Developer Data Tools

Developer Data Tools

Jij programmeert aan verschillende data gerelateerde applicaties

Jij programmeert aan verschillende data gerelateerde applicaties

Den Haag

In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Deze organisatie levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. De organisatie voedt op deze manier het het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming. Zo kan er worden bijgedragen aan welvaart, welzijn en democratie.

Deze organisatie werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast. De kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie kunnen op deze manier worden gewaarborgd.

Als Developer Data Tools kom jij te werken op de IT afdeling. Je werkt dagelijks met Scrum en Agile. Deze methoden worden ingezet om in teamverband op een effectieve en flexibele manier software te ontwikkelen. De werksfeer wordt getypeerd als informeel en met een pragmatische instelling. Je hebt regelmatig gesprekken met je leidinggevende in het kader van je ontwikkeling.

Waarom ben jij nodig?

Om statistieken te kunnen maken, beschikt het CBS over een enorme schat aan (ruwe) data. Door deze data op nieuwe manieren te combineren en te verwerken kunnen nieuwe statistieken en onderzoeken worden ontworpen en bestaande processen worden verbeterd. Jij gaat er met je team voor zorgen dat gebruikers in de berg met data de juiste data eenvoudiger kunnen vinden en dat ze die data veel sneller dan nu kunnen bewerken. De gebruikers zitten binnen de CBS-organisatie, maar ook onderzoekers van bijvoorbeeld planbureaus en universiteiten kunnen (onder strikte voorwaarden) gebruik maken van deze data. Om dit mogelijk te maken zijn er verschillende datatools nodig. Jij gaat die samen met je team bouwen. Op die manier zorg jij er voor dat het CBS kan voorzien in de steeds sneller veranderende informatiebehoefte.
 

"Ik werk heel veel met data. Zo bedenk ik en werk ik mee aan verschillende tools waarmee de data beter gebruikt wordt."

Wat ga je doen?

Jij komt terecht in het 'DATA Capabilities' team. Het team is nog in opbouw, wat betekent dat er heel veel mogelijkheden zijn voor een starter. Er zijn veel projecten binnen het team. Je bedenkt samen met je collega's hoe je tot de beste oplossing komt. Dit team richt zich op innovaties die met data te maken hebben zoals datavirtualisatie, high performance computing en metadata.

Samen met je collega's ontwikkel jij verschillende data-gerelateerde systemen. Een aantal voorbeelden:
- Een applicatie die data on-the-fly pseudonimiseert.
- Een applicatie waarmee data uit verschillende bronnen eenvoudig gecombineerd kunnen worden.
- Een applicatie waarmee metadata wordt beheerd en ontsloten.
- Je koppelt deze applicaties ook aan reeds bestaande applicaties, zoals de open-data-voorziening van het CBS.

Wat doe je dan precies?
- Je programmeert aan verschillende IT-oplossingen, bijvoorbeeld in C#, maar ook Python en R worden gebruikt.
- Je verdiept je in verschillende technieken.
- Je houdt je bezig met analyse en onderzoek. Dit houdt in dat je je oren en ogen open houdt en kijkt welke nieuwe technieken er beschikbaar komen binnen de markt. Je gaat na welke toepassing deze kunnen hebben voor de applicaties waar jullie aan werken.
- Het testen van de geprogrammeerde applicaties behoort ook tot je taken. Daarbij werk je aan het mogelijk maken van automatisch testen.
- Het maken van procesontwerpen; je onderzoekt hoe bepaalde processen lopen en hoe jouw applicaties hier bij kunnen helpen.

Goed om te weten is dat het team nog in ontwikkeling is, met als voordeel dat je takenpakket niet helemaal vast staat vanaf het begin en je ook kan aangeven welke taken je interessant vindt. Je moet het dus leuk vinden om hier een beetje je weg in te vinden en om juist verschillende taken op te gaan pakken.

What’s in it for you?

Je kan je helemaal verdiepen in een booming onderwerp: DATA! Binnen de organisatie is er ook een Data Academy, waarbij je inhoudelijk heel veel kan leren

Je werkt veel met nieuwe technologieën, waaronder open source tools (R, Python, API's, Spark) en communicatiemiddelen als REST

Een duidelijk maatschappelijk component; zo wordt de data die jij inzichtelijk maakt, gebruikt door overheden om beslissingen te maken

Werken in een nieuw team, met een bijkomende grote diversiteit aan werkzaamheden

De ideale kandidaat

Het belangrijkste voor een goede match is dat je het leuk vindt om met code aan de slag gaat. Je werkt bestaat namelijk voor een groot deel uit een technisch aspect. Je programmeert bijvoorbeeld in C#, R of Python. Het is niet zo dat je deze technieken allemaal onder de knie moet hebben. Wat veel belangrijker is, is jouw leergierigheid en ambitie richting software development. Je bent een onderzoekend persoon en vindt het leuk om te kijken of nieuwe technieken toegepast kunnen worden. Ideeën zijn dan ook meer dan welkom. Een technische IT studie als Computer Science sluit het beste aan. Een beta studie als Wiskunde, Natuurkunde, of een andere studie waarbij je met programmeren in aanraking gekomen bent sluiten ook goed aan.

 • Affiniteit met data

 • Ambitie richting programmeren; C#, Python, R

 • Samenwerken

 • Innovaties

 • Technologische ontwikkelingen bijhouden

Jouw profiel

Probleemanalyse
Resultaatgericht
Samenwerken
Denken buiten de kaders
Nauwkeurig
Initiatief

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Solliciteer Nu
BIJ PROCAM...
 • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
 • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
 • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
 • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
 • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
 • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.