Business Analist / Devengineer Channel Security

Business Analist / Devengineer Channel Security

In deze allround functie werk jij aan systemen die fraude detecteren

In deze allround functie werk jij aan systemen die fraude detecteren

Amsterdam

Bij deze toekomstgerichte bank staat de klant centraal. Er wordt hard gewerkt om innovaties door te voeren. Duurzaamheid, toegankelijkheid, veiligheid en transparantie zijn hierbij belangrijke speerpunten. De afdeling waar jij komt te werken richt zich op het voorkomen van online fraude. Dit doen ze mede door het monitoren van transacties. Omdat deze organisatie steeds nieuwe producten ontwikkelt voor klanten, veranderen de manieren waarop fraude wordt gepleegd ook constant. Denk bijvoorbeeld aan fraude via smartwatches. Dat betekent dat je constant mee moet gaan met de nieuwste ontwikkelingen. Als Business Analist / Development Engineer lever je hierin een belangrijke bijdrage en kun je schade voorkomen voor zowel klanten als de bank.

Waarom ben jij nodig?

Het is dus van belang voor de bank om constant mee te gaan met de nieuwste ontwikkelingen en daarnaast te anticiperen op nieuwe fraude methoden. Daarom wordt er hard gewerkt aan de fraude detectie systemen. Door wisselingen in de teams is er nu ruimte voor twee junioren in twee verschillende scrum/DevOps teams, waarbij het ene team zich richt op de ontwikkeling van een heel nieuw systeem, en het andere team zorgt dat het huidige systeem in de lucht blijft en urgente wijzigingen worden doorgevoerd. Op termijn, als het nieuwe systeem live is, zullen de teams zich waarschijnlijk samenvoegen.

Hoe dan ook: je gaat werken met een maatschappelijk enorm relevant stukje techniek en de nieuwste technologieën. Zo maakt de afdeling gebruik van Public Cloud oplossingen en is de fraude detectie gebaseerd op Artificial Intelligence en Machine Learning. Je werkt aan de verdere ontwikkeling van de systemen en haar sensoren en het aansluiten van diverse kanalen, inclusief buitenlanden.

“Met mijn werk zorg ik dat criminelen minder kans hebben om fraude te plegen.”

Wat ga je doen?

Als Business Analist/DevEngineer ECS werk je samen met jouw scrum/DevOps team aan diverse IT oplossingen. Je hebt een zeer veelzijdige rol. Samen met je team voer je het gehele ontwikkelproces uit. Je verdiept je in de inhoud en je communiceert op verschillende niveaus met meerdere stakeholders. Zo stel jij vragen om erachter te komen wat de business nou écht wil. Welke data heb jij nodig om hun probleem op te lossen? Wat is het doel van de oplossing? Hoe knip je een grote vraag op in kleine, behapbare user stories, die vervolgens in de sprint planning worden opgenomen? Je schakelt ook met de Product Owner van het team: welke user stories hebben volgens jou prioriteit? En met de Solution Architect: Hoe komt de oplossing eruit te zien in het grotere plaatje, waar plaatsen we het? Dit is maar een greep uit de vragen waar jíj je mee bezig gaat houden.
Ook help je mee bij het hele ontwikkelproces van de verschillende systemen en applicaties. Bijvoorbeeld door te helpen bij het programmeren of het testen van de applicatie. Als er iets wordt geïmplementeerd moet het namelijk goed werken. Hierbij kun je denken aan het doen van regressietesten en performance testen. Omdat een aantal testen vergelijkbaar is, ga je je ook richten op het zoveel mogelijk automatiseren van het testwerk. Zo maak je je werk alleen nog maar makkelijker.
In beide teams ga je voornamelijk aan de slag met business analyse zoals hierboven omschreven. Wel zijn er kleine verschillen in context, werkzaamheden en gezocht profiel:

