Comfort content voor het weekend 3

Ons motto voor je vrijetijdsbesteding is duidelijk: zonder gêne in quarantaine. Hard (thuis)werken moet ook beloond worden. Daarom vandaag wat tips om je ook in je vrije tijd niet te hoeven vervelen. We vroegen een aantal werknemers naar hun favoriete series/films/podcasts/games om de tijd te doden, oftewel: comfort content! Vandaag deel 3.

Roel Oostrom – Controller

Kakarot

Why? – Toen ik zag dat er een RPG uit zou komen van Dragon Ball Z, kwam de inner-nerd in mij naar boven. Trainingsbroek aan, lig positie op de bank en de quarantaine tijd doden door als Goku of Gohan in planeet Namek rond te vliegen.

Vroeger was dit echt een programma waarvoor je als kind thuis bleef. Dagenlang in spanning kijken hoe Goku een energie bal aan het opladen was. Wat een jeugdsentiment om nu alle verhaallijnen van Raditz tot Buu zelf te spelen.

Waar? – Playstation 4/ Xbox One
via GIPHY

Babies

Why? – Mijn vriendin is zwanger, dus we hebben toch een poging gewaagd om de nieuwe Netflix serie Babies te kijken. In deze serie wordt op een wetenschappelijke manier gekeken hoe bepaalde factoren invloed hebben op de ontwikkeling van een kind. Een fun fact is bijvoorbeeld dat als baby’s opgroeien in een huis met katten en/of honden, de kans kleiner wordt dat ze astma krijgen. Toch wordt deze serie op den duur wel taaier om naar te kijken, aangezien het ook een vrij zoete serie is.

Waar? – Netflix

Tiger King: Murder, Mayhem and Madness

Why? – Deze week zijn we hieraan begonnen. Stoere Amerikanen die leeuwen, tijgers en panters bezitten, machtig zijn en hun rechten moeten beschermen met grote geweren tegen die rare hypocriete activisten (aldus de visie van de katten bezitters). Waar de strijd begon met propaganda om de ander zwart te maken, lijkt het erop dat het gek genoeg wel eens uit de hand zou kunnen lopen. Ik zal het de komende afleveringen zien.

Waar? – Netflix

Sandra Smith – Consultant

Friends

Why? – De serie draait om zes vrienden die wonen en werken in New York. Veel humor en ironie komt erin voor. Na de serie meerdere keren te hebben gezien, moet ik nog steeds lachen om de grappen die ik eigenlijk al ken (zegt misschien meer over mij J)! Maar ook romantiek en soms de wat serieuzere aspecten van het leven komen aan bod. Heerlijk om een avondje te bingen en dat kan je aardig wat avondjes doen want de serie kent maar liefst 10 seizoenen (236 afleveringen)!

Waar? – Netflix en regelmatig op Comedy Central
via GIPHY

En als je dan echt even geen beeldscherm meer kan zien?

Dieuwertje van de Meeberg – Academy Coördinator

Kruiswoordpuzzels

Why? – Mijn hele huis ligt al jaren vol met allerlei ‘Denksport’ niveau 3 / niveau 4 boekjes. Het begon ooit op een vakantie. De liefde voor woordzoekers ontstond. En sindsdien is dit mijn manier van ontspannen. Volgens mij moet ik dit scharen onder de noemen ‘guilty pleasure’, want echt sexy of hip is het natuurlijk niet. Vooral Kruiswoordfilippine en de Cijfercode zijn mijn favoriet. Het gevoel van iets kunnen oplossen, invullen en bezig zijn met taal maakt dat dit mijn favoriete quarantaine bezigheid is. Elk moment van de dag!

Waar? – Elke supermarkt, tankstation of sigarenboer verkoopt deze boekjes rond de 4 euro.
via GIPHY

Kleuren

Why? – Vroeger kon je urenlang aan een tekening werken. De tijd vloog voorbij voor je er erg in had. Geloof mij, dat is nog steeds zo. Ik vond een aantal weken geleden een oude doos met 100 kleurpotloden. Voor een paar euro heb ik een ‘Kleurboek voor volwassenen’ gekocht en ik ben om. Het is echt nog steeds zo bevredigend en rustgevend. Muziekje op de achtergrond (podcast ook heel lekker) en de tijd vliegt voorbij.

Waar? – Boekjes hiervoor kun je bestellen op bol.com of kopen bij een boekenwinkel. Kleurpotloden of stiften vaak ook 😉

Geloof me, ik kijk ook series, luister podcasts en het liefst naar Hip Hop muziek. Trouwens, sinds de quarantaine periode doe ik elke ochtend een workout. Maar…bovenstaande tips geef ik omdat ze anders zijn dan dat je normaal zou doen. En ze kunnen je veel rust en bezinning geven in deze tijd.

Manja Morsman – Manager Talent Development

Tuinieren

Why? – Lezen, wandelen, netflix-en, in bad gaan, wijntje drinken… maar wat ik het meest ontspannen vind is… tuinieren! Dat klinkt wellicht wat oubollig, maar ik vind het heerlijk om leuke bollen of plantjes te halen en om met mijn handen in de tuinaarde te wroeten om ze te planten.

Dat doe ik dan vooral graag als de zon schijnt. Dan veeg ik ook meteen even het terras en pluk wat groene grassprietjes tussen de tegels uit. Vervolgens elke dag even kijken of de bloemetjes al uitkomen. En genieten van de vrolijke kleuren in mijn tuin. Niks is meer ontspannen dan dat!

Get in touch!
BIJ PROCAM...
  • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
  • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
  • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
  • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
  • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
  • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.