Data Scientist

Data Scientist

Ben jij next level in Data Analytics en wil je werken in een ambitieuze, toekomstgerichte organisatie?

Ben jij next level in Data Analytics en wil je werken in een ambitieuze, toekomstgerichte organisatie?

Amsterdam

Deze creditcardspecialist is inmiddels 30 jaar marktleider in het uitgeven van creditcards in Nederland. In die tijd hebben ze een leidende positie opgebouwd als uitgever van creditcards. De helft van de Nederlandse creditcards komt hier dan ook vandaan! Elke dag bieden ze hun klanten de mogelijkheid om overal ter wereld te betalen. Ze bieden garanties die andere betaalvormen niet kennen en de mogelijkheid om later te betalen of krediet te nemen. De organisatie is bijzonder sterk in fraudepreventie en waakt dag en nacht over de veiligheid van haar klanten. De kwaliteit van hun klantenservice werd gecertificeerd en bekroond. Ook faciliteren ze een groot aantal co-branded creditcardprogramma's (bijvoorbeeld van ANWB, de Bijenkorf, Volksbank en ABN AMRO). 

Deze markt is volop in verandering en zeer dynamisch. Ze hebben te maken met technologische veranderingen, zoals contactloos en mobiel betalen. Ook de maatschappij en de wensen en behoeften van de klant veranderen. Daarnaast zijn wet- en regelgeving aangepast. Ze ontwikkelen nieuwe proposities en zoeken altijd naar nieuwe samenwerkingen. Innovatie en technologie staan hierbij nadrukkelijk op de agenda. Om te innoveren zoeken ze altijd naar nieuwe oplossingen door middel van data. Gaat jouw hart dan ook sneller kloppen van Advanced Analytics? Vertaal je inzichten en cijfers graag naar woorden en verhalen? Dan is dit de rol voor jou! 

Waarom ben jij nodig?

Jij bent nodig om te bewijzen dat algoritmen deze organisatie het meest veilig en betrouwbaar kunnen maken. Want dat is wat het Data Science Center elke dag doet; data omzetten in waarde. Bijvoorbeeld door machine learning te benutten om bij onboarding van een nieuwe klant het kredietrisico, of risicovol gedrag van de klant te voorspellen. Of het voorspellen van de drukte qua aantal telefoontjes op een bepaald moment bij de servicedesk, zodat de personeelsplanning hier op aangepast kan worden. Eén ding is zeker: jij bouwt mee aan een next level data gedreven organisatie.

"Mijn passie voor alles rond data werkt aanstekelijk bij mijn collega's."

Wat ga je doen?

Je gaat werken vanuit de unit Innovation & Technology (I&T). I&T is verantwoordelijk voor het richting geven en realiseren van een duurzame IT omgeving voor gehele organisatie. Deze unit stelt de andere onderdelen in staat om zich te focussen op hun kerntaak door het beschikbaar stellen van vernieuwde technologie, moderne werkwijzen, duidelijke richtlijnen, coole experimenten en kansen vanuit strategische partners.

Als Data Scientist ga je aan de slag in het Data Science Center (DSC), onderdeel van de Data & Analytics grid, en ontwikkel jij samen met je collega's data producten voor de gehele organisatie. Of het nu gaat om een voorspellend model, een strategische analyse of een Machine Learning Algoritme: het doel is dat de afnemer in één oogopslag weet welke beslissing hij/zij moet maken. De organisatie hecht veel waarde aan de juiste vraagstelling, kwaliteit van data en de end-to-end uitvoering van het proces. Inzichten worden vertaald naar levende verhalen die voor de klant goed te begrijpen en tastbaar zijn. Creativiteit en innovatie is dan ook wat deze organisatie nodig heeft. Als Data Scientist weet jij straks precies de juiste 'tool for the job' uit de gereedschapskist te halen. Samen met het team neem jij het voortouw als het gaat om het opbouwen en werven van de analytical capabilities en competenties. Samen met een collega ontwikkel je op basis van paired programming. En welke techniek je gebruikt is aan jou, jij bent de expert!

De dataproducten moeten nóg beter. Dat wil zeggen: de toekomstige relevantie ervan moet omhoog. Je werk bestaat uit de volgende activiteiten:
 • Je stelt de informatiebehoefte vast in nauwe samenwerking met de eindgebruikers en vertaalt dit naar een probleemstelling, databehoefte en benodigde bronnen.
 • Je werkt met datasets en verwerkt ruwe data tot bruikbare data.
 • Je zoekt verbanden en patronen in data.
 • Je past statistische modellen en wiskundige technieken toe op data.
 • Je bouwt, test en valideert je zelfgemaakte dataproducten. 
 • Je visualiseert en presenteert de inzichten uit data.
 • Je adviseert stakeholders (veelal niet experts).
 • Je volgt ontwikkelingen op Data Science gebied. 

What’s in it for you?

Je gaat werken met verschillende technieken, bewezen en experimenteel.

Er zijn ongekende ontwikkelingsmogelijkheden.

Work hard, Play hard: je komt in een nieuw team met enthousiaste en gedreven collega's. En kijk niet gek op als je de directeur op de gang tegenkomt tijdens een potje nerf gun!

Flexibele werktijden, reiskostenvergoeding, en natuurlijk een goed salaris.

De ideale kandidaat

Jij hebt een afgeronde Wo opleiding in the pocket en ervaring met data-analyse, onderzoek en statistiek. Je weet hoe je met data om moet gaan en hoe je een voorspelmodel neerzet. Je bent nieuwsgierig, hebt een onderzoekende houding en groot leervermogen, en weet de juiste vragen te stellen. Je wordt enthousiast van data, houdt van modelleren, ziet snel patronen en kunt je kennis en inzichten goed overbrengen op afnemers en collega's. Lef, betrokkenheid en ondernemerschap zijn woorden die jou kenmerken.

Als je onderstaande punten kunt afstrepen is dat zeker een pré!

 • Python

 • R

 • SPSS

 • SQL

 • Advanced Analytics

Jouw profiel

Humor
Klantgericht
Initiatief
Creatief
Anderen kunnen inspireren
Verantwoordelijkheid nemen

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Solliciteer Nu
BIJ PROCAM...
 • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
 • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
 • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
 • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
 • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
 • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.