Consultant Planning & Budgeting

Consultant Planning & Budgeting

Dankzij jouw advies en technisch inzicht verlopen de processen bij klanten vlekkeloos!

Dankzij jouw advies en technisch inzicht verlopen de processen bij klanten vlekkeloos!

Utrecht

Deze organisatie biedt 's werelds meest complete, open en geïntegreerde bedrijfssoftware en hardwaresystemen aan. Met 137.000 professionals, werkzaam in 175 landen over de hele wereld, is dit bedrijf de enige leverancier die in staat is om een compleet pakket aan IT-oplossingen aan te bieden waarin elke laag is ontworpen om als één systeem samen te werken. De toonaangevende producten van het bedrijf bieden klanten ongeëvenaarde voordelen, waaronder onbreekbare beveiliging, hoge beschikbaarheid, schaalbaarheid, energie-efficiëntie, krachtige prestaties en lage totale eigendomskosten. De organisatie heeft de beste technologie binnen elke laag. Van hardware tot applicaties, dit bedrijf fixt het!

De afdeling Consulting houdt zich bezig met het inrichten van producten bij de klant. De afdeling EPM (Enterprise Performance Management) houdt zich bezig met het implementeren van cloudapplicaties bij verschillende klanten. Deze applicaties ondersteunen klanten bij hun Finance-processen, specifiek Planning & Budgeting-processen. Het doel van het team is om te zorgen voor een snelle en succesvolle implementatie. De teamcultuur is er een van kwaliteit, respect, professionaliteit en resultaten.

Waarom ben jij nodig?

De technologie verandert in een hoog tempo. Cloud-technologie is de toekomst voor veel bedrijven. De IT-producten worden in razend tempo ontwikkeld en er zijn veel Consultants nodig die het leuk vinden om hiervan kennis op te blijven doen en klanten hierbij mee te nemen in die ontwikkelingen. Verder is er enorm veel vraag in de markt naar Cloud-oplossingen en consultants die deze kunnen implementeren. Er zijn namelijk veel verschillende bedrijven die met deze IT-oplossingen werken. Bij EPM zitten klanten voornamelijk in de Benelux en ook in het buitenland. Het kan best eens zijn dat je naar het buitenland moet voor een project.

"De veelzijdigheid in mijn baan spreekt me aan. Ik adviseer klanten, breng hun processen in kaart en ik doe de technische configuratie en het scripten van de applicatie".

Wat ga je doen?

Deze rol is zeer veelzijdig, je begeleidt het traject met de klant van A tot Z. Hierin combineer je consultancy met technische werkzaamheden. Dat gaat als volgt:
- Een klant heeft een probleem en geeft dit aan
- Je gaat in gesprek met de klant en brengt het probleem in kaart
- Er is een standaardoplossing, een 'best practice'. Een proces bij een klant is vaak net wat afwijkend, dus je richt je op de 'gap analysis'; waar moet de standaard worden aangepast?
- In meerdere iteraties blijf je continu in gesprek met de klant en blijf je goed op de hoogte van de wensen
- Je doet zelf ook de technische configuratie van het systeem. Hiermee maak je het product precies op maat voor de klant
- Daarbij ben je ook bezig met scripten in de applicatie, bijvoorbeeld in Python of JavaScript
- Tot slot presenteer je de oplossing aan de klant en implementeert het in hun systeem

Omdat de processen die bij klanten lopen complex zijn, zal je je in het begin vooral bezighouden met het goed leren kennen van het systeem. Uiteraard zodat je de klant de beste oplossing kan bieden. Samen met je team ga je snel bij de klant aan de slag. 80% van je tijd werk je bij de klant op locatie. De overige tijd op kantoor werk je veel samen, zowel binnen als buiten je team. Van het sparren met collega consultants over problemen waar je tegenaan loopt, tot het overleggen met developers over de mogelijkheden van het systeem. 

What’s in it for you?

Diverse projecten bij uiteenlopende klanten

Veel trainingsmogelijkheden bij deze voorloper in de Cloud

Werken in een internationale omgeving

Een lease-auto is bij de job inbegrepen

De ideale kandidaat

Je hebt een opleiding afgerond die aansluit bij het financiële aspect van de functie. Hierbij kan je denken aan (Technische) bedrijfskunde, Business & IT-studies, Economie of Finance. Het belangrijkste is dat je leergierig bent en het leuk vindt om in nieuwe technieken te duiken.

 • Kennis van/affiniteit met Finance

 • Scripting/programmeren

 • Samenwerken

 • Scripting/programmeren

 • Presenteren

Jouw profiel

Resultaatgericht
Communicatief vaardig
'Tech savvy'
Volharding
Leergierig
Luistervaardigheid

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Solliciteer Nu
BIJ PROCAM...
 • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
 • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
 • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
 • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
 • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
 • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.