Doe-het-zelf-studie

De zomer komt eraan. Vaak is het dan wat rustiger binnen de meeste organisaties. En jij als werknemer duikt normaal gesproken lekker het terras op, het park in of geeft je over aan de talloze festivals in Nederland. Helaas is dat nu allemaal nog even niet aan de orde. Dus is dit juist hét moment om nieuwe vaardigheden aan te leren of je kennis eens op te frissen. Daarom hebben we een aantal toegankelijke online mogelijkheden voor je op een rijtje gezet. Leuk detail: om de coronacrisis toch nog wat kleur te geven, zijn veel van de courses die we hier behandelen nu in prijs verlaagd of zelfs gratis!

Udemy

Een gigantische marktplaats voor cursussen over nagenoeg alles. Van Ukelele spelen tot landschapsfotografie en van Photoshop tot Python. Gemiddeld kost een course hier tussen de 0 en 50 euro. Er is voor ieder wat wils en ook nog eens op verschillende niveaus. Alleen de categorieën ‘Softwareontwikkeling’ en ‘IT en Software’ hebben samen al 1250(!) pagina’s aan cursussen. Vanwege de coronasituatie zijn er veel hiervan momenteel in prijs verlaagd, dus sla je slag!

Softwareontwikkeling

IT & Software

Studytube

Ook Studytube is een marktplaats waar jij van alles kunt leren. Het grootste verschil met Udemy is dat Studytube zich meer richt op professionals (zoals jij 😉). Zelf noemen zij zich dan ook ‘Het meest complete leerplatform voor organisaties’. Ook hier doet het coronavirus leuke dingen met de prijzen, want tot 30 juni biedt Studytube al haar trainingen gratis aan!

Learn together met Studytube

Code Academy

Programmeren kan je leren. En bij Code Academy ook nog eens volledig gratis! Ook is er een betaalde ‘pro’-versie. Wie die stap niet direct wil of durft te zetten kan genieten van codeerklassen in twaalf programmeertalen, waaronder C++, Java en Python.

Begin hier aan Code Academy

OutSystems

Al eens van Low Coding gehoord? Een razendsnelle manier van coderen, waarbij je niet elke letter zelf hoeft te schrijven maar door middel van click and drag snel een applicatie in elkaar zet. Saai en niet technisch uitdagend? Juist wel! Doordat je minder tijd hoeft te besteden aan elk lettertje heb je meer tijd over om te experimenteren en innoveren. Als je het ons vraagt de taal van de toekomst. Maar ervaar het vooral zelf door (gratis!) 20 mei deel te nemen aan de Jump Start training.

Kennis vergaren op snackformaat

Dan kan het natuurlijk ook zo zijn dat je wel iets nieuws wilt leren, maar even niet in jouw eigen vakgebied. Hieronder een aantal websites en apps waarmee je op een ‘educatieve’ manier de quarantainetijd kunt doden.

Ted Talks

Een verzameling van de beste presentaties die er op het internet te vinden zijn. Experts aan het woord over zaken die hun hart sneller laten kloppen. Gemiddeld duurt een Ted Talk zo’n 15 minuten. Erg toegankelijk en een welkome afwisseling tussen al het Netflixgeweld.

Ga hier naar het YouTube-kanaal van TEDx

DuoLingo

Iedereen die weleens een vakantie heeft geboekt naar een exotisch oord heeft deze app vast al eens geraadpleegd. Hoe leuk zou het zijn om met locals te kunnen praten in hun eigen taal? De app is een speelse manier om (iets van) een nieuwe taal te leren. Zet wel realistische doelen voor jezelf, anders kan de Duolingo-uil erg opdringerig over gaan komen.

App Store

Google Play Store

Universiteit van Nederland

Heb je net te horen gekregen dat je nutteloos bent omdat je beroep niet vitaal blijkt en heb je al te veel tijd besteed aan het kijken van hersenloze series. En wil je tijdens de digitale vrijmibo indruk maken op je collega’s met jou onmetelijke kennis? Vind dan antwoord op vragen als: ‘hoe kunnen superpowers van bier het klimaat redden?’ en ‘Kan een quantumcomputer alle wachtwoorden kraken?’ Of bekijk alle filmpjes van de meest enthousiaste Professor van Nederland, Erik Scherder.

Bezoek de Universiteit van Nederland

Get in touch!
BIJ PROCAM...
  • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
  • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
  • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
  • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
  • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
  • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.