk.

 • Je kunt goed Engels, zowel in woord als geschrift.

 • Je bent slim en analytisch

Jouw profiel

Communicatief vaardig
Initiatiefrijk
Resultaatgericht
Flexibel
Problemen analyseren
Creativiteit

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Solliciteer Nu
BIJ PROCAM...
 • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
 • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
 • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
 • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
 • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
 • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.