Comfort content voor het weekend 4

Ons motto voor je vrijetijdsbesteding is duidelijk: zonder gêne in quarantaine. Hard (thuis)werken moet ook beloond worden. Daarom vandaag wat tips om je ook in je vrije tijd niet te hoeven vervelen. We vroegen een aantal werknemers naar hun favoriete series/films/podcasts/games om de tijd te doden, oftewel: comfort content! Diep in de quarantaine als we zitten is het begrip inmiddels wel opgerekt. Vandaag deel 4. 

Angelique Engelbert – Manager Business Support

Vivir sin permiso (Engels: Unauthorized Living)

Why? – Ik ben gek op Spaanse series op Netflix. Dit is echt een aanrader. Deze serie heeft 2 seizoenen en is tot het laatst spannend en verrassend.

Het gaat over een drugsbaron Nemo Bandeira die dankzij het bedrijf van zijn vrouw– dat tevens dient als dekmantel voor zijn drugshandel – een van de meest invloedrijke zakenmensen in zijn regio is geworden. Tóch loopt zijn leven niet helemaal soepel. Zo krijgt Bandeira te maken met de problemen van de ziekte van Alzheimer. Hij doet er alles aan om zijn ziekte voor iedereen om zich heen te verbergen, zodat hij hoogstpersoonlijk een opvolger kan zoeken die zijn drugshandel kan voortzetten. Een toffe Spaanse serie dus!

via GIPHY

Waar? – Netflix

Fit blijven

Why? – Het is goed om in deze tijd van quarantaine ook af en toe naar buiten te gaan. Even je hoofd leegmaken en genieten van je omgeving. Zelf doe ik dat graag met de hond. Lekker wandelen door de wijk en toch nog nieuwe dingen ontdekken. Tevens is wandelen een manier om toch fit te blijven. Normaal sta ik op de tennisbaan en dan kan nu helaas niet.

Ook heb ik een springtouw aangeschaft zodat ik die in de tuin kan gebruiken. Zo hou ik mijn conditie op peil. Een springtouw is een kleine investering waarmee je bijna een volledige fitness training kunt hebben. Je gebruikt je bovenlichaam, benen én buikspieren!

Waar? – In en rondom huis 😉

via GIPHY

Anne Fetsje Sluis – Coach

The Marriage Story

Why? – Prachtige, ingetogen en echte film waarin Noah Baumbach vertelt hoe het huwelijk van Charlie (Adam Driver) en Nicole (Scarlett Johansson) uiteenvalt. De openingsscene, waarin Charlie en Nicole aan elkaar vertellen waarom ze van elkaar houden is prachtig, maar – spoiler alert! – helaas blijkt dit niet genoeg om bij elkaar te blijven. Buiten dat Adam Driver en Scarlett Johansson geweldig acteren en heel fijn zijn om naar te kijken, vind ik het moeilijk uit te leggen wat ik nu precies zo mooi vind aan deze film.. In een Volkskrant recensie stond; ‘beter dan ooit vindt hij (regisseur Noah Baumbach) een balans tussen humor en tragedie: Marriage Story is pijnlijk en ontroerend, maar ook scherp en geestig.’ Daar kan ik me helemaal in vinden, ik heb gelachen en gehuild bij deze film. Aanrader!

Waar? – Netflix
via GIPHY

Dreamschool

Why? – Ik vind het inspirerend om te zien hoe Lucia Rijker en Erik van ’t Zelfde de jongeren die meedoen aan Dreamschool begeleiden bij een poging hun leven een wending te geven. Ze doen dit vanuit een enorme gedrevenheid. Ook vind ik het interessant te zien hoe bekende en minder bekende Nederlanders les geven aan deze jongeren, waarbij ze soms heel goed tot hen door weten te dringen en soms de plank volledig misslaan. Ik heb veel respect voor deze docenten; dat ze dit durven op tv met een moeilijke doelgroep. Dat respect geldt overigens ook voor de jongeren zelf. Het vraagt moed je leven om te keren en dan ook nog op tv. Het gedrag wat ze nu en dan vertonen is echt vreselijk, maar door dit programma krijg je goed zicht op dat dit gedrag ergens vandaan komt. Wat een pech kunnen sommige mensen hebben in hun leven!

Waar? –  elke dinsdag 20:30 NPO 3 of via NPO gemist (dan kun je gewoon bij het begin beginnen)

Een moestuin(tje) aanleggen

Why? –  Deze Corona maatregelen bieden een uitgelezen kans om nieuwe hobbies te ontwikkelen. Daarbij ben je nu veel thuis, dus heb je alle tijd om tijdens je koffie- of lunchpauze je zaadjes of plantjes water te geven en te zorgen dat ze niet teveel, maar ook niet te weinig zon krijgen. Bovendien weet ik uit ervaring dat het veel voldoening geeft tijdens zo een pauze te zien dat de eerste sprietjes boven komen.

Waar? – op je balkon, in je tuin of in je (woon)kamer. Een paar potjes is genoeg.

via GIPHY

Jitske van de Kuilen – Talent Advisor

Tiny House Nation

Why? – Op de een of andere manier kan ik oprecht genieten van Tiny House Nation. Deze serie gaat over Amerikaanse huishoudens die downgraden van een woonhuis of appartement naar een zogenaamd tiny house, een miniwoning met een strategisch en efficiënt ontwerp waarmee je volwaardig kunt leven. In dit programma komen er tiny houses van allerlei formaten langs, het blijft dus niet beperkt tot de stereotype minihuisjes van 15 vierkante meter. De bouwers maken er iedere keer weer ontzettend mooie creaties van. Als je van het ontspullen, Marie Kondo-en of het downsizen bent, of gewoon van bouwprogramma’s houdt, is dit echt een show voor jou!

Waar? – Op Netflix vind je twee seizoenen en op FOX kun je ook afleveringen kijken.

Het nieuwe album van Nightwish – HUMAN. :||: NATURE.

Why? – Op 10 april is het nieuwe album van Nightwish uitgekomen, yay! Eindelijk weer de heerlijke stem van Floor Jansen in combinatie met de soms bijna sprookjesachtige muziek van de Finse symfonische metal band. Je kunt bijna anderhalf uur van de afwisselend rustige en stevige muziek genieten. Zet een koptelefoon op, luister naar de strakke percussie en de wederom mooie composities van oprichter Tuomas en dance (of headbang) like nobody’s watching.

Get in touch!
BIJ PROCAM...
  • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
  • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
  • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
  • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
  • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
  • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.