Developer

Developer

Jij werkt aan complexe systemen en je leert elke dag iets nieuws

Jij werkt aan complexe systemen en je leert elke dag iets nieuws

Utrecht

Dit bedrijf is in Europa een grote speler als het gaat om financieringsoplossingen met onderpand, ook wel objectfinanciering genoemd. Het gaat om financiering die bedoeld is voor - en gekoppeld is aan - een specifiek bedrijfsmiddel. Denk bijvoorbeeld aan machines of auto’s, maar ook aan debiteuren of voorraden. Met 750 collega’s zijn ze actief in Engeland, Frankrijk, Duitsland, België en Nederland. En hebben ze klanten in verschillende sectoren. Een internationale en dynamische werkomgeving dus, waarin veel interessante ontwikkelingen gaande zijn! De organisatie staat nu voor de spannende uitdaging om het IT-landschap opnieuw vorm te geven, verbeterprojecten op te pakken en de beste werkwijze te implementeren. Zo wordt er momenteel hard gewerkt aan onderwerpen als standaardiseren, automatiseren en digitaliseren. Ook wordt de Agile/Scrum werkwijze geïntroduceerd. In deze tijd van transformatie met het oog op de toekomst is er behoefte aan Young IT Professionals die met een frisse blik en een flinke dosis enthousiasme willen bijdragen aan deze innovaties.

Waarom ben jij nodig?

Er zijn op dit moment meerdere plekken beschikbaar voor talentvolle starters die het leuk vinden om programma's te ontwikkelen en zich graag nieuwe technieken eigen maken. Wat je precies gaat doen is afhankelijk van het team waarin je begint. Je zult terecht komen in één van de vele teams die ABF rijk is. Voorbeelden hiervan zijn: 

•    Client File Upload
•    Risk
•    Offer & Contracts
•    Marketing
•    Payments

In welk team je terecht komt is afhankelijk van jouw studieachtergrond, ambitie, persoonlijkheidseigenschappen en voorkeuren. 

Binnen de verschillende teams lopen op dit moment een aantal interessante projecten. In het Offer & Contract wordt een nieuw product ontwikkeld waarmee leaseaanvragen gemakkelijker worden omgezet naar contracten. Hieraan worden steeds nieuwe functionaliteiten toevoegd voor interne medewerkers. Hieraan zou jij een belangrijke bijdrage kunnen gaan leveren. Binnen AFB wordt met hele uiteenlopende systemen gewerkt. Zo houdt het reporting team zich op dit moment bezig met het modelleren en rapporteren van grote hoeveelheden data. Hiervoor moeten verschillende platforms in SAP geconfigureerd worden. Ook hierin zou jij een rol kunnen spelen. 

Omdat de technologie in het bedrijf snel verandert is het belangrijk dat je het leuk vindt om je te verdiepen in de techniek. Een passie hebben voor programmeren en leergierig zijn, zijn daarbij een must. Om de nieuwste technieken zo snel mogelijk onder de knie te krijgen kun je altijd de hulp inroepen van je meer ervaren collega's, zij nemen je hier graag in mee. Ook kun je deelnemen aan de verschillende knowledge sharing sessies die worden georganiseerd. 

"Ik heb in verschillende teams gewerkt en nu verdiep ik me in hetgeen ik het leukste vind."

Wat ga je doen?

Je komt te werken in een multidisciplinair scrumteam. Er zijn meerdere richtingen mogelijk binnen development. Er zijn verschillende teams die versterking kunnen gebruiken op technisch vlak. Je kijkt samen met je manager waar je interesse ligt en waar er behoefte is.  Zo zou je aan de backend van de applicaties kunnen programmeren (C#.Net), je meer met data en Business Intelligence technieken kunnen bezighouden zodat men in de toekomst meer predictive te werk kan gaan (SQL), je kunnen toeleggen op de frontend van applicaties (Angular) of bedrijfsprocessen kunnen modelleren (Blueriq). Waar je focus in development ook ligt, in deze rol is het sowieso belangrijk dat je je graag verder verdiept in de technologie. Het is echter net zo belangrijk dat je de financiële business begrijpt en je meedenkt met de behoeftes van de klant.

Hoe ziet een werkdag er ongeveer uit?
- Je begint je werkdag rond een uur of 9:00, haalt een kop koffie en kruipt achter je bureau. (Overigens zijn de werktijden flexibel, als het werk dit toelaat. Er zijn mensen die starten om 7:30 en mensen die starten om 12:00. Ook is er de mogelijkheid om thuis te werken als je wat zelfstandiger bent.)
- Je checkt je mail en gaat aan de slag met het programmeren aan de applicatie. 
- "Hé, ik weet niet precies hoe deze functionaliteit werkt." Je haalt een collega erbij en jullie komen samen tot een mooie oplossing.
- Je belt even met een gebruiker van de applicatie om zijn wens nog wat duidelijker uit te vragen. 
- Jullie werken in de dynamische scrum-Agile werkvorm. Dit houdt in dat je af en toe een meeting hebt met je team. Aan het begin van je werkdag heb je bijvoorbeeld een stand-up meeting met je team. Hierbij bespreken jullie wat er allemaal is gedaan, wat er nog moet gebeuren en wie waarmee hulp kan gebruiken. 
- Je luncht samen met collega's
- Na de lunch ga je weer verder met programmeren.

What’s in it for you?

​Persoonlijke ontwikkeling staat hoog in het vaandel en je kan veel leren van ervaren, behulpzame collega’s.

Dynamische, innovatieve en internationale omgeving.

Flexibele werktijden

Er is weinig hiërarchie en er heerst een open sfeer.

De ideale kandidaat

Voor deze functie is een grote hoeveelheid voorkennis aan techniek niet het belangrijkste. Je moet wel een grote affiniteit met techniek hebben en dat aan kunnen tonen. Een studieachtergrond als Informatica, Kunstmatige Intelligentie, of een andere Bèta studie sluit goed aan. Het is een grote pre als je al wat ervaring hebt met backend programmeertalen zoals bijvoorbeeld Java, C# of Python. Als je je op termijn zou willen richten op het frontend programmeren is ook kennis van talen als Javascript, Angular en HTML van toegevoegde waarde. Wat persoonlijkheid betreft past het goed als je iemand bent die analytisch sterk is, communicatief vaardig is, goed kan luisteren en het leuk vindt om initiatief te nemen.

  • Backend programmeren

  • Data

  • Scrum/Agile

  • Teamwork

Jouw profiel

Samenwerken
Openstaan voor kritiek
Creativiteit
Flexibiliteit
Luistervaardigheid
Nauwkeurigheid

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Solliciteer Nu
BIJ PROCAM...
  • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
  • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
  • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
  • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
  • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
  • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.