Development Engineer Drm

Development Engineer Drm

Jij gaat je in deze functie verdiepen in Enterprise Content Management en data

Jij gaat je in deze functie verdiepen in Enterprise Content Management en data

Amsterdam-Zuidoost

Bij deze toekomstgerichte bank staat de klant centraal. Er wordt hard gewerkt om innovaties door te voeren. Duurzaamheid, toegankelijkheid, veiligheid en transparantie zijn hierbij belangrijke speerpunten.

Deze vooruitstrevende bank heeft 6 miljoen klanten die regelmatig informatie krijgen van de organisatie of juist documenten of berichten naar hen toesturen. Het grid Enterprise Content Management (ECM) zorgt ervoor dat deze communicatie gestroomlijnd en opgeslagen wordt. Het team waar je in terecht komt is DRM. DRM staat voor Document & Records Management. In de systemen die zij ontwikkelen staat alle communicatie met klanten opgeslagen. Dit houdt in dat je veel te maken krijgt met waardevolle klantgegevens. Daarbij wordt er veel gebruikt gemaakt van nieuwe technieken en technologieën, wat goed is voor jouw professionele ontwikkeling. Verder behoort de afdeling ECM tot een van de acht Executive Committee topprioriteiten. Op de afdeling wordt altijd veel ruimte gemaakt zodat je kan nadenken over innovaties. Veranderingen zijn hier echt mogelijk!

Waarom ben jij nodig?

Op dit moment is er ruimte voor meerdere nieuwe medewerkers. Er ligt werk genoeg voor iedereen en er wordt tijd gemaakt om nieuwe technieken te onderzoeken. De collega’s zijn jong, enthousiast en leergierig. Een deel van de collega's is afkomstig uit India, wat betekent dat je soms in het Engels moet communiceren. Binnen DRM zijn er op dit moment meerdere interessante projecten. Dat is de reden dat ze nu nieuwe gedreven nieuwe medewerkers zoeken. DRM levert systemen en functionaliteiten die veel gebruikt worden door verschillende afdelingen. Ze zijn druk bezig om deze afdelingen goed te kunnen ondersteunen. Daar ga jij in deze vacature een bijdrage aan leveren. Je gaat in gesprek met de gebruiker: wat heb je nodig? Hoe moet het systeem eruit zien en wat moet het kunnen? En vervolgens ga je het ook zelf ontwikkelen, bijvoorbeeld door te programmeren in Java. Naast het werken met nieuwe technologieën wordt er ook gebruik gemaakt van Machine Learning om geautomatiseerd gegevens uit documenten te halen. Ook komt DRM in aanraking met wetgeving, zoals de nieuwe AVG. Dat moet nu opgeschoond worden en de kwaliteit van de data moet verbeterd worden. Je ziet het: veel nieuwe ontwikkelingen waar jij een bijdrage aan kan leveren!

"Ik heb veel diversiteit in deze technische functie! Ik ga in gesprek met de gebruikers en vraag waar ze behoefte aan hebben. Vervolgens duik ik de techniek in, programmeer ik de applicaties - bijvoorbeeld in Java - en ik werk veel met databases."

Wat ga je doen?

Bij DRM liggen er op dit moment diverse taken om op te pakken. Dit houdt in dat de kandidaat die het beste op de functie past, een overwegend technische ambitie moet hebben, maar het ook leuk moet vinden om met gebruikers in het gesprek te gaan en uit te vragen waar ze naar op zoek zijn in een nieuw systeem en de bijbehorende functionaliteiten. 

Aan de technische kant ga je aan de slag met het programmeren in Java, waarbij je bijvoorbeeld nieuwe functionaliteiten bouwt in het systeem. Verder werk je met verschillende nieuwe technieken als MongoDB of Marklogic (databases), Hortonworks (platform) en Nuxeo (CRM). Hierbij ga je aan de slag met een database waar heel veel klantgegevens in staan. Er zijn dus zowel open tekstvelden als ingescande documenten. Bij de documenten is het interessant dat er gebruik wordt gemaakt van kunstmatige intelligentie. Met deze techniek kan informatie namelijk automatisch uit de documenten gehaald worden. Je komt in deze rol terecht in een scrumteam, waarbij je meerdere taken op kan gaan pakken. Ook het doen van business analyses en testen van software kunnen tot je takenpakket behoren. Omdat je volgens de scrum-methodiek werkt, neem je ook deel aan de bijbehorende meetings. Hierbij kan je denken aan brainstormsessies, dagstart meetings, refinement sessies en het geven van demonstraties over nieuw gebouwde functionaliteiten. 

Verder is het interessant om te vermelden dat er bij DRM veel gebruikt wordt gemaakt van vernieuwende technieken en technologieën, waaronder SQL platforms. Als jij het leuk vindt om voorop te lopen met nieuwe ontwikkelingen is dit een mooie plek om te werken.Je gaat je in deze rol echt verdiepen in Enterprise Content Management. Dit houdt in dat je dicht tegen de klantenkant aan zit en veel met informatie van en over klanten te maken krijgt. Een interessant en actueel onderwerp!

What’s in it for you?

Werken in een van de belangrijkste afdelingen van deze bank, wat voor veel mogelijkheden zorgt

Veel leren over data en databases

De Procam borrels die binnen dit bedrijf worden gehouden

Mogelijkheden om heel veel te leren en doorgroeimogelijkheden

De ideale kandidaat

Jij hebt een hbo of wo opleiding afgerond en aantoonbare affiniteit en ervaring met IT. Een basis in programmeren is prettig. De rest is handig om te kunnen, maar kan je ook op de werkvloer aanleren. Ook is het een pre als je goed kan omgaan met andere culturen, aangezien een deel van je collega's uit India komt.

  • Machine Learning

  • Programmeren

  • Contact hebben met de business

  • MongoDB, Hortonworks platform, Nuxeo CRM

Jouw profiel

Samenwerken
Luistervaardigheid
Innovatiegerichtheid
Ondernemerschap
Initiatief

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Solliciteer Nu
BIJ PROCAM...
  • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
  • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
  • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
  • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
  • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
  • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.