Comfort Content: IT Special

Ons motto voor je vrijetijdsbesteding is duidelijk: zonder gêne in quarantaine. Hard (thuis)werken moet ook beloond worden. Daarom vandaag wat tips om je ook in je vrije tijd niet te hoeven vervelen. In dit vierde deel content die te maken heeft met ons vakgebied, oftewel een IT Special!

Films/Documentaires

The Great Hack

Why? – Ontdek hoe het databedrijf Cambridge Analytica in de nasleep van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 een symbool werd voor de duistere kant van social media. Verschillende betrokkenen komen aan het woord en vertellen over hun beleving. Wat is er nog waar?

Waar? – Netflix

Steve Jobs

Why? – De oprichter van Apple heeft een bevlogen leven gehad. De film zou losjes gebaseerd zijn op het gelijknamige boek dat 3 maanden na het overlijden van Jobs werd uitgebracht. Scenarist Aaron Sorkin moest echter niets hebben van het idee van een klassieke biopic. Uiteindelijk koos hij voor een beschrijving van de aanloop van drie belangrijke productpresentaties van Apple. Waarom beschouwen veel mensen Steve Jobs als een genie? Kijk en oordeel zelf.

Waar? – Netflix

Hidden Figures

Why? – Veel mooier dan de beschrijving op Pathé Thuis kunnen wij het ook niet maken. Dus daar komt ‘ie: “Ze waren het brein achter een van de grootste operaties in de geschiedenis: de lancering van astronaut John Glenn in de ruimte. Een indrukwekkende prestatie die het land weer moed gaf, de verhoudingen in de ‘Space Race’ volledig op zijn kop zette en de wereld in beweging bracht. Het visionaire trio oversteeg geslacht en ras, en inspireerde generaties om groots te dromen.”

Waar? – Pathé Thuis

Series

The IT Crowd

Why? – Britse, nerdy kantoorhumor: een geniale combinatie. Bij velen waarschijnlijk al bekend door o.a. de beroemde quote: “Hello, IT, have you tried turning it off and on again”? Maak kennis met de superslimme Moss en luie Roy, twee IT-ers van het bedrijf Reynholm Industries, en hun volledig atechnische manager Jen. En met 4 seizoenen van elk 6 afleveringen en 1 final episode nog best overzichtelijk, dus geen excuus meer om de hele serie (nog eens) te bingen.
via GIPHY

Waar? – Netflix

Black Mirror

Why? – Al eens eerder besproken en iedereen welbekend, maar toch echt een must see. Elke aflevering heeft een andere cast en er komt ook telkens een ander onderwerp aan bod. Het maakt dus niet uit in welke volgorde je deze serie kijkt. De onderwerpen gaan veelal over technologische ontwikkelingen van nu en hoe dit in de toekomst onze wereld kan veranderen. Let op: sommige afleveringen weten behoorlijk de gevoelige snaar te raken. Wellicht maakt dit de serie ook zo steengoed?

Waar? – Netflix

En als je dan echt even geen beeldscherm meer kan zien?

Boeken

Je hebt vast wel iets te verbergen door Maurits Martijn en Dimitri Tokmetzis

Why? – Facebook weet bij wie je gisteren op bezoek ging, De Belastingdienst zag hoe je er kwam, Apple hield bij hoe lang je er bleef, Samsung hoorde wat je er zei en Google wist al dat je het van plan was. Het boek leest  makkelijk weg en het is een interessante wereld om in te duiken, want niets van jouw online-activiteit is alleen toegankelijk voor jou.

Waar?Boeken van De Correspondent haal je, juist, bij De Correspondent Kiosk.
via GIPHY

Het is oorlog maar niemand die het ziet door Huib Modderkolk

Why? – Een platgelegde Rotterdamse haven. Nederlandse spionnen die digitaal toeslaan in Moskou. Artsen die ineens niet meer bij medische dossiers kunnen.
De moderne tijd biedt talloze voordelen: we werken sneller en zijn altijd en overal bereikbaar. Maar er zijn ook nieuwe gevaren. Zes jaar doet Huib Modderkolk nu onderzoek naar de schaduwkant van internet. Hij begon als buitenstaander, zonder enige voorkennis. Stukje bij beetje won hij het vertrouwen van bronnen.

Waar?Bestellen kan hier

Get in touch!
BIJ PROCAM...
  • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
  • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
  • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
  • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
  • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
  • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.