Hoe koffiedik kijken zorgde voor een van de grootste programmeertalen (en wat jij er mee kan)

Deze programmeertaal zag ooit, min of meer, per ongeluk het leven en heette eerst Oak. Er gaat een verhaal rond dat de naam waaronder wij het nu kennen is afgeleid van het café waar het team developers altijd samenkwam. We hebben het natuurlijk over Java, de programmeertaal die afgelopen zaterdag 25 kaarsjes mocht uitblazen. In die tijd is Java uitgegroeid tot een van meest bekende en gebruikte programmeertalen. Wat betekent dit voor jou?

  1. Wereldwijde bekendheid: In alle lijstjes over programmeertalen verschijnt Java steevast in de top 3. Het wordt in een jaar zo’n miljard keer gedownload en is dagelijks terug te vinden in apparaten in alle uithoeken van onze planeet.
  2. Een goede leerschool: De syntax van de taal wil beginners nog weleens afschrikken. Wie hier voorbij kijkt ziet dat Java allerlei typen probleemoplossende skills illustreert die programmeurs leert denken als een, nou ja een programmeur. De ideale basis, ook als je verder wilt in een andere (complexere) taal.
  3. Per ongeluk: James Gosling en zijn team hadden als opdracht om C++ “op te schonen” en kwamen uit op een nieuwe programmeertaal. Wie weet vind jij door het lezen van dit artikel wel per ongeluk jouw droombaan?
  Get a job!

  Een ding is namelijk zeker. Beheers jij Java? Volgens Oracle waren er in 2017 ongeveer 9 miljoen (!) Java-developers wereldwijd. De zoekterm ‘java delopers nederland’ levert zo’n 6 miljoen hits op in Google. Werk genoeg dus en de leukste banen hebben wij voor je! Check bijvoorbeeld eens deze Java Developer vacature. Wil je wel ‘iets met Java doen’, maar weet je verder nog niet precies wat? Meld je dan aan voor een assessment en dan gaan we samen op zoek naar de (Java-)baan die jou past!

Get in touch!
BIJ PROCAM...
 • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
 • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
 • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
 • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
 • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
 • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.