Comfort content voor het weekend

Ons motto voor je vrijetijdsbesteding is duidelijk: zonder gêne in quarantaine. Hard (thuis)werken moet ook beloond worden. Daarom vandaag wat tips om je ook in je vrije tijd niet te hoeven vervelen. We vroegen een aantal werknemers naar hun favoriete series/films/podcasts/games om de tijd te doden, oftewel: comfort content! Vandaag deel 2.

Charlotte Bijl – Consultant Talent Selectie

Grace and Frankie <3

Why? – Combineer een verstokte hippie met een keiharde zakenvrouw, geef ze een gezamenlijke probleem en stop ze samen in een strandhuis. Dan krijg  je dus de ultieme comfort tv. Ontroerend, ontwapenend, veel te grappig, alle emoties komen voorbij. Bijkomend voordeel, de afleveringen duren 30 minuten, dus ze kunnen prima tussen andere activiteiten door. Hoewel je ook het risico loopt dat je iets te vaak denkt, ‘oh nog eentje kan wel’ en voor je het weet is er niks gekomen van je voornemens om aan een buikspier challenge op YouTube mee te doen. Maar ach, wat geeft het er is toch niemand die je ziet.

Waar? – Netflix, wel 6 seizoenen! Van begin tot eind de moeite waard!
via GIPHY

Universiteit van Nederland

Why? – Heb je net te horen gekregen dat je nutteloos bent omdat je beroep niet vitaal blijkt en heb je al te veel tijd besteed aan het kijken van hersenloze series. En wil je tijdens de digitale vrijmibo indruk maken op je collega’s met jou onmetelijke kennis? Vind dan antwoord op vragen als: ‘hoe kunnen superpowers van bier het klimaat redden?’ en ‘Kan een quantumcomputer alle wachtwoorden kraken?’ Of bekijk alle filmpjes van de meest enthousiaste Professor van Nederland, Erik Scherder.

Waar? universiteitvannederland.nl, je kan filteren op interessegebied, professor of universiteit

Marten Oude Reimer – Business Support Medewerker

Bordspellen: Mens Erger Je Niet, Monopoly, Risk en Ticket to Ride

Why? – Bordspelletjes zijn natuurlijk altijd leuk om te doen, maar nu in deze tijd is het ideaal om de avonden mee door te komen en lekker sociaal bezig te zijn in deze tijden van social distancing.

Alhoewel als je verliest met monopoly dan is dat niet bevorderlijk voor de sfeer in huis en dan wordt een huis toch al wel snel te klein.

Waar? – Thuis
via GIPHY

Call of Duty en Rocket League

Why? – Er is net een nieuwe game modus van schietspel Call of Duty uit waarbij je met 150 man in een map wordt gedropt en het team dat als laatste overblijft heeft gewonnen. Iedereen speelt online en je hebt veel contact met je vrienden om het spel zo goed en tactisch mogelijk te spelen. Elk potje gebeurd er wel iets hilarisch of onverwachts waardoor je helemaal dubbel ligt.

Rocket League is een spel waarbij je moet zien te scoren in de goal van een ander, zoals bij voetbal. Alleen staan hier geen mensen in het veld, maar bestuur je een auto.  Het spel kan je 1v1, 2v2 of 3v3 spelen en een potje duurt 5 min, waardoor het ook ideaal is om tussendoor een keer te spelen bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze! Het team dat de meeste doelpunten heeft gescoord wint uiteindelijk de wedstrijd.

Waar? – Xbox One
via GIPHY

Top 100 IMDB

Why? –  We zitten nu veel thuis en er gaat niet veel boven een goede film kijken. Wij zijn de top 100 beste films volgens IMDB in random volgorde aan het kijken. Hierin zitten hele nieuwe films tussen, maar ook hele oude die ver voor mijn tijd gemaakt zijn. Je merkt dan hoe scherp de beelden nu zijn en hoe slecht de beelden toen waren. Dit neemt niet weg dat het verhaal van die films echt steengoed in elkaar zit.