Het IFDS team werkt aan het fraude detectie systeem wat nú live is. Dit is een PostgreSQL database die razendsnel data kan ophalen en die werkt op basis van rules, die door de data scientisten in de afdeling ingericht worden. Dit systeem is gekoppeld aan alle betaalkanalen, zoals internetbankieren, mobiel bankieren en iDeal. De transacties worden gescored en verrijkt met extra (klant)data, zoals locatie, tijdstip en dergelijke. Als een transactie verdacht is, wordt deze tegengehouden en naar een ander systeem geschoten, waar een ander team zich verder in die ene transactie verdiept om te constateren of het daadwerkelijk fraude is of niet. Dit tweede systeem (MARS) wordt ook door het IFDS team beheerd. 
Een van de uitdagingen waar dit team mee te maken heeft, is bijvoorbeeld PSD2, wat veel impact heeft op de data die banken tot hun beschikking hebben. Jij gaat je er bijvoorbeeld verdiepen in welke impact PSD2 heeft op het draaiende systeem. Ook de technische afstemming is hier onderdeel van, daarnaast ga je zelf af en toe hands-on aan de slag met programmeren in Java, of het automatiseren van het testproces. Het team, wat bestaat uit 9 man, is DevOps georganiseerd, wat inhoudt dat het team ook verantwoordelijk is voor het oplossen van incidenten. Je komt samen te werken met ervaren collega's, die nieuwsgierig en proactief zijn. Die houding zoeken ze ook in een junior. Daarnaast is een kritische blik én creativiteit gewenst: elke beslissing is een afweging of het nog de moeite is om aan te passen in het oude systeem, terwijl problemen wél opgelost moeten worden. Het is fijn als je al kunt programmeren, bij voorkeur in Java. Verdere verdieping van je technische skills leer je on the job.

Het andere team, MI7, richt zich op het nieuwe fraude detectie systeem, wat nu ontwikkeld wordt maar nog niet live is. Dit systeem kan met behulp van artificial intelligence en machine learning nog sneller grote hoeveelheden transacties analyseren. Daarnaast is het voorbereid op herkennen van nieuwe vormen van fraude, en gebruikt het nieuwe vormen van data om fraude te detecteren. Denk aan het op basis van gebruikersgedrag (o.a. de snelheid van intoetsen van de beveiligingscode, scrolgedrag, etc.) zien of jij de persoon bent die inlogt. 
De business analyse taken in dit team richten zich op het aansluiten van alle verschillende betaalkanalen aan het systeem. Wat komt er allemaal bij kijken om een kanaal te koppelen? Wat moeten wij doen? En wanneer? Het gaat om een complex IT landschap met veel leveranciers waar je mee te maken hebt, zoals de Azure cloud, IBM en de leverancier van het fraude detectie systeem. In dit team houdt je je dus veel bezig met stakeholder management en is het van belang dat je je mouwen opstroopt, op mensen afstapt en een innovatieve blik hebt. Daarnaast helpt het als jij data en alle innovaties daaromheen helemaal fantastisch vindt, dat is immers waar het nieuwe systeem op draait. En ook dit team werkt vanzelfsprekend nauw samen met de data scientisten. Daarnaast is het testen van de performance een heel belangrijk onderdeel in deze fase van de ontwikkeling. Ook hier ga jij aan bijdragen. Het team bestaat ook uit 9 personen, waarvan 4 technische collega's van de Indiase vendor die het programmeerwerk op zich nemen. Kennis van Java en/of Python is een pré, maar je gaat in dit team niet zelf programmeren.

Wat beide teams gemeen hebben: er wordt gezellig samengewerkt en er is veel diversiteit in leeftijd, ervaring en culturele achtergrond aanwezig. Je wordt door je collega's goed ingewerkt en iedereen staat klaar om vragen te beantwoorden. 
Een fijne werkplek dus, met een gigantische maatschappelijke impact!

What’s in it for you?

Een directe bijdrage leveren aan het voorkomen van schade voor klanten en voor de bank

Je komt terecht in een veranderomgeving met een ‘verbeter’-mindset, waardoor er veel ruimte is voor innovatie en creativiteit. Wat kun jíj doen om morgen het verschil te maken?

Jij bouwt mee aan de bank van de toekomst. Security, privacy en vertrouwen worden de belangrijkste onderscheidende aspecten van de bank. En hier een onderdeel van te zijn staat sowieso goed op je cv.

Een hechte community: Er worden geregeld borrels georganiseerd voor en door de Procammers die bij deze organisatie werken.

De ideale kandidaat

Jij hebt een IT gerelateerde studie afgerond, bij voorkeur WO, waarin je ook technisch inzicht hebt opgedaan. Een studie als Informatica of Information Science sluit goed aan. Het belangrijkst is dat je leergierig bent en jouw ideeën voor innovatie en verregaande automatisering over weet te brengen.

 

Als je deze punten kan afvinken is dat zeker een plus!

 • Business Analyse

 • Programmeren (Java en/of Python is een pre)

 • Software testen

 • Databases / Data Science

 • Cloud

 • Fraudedetectie

Jouw profiel

Samenwerken in teamverband
Probleemanalyse
Resultaatgerichtheid
Initiatief
Kritische zin
Communicatieve vaardigheden

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Josine de Goede, Talent Advisor Bereik haar via 06-11102520 of via j.degoede@procam.nl

Solliciteer Nu
BIJ PROCAM...
 • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
 • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
 • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
 • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
 • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
 • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.