Consultant Policy Automation

Consultant Policy Automation

Als IT consultant maak je wetten, regels en beleid simpel voor de business door te automatiseren

Als IT consultant maak je wetten, regels en beleid simpel voor de business door te automatiseren

Utrecht

Deze organisatie is 's werelds grootste ontwikkelaar van bedrijfssoftware en hardware en heeft als doel om: ‘elke organisatie te ondersteunen om de verwachtingen voor haar klanten te overtreffen met de kracht van data en innovatie’. Dit bedrijf heeft meer dan 370.000 klanten in 145 landen en is actief op vrijwel alle ICT-gerelateerde vlakken.

De organisatie is een matrixorganisatie. Goede samenwerking tussen verschillende disciplines is cruciaal voor de groei van het bedrijf. Vanwege het grote aantal disciplines en industrieën waarin dit bedrijf actief is, zijn er talrijke mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen in disciplines zoals engineering, analyse en projectmanagement.
 

Waarom ben jij nodig?

REGELS. Sommigen krijgen alleen al de kriebels van het woord. Anderen vinden ze juist erg fijn. Of je ervan houdt of niet, in een goedlopend bedrijf zijn ze onmisbaar. Is er geen goed beleid, dan levert dat achteraf vaak veel hoofdpijn op. En voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. 

De afdeling Policy Automation (OPA) helpt bedrijven om hun systemen zo goed mogelijk aan te passen op continu veranderend beleid en regelgeving. Dit door middel van Business Rules Engines: softwarecomponenten waarmee bedrijfsregels, gebaseerd op bijvoorbeeld wetgeving, in natuurlijke taal uitgevoerd kunnen worden in een systeem. Op deze engines kun je applicaties bouwen, maar je kunt er ook zaken mee doorrekenen. Deze softwarecomponenten zijn vriendelijk in gebruik waardoor de business, die vaak minder IT-kennis heeft, zelf aan bepaalde knoppen kan draaien. Op dit moment zijn er meerdere nieuwe policy automation consultants nodig die op projectbasis bij klanten aan de slag gaan.

"Nieuwe regels zijn niet saai. Ik adviseer, automatiseer en simplificeer!".

Wat ga je doen?

Als policy automation member kom je binnen in het customer experience domein. Jij bent als consultant verantwoordelijk voor één van de klanten binnen dit domein. Dat betekent dat je ook zeer regelmatig bij deze klant inhouse werkt. Voor welke klant je precies komt te werken, wordt in overleg met jou bepaald. Hierin mag je jouw voorkeur laten spreken.    

Taken die bij jouw rol horen zijn: 
-Het ophalen van nieuwe aanvragen en uitvragen van requirements bij de klant. 
-Het bouwen van applicaties en deze aanpassen op de huidige regelgeving.
-Het valideren van regels en beleid door deze te bespreken met de business.
-Het testen van de nieuwe applicatie en het verifiëren van de modellen.
-Vanuit de werkende applicatie regels illustreren. Hier leg je de logica achter de regel op begrijpelijke wijze aan de gebruiker uit. 
-Het ontwerpen van de schermen. 

Een voorbeeld van een project waar je je mee bezig zou kunnen houden is de onboarding van nieuwe relaties bij een grote bank. Banken willen graag steeds zekerder weten dat zij veilig zaken kunnen doen met nieuwe relaties. Hier draag jij met de OPA divisie aan bij door advies te geven over IT oplossingen en deze te bouwen. Om te kunnen checken of de nieuwe klantrelaties voldoen aan de nodige wetgeving en of zij een schoon financieel CV hebben, bouwt het team grootschalige en complexe business rules modellen.  Zo helpt OPA de bank bij het beheren van complexe regels die nodig zijn om belangrijke beslissingen te nemen. 

Hoe ziet een werkdag er dan uit?
-Je stapt in je leaseauto en rijdt richting de klant waarvoor je op dat moment werkt. Vroem!
-Je begint de dag met een stand-up, waarin je met jouw teamleden bekijkt welke taken er allemaal opgepakt moet worden.
-Onder het genot van een kopje koffie bespreek je met de business analisten en/of managers tegen welke problemen ze aanlopen en wat er precies moet gebeuren.
-Je bouwt een deel van de nieuwe regel, test deze met het team en kijkt samen met gebruikers of dit het gewenste resultaat oplevert. 
-Het werkt! Nu zorgen dat het geheel van engines het blijft doen. Als er nieuwe regelgeving is die doorgevoerd moet worden, doe je dit meteen. 
-Je sluit de dag af met een concreet resultaat en gaat met een voldaan gevoel naar huis. Morgen weer een nieuwe dag. 

What’s in it for you?

Jouw werk heeft echt tastbaar impact op de business!

Trainingen volgen en certificaten halen waarmee jouw marktwaarde groter wordt.

Een bootcamp bij start waarin je de benodigde technische en functionele facetten van IT & Policy Automation leert kennen.

Veel gezelligheid en teamevents. Wadlopen, mariokarten, samen naar de efteling: het wordt allemaal gedaan!

De ideale kandidaat

De ideale kandidaat moet communicatief en analytisch sterk zijn en een goed begrip hebben van IT. Verder is het wenselijk dat je affiniteit hebt met wet- en regelgeving en advies. Heb je een juridische of economische achtergrond? Ook dit zou goed kunnen passen, mits je voldoet aan voorgaande voorwaarden. Daarnaast ben je slim, enthousiast en leergierig, sociaal vaardig en samenwerkend. Werken op het snijvlak van IT, rechten en economie spreekt je aan en verder werk je graag met mensen. Met jouw uitgebreide kennis van Word en Excel maak je de rol helemaal tot een succes.

 • Je bent enthousiast, gedreven en wil jezelf ontwikkelen.

 • Samenwerken is jouw tweede naam. Jij houdt van mensen!

 • Je wil expert worden op het gebied van policy automation.

 • Een technische achtergrond is top, maar ook een juridische of economische achtergrond sluit aan.

 • Hoe meer affiniteit je hebt met IT, hoe beter.

Jouw profiel

Samenwerken
Resultaatgerichtheid
Analytisch vermogen
Nauwkeurigheid
Inlevingsvermogen
Initiatief

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Solliciteer Nu
BIJ PROCAM...
 • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
 • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
 • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
 • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
 • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
 • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.