Development Engineer Electronic Channels Security

Development Engineer Electronic Channels Security

Jij bouwt mee aan systemen die fraude detecteren

Jij bouwt mee aan systemen die fraude detecteren

Amsterdam

Bij deze toekomstgerichte bank staat de klant centraal. Er wordt hard gewerkt om innovaties door te voeren. Duurzaamheid, toegankelijkheid, veiligheid en transparantie zijn hierbij belangrijke speerpunten. Jij komt te werken binnen CISO (Corporate Information Security Office) binnen het grid CS (Channel Security). Deze afdeling richt zich op het voorkomen van online fraude. Dit doen ze mede door het monitoren van transacties. Omdat deze organisatie steeds nieuwe producten ontwikkelt voor klanten, veranderen de manieren waarop fraude wordt gepleegd ook constant. Denk bijvoorbeeld aan fraude via smartwatches. Dat betekent dat je constant mee moet gaan met de nieuwste ontwikkelingen. Als Development Engineer lever je hierin een belangrijke bijdrage en kun je schade voorkomen voor zowel klanten als de bank.

Waarom ben jij nodig?

Om constant mee te gaan met de nieuwste ontwikkelingen van de bank en daarnaast te anticiperen op nieuwe fraude methoden, werken we hard aan onze fraude detectie systemen. Het is een dynamische, hoogopgeleide en leuke afdeling, waarin veel diversiteit aanwezig is. Jij komt in één van de scrumteams terecht, afhankelijk van jouw eigen achtergrond en interesse en de ruimte in het team. Ze zoeken frisse blikken van junioren om een mooie balans te creëren!

Je gaat werken met de nieuwste technologieën, zo maakt de afdeling gebruik van Public Cloud oplossingen en is de fraude detectie gebaseerd op Artificial Intelligence en Machine Learning. Je werkt aan de verdere ontwikkeling van dit systeem of zijn sensoren en het aansluiten van diverse kanalen, inclusief buitenlanden, op dit detectie systeem.

“Met mijn werk zorg ik dat criminelen minder kans hebben om online fraude te plegen”

Wat ga je doen?

Als DevEngineer ECS werk je samen met jouw scrumteam aan diverse IT oplossingen. Je hebt een zeer veelzijdige rol. Samen met je team voer je het gehele ontwikkelproces uit. Jij denkt en werkt op alle fronten mee. Je verdiept je in de inhoud en je communiceert op verschillende niveaus met meerdere stakeholders. Daarnaast programmeer je in Java aan verschillende systemen en applicaties die gericht zijn op het detecteren en voorkomen van fraude via mobiel en internet. Verder bestaat je werk ook voor een deel uit het testen van de applicaties. Als er iets wordt geïmplementeerd moet het namelijk goed werken. Hierbij kun je denken aan het doen van regressietesten en performance testen. Omdat een aantal testen vergelijkbaar is, ga je je ook richten op het zoveel mogelijk automatiseren van het testwerk. Zo maak je je werk alleen nog maar makkelijker.

Een leuke ontwikkeling waar men nu mee bezig is bij CS: Het implementeren van een nieuw systeem dat nieuwe vormen van fraude kan detecteren. Dit systeem kan op basis van gebruikersgedrag (o.a. de snelheid van intoetsen van de beveiligingscode, scrolgedrag, etc.) zien of jij de persoon bent die inlogt. Dit systeem moet nu worden geïmplementeerd. Hiervoor stem je af met verschillende partijen die het gaan gebruiken en duik je de techniek in.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

In de dagelijkse stand-up bespreek je met je team de voortgang en verdelen jullie de taken van die dag. Globaal zullen je taken er als volgt uitzien:
·    Programmeren (Java) van de oplossing, in samenwerking met je collega’s en vendoren. De technologie waar je mee werkt is afhankelijk van de oplossing
·    Het (automatiseren van) testen van de applicaties
·    Het implementeren van verschillende tools en deze werkende krijgen
·    Overleggen en samenwerken met je team en met fraude experts; hoe kunnen we elkaar helpen en wat is de beste oplossing?
·    Analyseren van processen en problemen.
·    Bedenken van de beste IT oplossing, op functioneel en technisch vlak.
·    Meedenken in verbeterprojecten. 

What’s in it for you?

Een directe bijdrage leveren aan het voorkomen van schade voor klanten en voor de bank

Je komt terecht in een veranderomgeving met een ‘verbeter’-mindset, waardoor er veel ruimte is voor innovatie en creativiteit. Wat kun jíj doen om morgen het verschil te maken?

Jij bouwt mee aan de bank van de toekomst. Security, privacy en vertrouwen worden de belangrijkste onderscheidende aspecten van de bank en hier draag jij rechtstreeks aan bij

Ongekende doorgroeimogelijkheden

De ideale kandidaat

Je hebt een IT gerelateerde Hbo of Wo opleiding afgerond, waarin je technische skills hebt opgedaan. Als je deze punten kan afvinken is dat zeker een plus!

 • Programmeren (Java is een pre)

 • Software testen

 • Databases

 • Cloud

 • Fraudedetectie

Jouw profiel

Luisteren
Nauwkeurig
Ondernemerschap
Initiatief
Stressbestendig
Communicatieve vaardigheden

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Solliciteer Nu
BIJ PROCAM...
 • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
 • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
 • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
 • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
 • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
 • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.