Must read IT! – 3 tech boeken om deze zomer te verslinden

Van data lekken, gehackte computers tot het verkopen van gegevens, het lijkt tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Maar wat weten we eigenlijk over de criminelen die zich aan de schaduwkant van onze computers houden? Hoe makkelijk kom je computer binnen en waarom is het beschermen van gegevens zo’n hot topic? Onmisbare kennis voor de digital nomad van vandaag! Voor internationale dag van de boekenliefhebbers geven wij jou 3 boek aanraders voor deze zomer.

1. “Het is oorlog maar niemand die het ziet”

En boek om op te pakken en niet meer te stoppen! Betreed een intrigerende oorlog in de digitale wereld. Iedereen de IT-wereld een beetje volgt zal de verhalen herkennen van de nieuwsberichten.

Onderzoeksjournalist Huib Modderkolk is jarenlang undercover het internet in gedoken om de digitale wereld te ontmaskeren. Stapje voor stapje won hij vertrouwen en dook telkens een stukje dieper in de schaduwkant van de moderne wereld. Is technologie ter ondersteuning of heeft het ons in zijn greep? Hoe afhankelijk zijn we eigenlijk? Modderkolk legt verbanden tussen belangrijke gebeurtenissen waardoor de mediaberichten en nieuwskoppen zich openbaren. Iedere ontdekking roept nieuwe vragen op. Wie leest mee met onze appjes? Hoe ver reiken de tentakels van de Nederlandse veiligheidsdiensten? Een ver-van-je-bed-show of toch akelig dichtbij?

‘Wie vroeger de wereld wilde begrijpen, las de Bijbel. Wie de wereld van nu wil begrijpen, leest dit boek.’Arjen Lubach

Check het hier

2. “Je hebt wél iets te verbergen”

Een must-read voor…ehhh…iedereen! Het onderwerp privacy is hot & happening, iedere dag is er wel iets over te lezen op de NOS, Parool en zelfs de Speld. 😉 Niet heel onterecht want er gaat ook van alles mis met onze data. Maurits Martijn en Dimitri Tokmetzis geven een kijkje onder de motorkap van je smartphone en wat er werkelijk met onze data gebeurt. Welke gegevens geeft je allemaal weg en aan wie? En, belangrijker nog: welke ingrijpende gevolgen dat heeft voor ons allemaal? Met jarenlange diepgravende onderzoeks- en datajournalistiek naar privacy en surveillance voor De Correspondent hebben Maurits Martijn en Dimitri Tokmetzis meerdere journalistieke prijzen in de wacht gesleept. Warning! Je wilt na dit boek misschien weer terug wilt keren naar de papieren brief.

Van absolute wereldklasse.’ – Alexander Klöpping ‘Indrukwekkend.’ – Huib Modderkolk

Check het hier

3. “Ik weet je wachtwoord”

Je scoort een 2e hands PlayStation voor de helft van de koopprijs op marktplaats, goeie koop! Right? Minuten later is je bankrekening geplunderd, thermostaat gehackt en de beveiligingscamera stopt met beveiligen. Shit! Het internet kan duister zijn, vol griezelige en verbluffende verhalen. Duik samen met techjournalist Daniël Verlaan in de wereld van schimmige netwerken en computer gijzelingMet zowel de Loep (prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek) en de Tegel (belangrijkste journalistieke prijs van Nederland) op zak, wilt Daniël je niet paranoïde maken, wel minder naïef.

Check het hier

In ons traineeship allerlei workshops en trainingen om jou meer te leren over de verschillende branches binnen de IT. Zo ook security! Interessant? Op zoek naar een IT traineeship waarin je de beste (en meest succesvolle) versie van jezelf wordt? Meld je aan voor een vrijblijvend assessment op www.procam.nl/assessment

Get in touch!
BIJ PROCAM...
  • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
  • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
  • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
  • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
  • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
  • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.