Waarom Low-Code de toekomst is!

Vincent van der Hoorn – CEO

‘Low-Code developing wordt steeds belangrijker’

Het begon in september 2019: een samenwerking tussen Procam en Team Resilience. Een groep talenten van Procam volgt niet de reguliere CareerCraft Academy, maar de Low-Code Track.

Hoe het werkt? Procam begeleidt de kandidaten bij het ontwikkelen van hun soft skills. Team Resilience neemt met de Deep Dive de technische training voor haar rekening. Daarin leren de Procammers de ins en outs van low-code development met OutSystems. Kandidaten en klanten zijn zo enthousiast over de Low-Code Track dat binnenkort de tweede groep talenten alweer van start gaat.

Vincent van der Hoorn, CEO van Team Resilience, vertelt over low-code, de technische DeepDive, het enthousiasme van zowel de kandidaten als de eindklanten en de samenwerking met Procam.


Low-Code in de lift

Vincent ziet dat low-code developing steeds belangrijker wordt. De vraag naar goede low-code developers groeit dan ook sterk bij bedrijven en blijft de komende jaren groeien. “Gartner voorspelt dat over een aantal jaar zo’n 65 procent van alle applicaties via low-code platforms wordt geprogrammeerd. Als die verwachting uitkomt, of zelfs maar voor de helft, dan hebben we heel veel mensen nodig die kunnen developen met low-code.”

Een goede opleiding is essentieel om te developen met low-code. “Met low-code kun je visueel programmeren. Je gebruikt ‘blokken’ met code. Daardoor kun je veel sneller mooie, sterke en innovatieve applicaties ontwikkelen. Maar tegelijkertijd is dat ook de valkuil. Zonder de juiste basis kun je ook heel snel applicaties van slechte kwaliteit maken.”

Samen sta je sterk!

Team Resilience speelt als start-up in op deze groeiende vraag naar low-code developing. Als partner van OutSystems helpt Team Resilience bij het ontwikkelen van nieuwe applicaties in low-code.

Team Resilience heeft veel kennis in huis op het gebied van OutSystems developing én was vorig jaar zelf op zoek naar sterke low-code developers. Tegelijkertijd zag ook Procam een groeiende vraag bij klanten naar Low-Code developers. Zo ontstond het idee voor een Low-Code Track bij Procam.

Low-Code DeepDive

In de Low-Code Track beginnen de geselecteerde IT-talenten met een technische DeepDive in OutSystems, verzorgd door Team Resilience. Na de intensieve theorie- en oefenperiode gaan de kandidaten aan de slag bij een klant. De rest van het twee jaar durende Low-Code Track worden de deelnemers door Procam begeleid in hun persoonlijke ontwikkeling en in het ontwikkelen van soft skills. Team Resilience blijft de begeleiding bieden op het gebied van OutSystems.

Wat is Low-Code?
Het idee van low-code is dat het programmeren grotendeels wordt geautomatiseerd. Werken met een low-code platform kan je zien als een soort ‘gereedschapskist’ waarmee je razendsnel een applicatie kan bouwen. In een visuele omgeving modelleert de developer de applicatie en kan daarbij gebruik maken van een groot aantal herbruikbare componenten. Op deze manier hoeft niet ieder stukje code handmatig geschreven te worden terwijl er wel de mogelijkheid is om wijzigingen aan te brengen in de code. Zo kun je heel snel nieuwe toepassingen ontwikkelen en veel eerder feedback van eindgebruikers verwerken. Hierdoor ontstaan applicaties met een hoge adoptiegraad en is er veel meer ruimte voor experimenteren en innoveren. De snelheid en effectiviteit maken het voor bedrijven heel interessant om te gaan werken met een low-code platform zoals OutSystems.

Overtref verwachtingen

Voor de eerste groep Procammers zit het eerste jaar er nu bijna op. Alle betrokkenen zijn het er over eens: de Low-Code Track via Procam is een gigantisch succes geworden. Vincent: “We zien dat de kandidaten een enorme groei hebben doorgemaakt. Via assessments en gesprekken heeft Procam precies de goede kandidaten geselecteerd voor het programma.”

Na de DeepDive van twee maanden waren alle kandidaten dan ook al klaar om te gaan werken aan een project bij een klant. “Ook onze klanten waren verbaasd wat de deelnemers al zelf konden na een paar maanden. Ze kennen het platform al door en door en leren ook tijdens het werk nog veel bij.”

De begeleiding van Procam op het gebied van soft skills is iets wat zowel de kandidaten als de klanten waarderen, ziet Vincent. “Juist door samen te werken kunnen we allemaal doen waar we goed in zijn. Wij kunnen ons richten op de technische vaardigheden en Procam helpt de kandidaten zich persoonlijk te ontwikkelen.”

Ook Low-Code developer worden?
Ben je nieuwsgierig naar de voordelen die een carrière in Low-Code jou te bieden heeft? We vertellen je er graag meer over. Stuur een appje of bel naar onze Talent Advisor Kelly Credoe: 06-46777181. Stuur je liever een mailtje? Dat kan! Stuur Kelly een bericht via k.credoe@procam.nl

Op zoek naar écht goede OutSystems-developers?
Of op zoek naar gemotiveerde en gekwalificeerde OutSystems-developers in een tijd waar IT-werknemers bijzonder schaars zijn? Neem contact op met Michaël Zvi, Accountmanager bij Procam. Bereik hem op 06-46777181 of via m.zvi@procam.nl.