De ommekeer: Jordy kwam voor de baan, nu vol lof over training & coaching

Na anderhalf jaar Civiele Techniek in Delft trok Jordy Jongens een jaar de wijde wereld in. Zijn reis bracht hem langs Azië, Amerika en Australië en Down Under begon hij weer aan de oriëntatie voor zijn studie. Via een kennis stuitte hij op de studie Bèta Gamma waar hij voor de major Natuurkunde koos. Tijdens het schrijven van zijn scriptie bezocht hij de Carrièrebeurs en zo kwam hij bij Procam terecht. Daar begon de gezamenlijke zoektocht naar zijn droombaan!

De perfecte match

Terug naar het begin: de Carrièrebeurs. Naast Procam sprak Jordy hier ook met een aantal andere partijen die voor hem interessant waren. Waarom koos hij voor Procam? “In eerst instantie was het een mooie manier om bij een groot bedrijf binnen te komen en vond ik de training en coaching een leuke bijkomstigheid. Wat de doorslag gaf was de persoonlijke benadering van Procam.”

Jordy is van zichzelf een eerlijk en open mens. Diezelfde waarden herkende hij direct terug toen hij met Procam in gesprek ging. “Het is fijn om niet als een nummertje behandeld te worden. Het draaide vanaf het begin om het vinden van mijn droombaan. Zelfs als dat bij een andere partij zou zijn dan had Procam dit eerlijk tegen mij gezegd.” En die droombaan kwam er! Hij werkt nu bijna twee jaar succesvol als Development Engineer bij ABN AMRO. Al snel viel daar alles op zijn plek. Het mooie hieraan? Juist dat stukje training en coaching bleken de sleutel tot succes!

Het draait echt niet alleen om de juiste IT-skills

Als een super gemotiveerde afgestuurde kwam Jordy de IT binnen. Daar kwam hij erachter dat het niet alleen om de technische skills draait. Op dat vlak zit het goed, maar gaandeweg ontdekte hij dat alles wat fout gaat mensenwerk is. “De meeste problemen ontstaan vanuit communicatie die fout gaat. Om hier inzicht in te krijgen en mee leren om te gaan is dan ook enorm waardevol.”

Om zich heen zag Jordy ook mensen in een burn-out terechtkomen en besefte zich daardoor dat je hier voor moet wijken. “Ben ik gelukkig in wat ik doe? Of sta ik in de automatische piloot? En belangrijker, hoe hou ik hierin de controle?” Dat is precies waar veel van de trainingen en workshops van Procam om draaien. Wie ben je, wat kan je en wat wil je? Ook Jordy ging hier mee aan de slag. Vanaf dat moment voelde hij zich helemaal op zijn plek en dat gevoel heeft hij tot de dag van vandaag.

“De meeste problemen ontstaan vanuit communicatie die fout gaat. Om hier inzicht in te krijgen en mee leren om te gaan is dan ook enorm waardevol.”

Een kick-start van zijn traineeship

Jordy denkt nu met veel plezier terug aan het kick-off weekend van het traineeship van Procam. “De KUIL-training vond ik heel vet en staat me nog erg goed bij. Hoe haarscherp al het gedrag van mijn team en ik daar werd blootgelegd vond ik erg bijzonder.”

Hij beschouwt de vliegende start die je hiermee krijgt als iets waar iedere starter van moet profiteren. “In het begin is alles nieuw, je zit er nog niet echt in. De frequentie van de trainingen in het eerste jaar van het traineeship zijn op zo’n moment een leuke afwisseling. Ook de band met jouw groepje mede-trainees is hecht en brengt inzichten over hoe je iets aan kunt pakken met zich mee.”

Hoe gaat het nu?

De coronacrisis heeft vooralsnog weinig grip op Jordy. Het werk gaat gewoon door en hij heeft nu meer contact met collega’s. Hij is nog altijd erg enthousiast over de plek die Procam voor hem heeft gevonden bij ABN AMRO. De bank is wat hem betreft een fijne werkgever én een plek waar hij dagelijks dingen leert. “Ik had als Natuurkunde-student niet direct verwacht bij een bank te belanden. Het is een fijne werkomgeving waar ik dankzij het traineeship van Procam goed op mijn plek zit en voorlopig ook niet weg wil!”

Wil jij ook jouw droombaan vinden? En er uitblinken dankzij de training en coaching van Procam die zich focust op het ontdekken van jouw talenten? Meld je dan aan voor een assessment!

Get in touch!
BIJ PROCAM...
  • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
  • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
  • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
  • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
  • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
  • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.