Waar? – Netflix, Ziggo GO, HBO, Disney +

Freek van Dijkhuizen – Consultant Talent Selectie

NPR Tiny Desk

Why? – Wat hebben Coldplay, Anderson-Paak, T-pain, Outkast, Sting, Adele en Taylor Swifte met elkaar gemeen?

Juist, ze hebben allemaal opgetreden hebben bij NPR Tiny desk.

Het is bijna tien jaar geleden dat Bob Boilen mensen begon uit te nodigen om achter zijn bureau te spelen en in die tijd sierden zowel gevestigde artiesten als gloednieuwe bands de ruimte met enkele van de beste muzikale uitvoeringen die ooit zijn gespeeld. De lat ligt ontzettend hoog en het andere hoogtepunt volgt elkaar in rap tempo. Je vindt hier intieme optredens van bekende en minder bekende artiesten, maar ook voor je dagelijkse portie energie ben je op de goede plek.

Waar te beginnen? – Mijn persoonlijke favorieten: Mac Miller (RIP), Fantastic Negrito, Tash Sultana en Freddie Gibbs.
Zet je koptelefoon op en vergeet dat je iets gedaan gaat krijgen vandaag:
Link naar het kanaal van NPR

Master of none

Why? Veel hedendaagse thema’s komen terug in deze originele serie.
Immigratie, geloof, racisme, homoseksualiteit, seksisme, stereotypering in de media, lekker eten, whatsappen, Tinder, generatiekloven, vriendschap, een relatie goed houden, het huishouden doen, eenzaamheid.
Het komt allemaal terg in slechts 2 seizoenen vol diepe gesprekken en ongemakkelijke situaties. Voor alle millennials een must-see, al is het alleen door de rijke muziek keuze.

Waar? – Netflix

Christiaan Velzeboer – Junior Talent Scout

Rick & Morty

Why? – Wat mij betreft een van leukste animatieseries van de laatste jaren. Een psychopathische wetenschapper en zijn knullige kleinzoon reizen door dimensies, tijdzones en sterrenstelsels op zoek naar avontuur. You’ve got to see to believe it.

Waar te beginnen? – De serie is bij vlagen krankzinnig. Een uitschieter naar mijn bescheiden mening is aflevering 3 van seizoen 3 ‘Pickle Rick’. De synopsis van de Nederlandse Netflix luidt als volgt: “Rick verandert zichzelf in een augurk, terwijl de rest van de familie naar therapie gaat. Nu moet hij een manier vinden om die metamorfose ongedaan te maken.” Ik kan niet anders zeggen dan: veel plezier!

Yous & Yay: New Emotions en Wilde Haren de Podcast

Why? –  Veruit mijn twee meest beluisterde podcasts. Eigenlijk wilde ik er eentje kiezen, maar ik kon niet kiezen. En jij, lieve lezer, hebt dankzij de aangescherpte maatregelen (helaas) zeeën van tijd om voor beide podcasts eens goed te gaan zitten. Yous & Yay is Yousef Gnaoui (rapper Sef) en Pepijn Lanen (rapper Faberyayo van De Jeugd van Tegenwoordig) die heel lang in gesprek gaan met een gast. Allerlei gasten ook, van schrijvers tot ondernemers. Lange en leuke gesprekken die altijd beginnen met de vraag ‘Wat doe jij op een dag?’ en waar ikzelf altijd erg van geniet.

Wilde Haren de Podcast is wederom het initiatief van een rapper. Ditmaal gaat het om Vincent Patty a.k.a. Jiggy Djé die tevens de Nederlandse (Hip Hop)labels Top Notch en Noah’s Ark runt. Ook hier een divers palet aan gasten wat buikpijn van het lachen oplevert of juist stof tot nadenken. Tevens zijn er inmiddels twee afleveringen in quarantaine van beschikbaar!

Waar te beginnen? – Beide podcast kennen een crossover-aflevering! Om dus te ontdekken of je de stemmen dan wel personen kan waarderen zou je best bij een van deze afleveringen kunnen starten. Beide podcasts staan op Spotify.

Get in touch!
BIJ PROCAM...
  • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
  • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
  • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
  • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
  • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
  • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.