Comfort content voor het weekend

Ons motto voor je vrijetijdsbesteding is duidelijk: zonder gêne in quarantaine. Hard (thuis)werken moet ook beloond worden. Daarom vandaag wat tips om je ook in je vrije tijd niet te hoeven vervelen. We vroegen een aantal werknemers naar hun favoriete series/films/podcasts/games om de tijd te doden, oftewel: comfort content!

Robin Abspoel – Creative Marketeer

Good Mythical Morning 

Why? – Dit YouTube kanaal, gehost door Rhett & Link, is voor mij dé definitie van comfort content. Elke werkdag uploaden zij een video, en het is de eerste content die ik kijk als ik thuiskom. Bizarre taste tests, originele spellen, hilarische experimenten, en meer. Good Mythical Morning zit vol met positieve energie, en is de perfecte afleiding van alle spanning en zorgen van de wereld om ons heen. Zeker een dikke aanrader! 

Waar moet je beginnen? – Waar je begint maakt niet zo veel uit, elke aflevering staat op zichzelf. Maar ‘Nasty Food Jenga’ is zeker een aanrader! (beter niet kijken tijdens het eten 😉 ) 

Youtube

My Brother, My Brother and Me.

Why? – “The McElroy brothers are not experts, and their advice should never be followed.” Deze drie broers geven elke week hilarisch advies op vragen van luisteraars en absurde vragen van Yahoo Answers. De McElroys hebben een hilarische chemistry. Ze duiken de vragen in en schetsen daarbij hilarische hypothetische situaties; hun antwoorden lopen vaak enorm uit de hand. En dát is de magie van de McElroys 

Waar moet je beginnen? – Ook bij My Brother, My Brother and Me geldt dat het niet zo veel uit maakt welke aflevering je kiest. Vaak raden fans van de show (en de broers zelf) mensen wel aan om ergens na aflevering 100 te beginnen. Het filmpje hieronder is een mooi voorproefje van wat je in deze podcast tegen komt! 

Dungeons & Dragons

Why? – Heb jij ooit een film of serie gekeken en je voorgesteld hoe het zou zijn als jij zelf in de schoenen zou staan van de hoofdpersoon? Dat is hoe het is om Dungeons & Dragons te spelen. Het is een combinatie van een bordspel en collaborative storytelling. Eén speler neemt de rol van Dungeon Master op zich (de verhalenverteller/spelleider) de andere spelers maken karakters die de hoofdrol spelen in het verhaal. Tegenwoordig is het heel makkelijk om D&D online te spelen, op platforms als Roll20. Perfect om deze periode van social distancing een stukje socialer te maken! 

Waar moet je beginnen? – Het spel lijkt in eerste instantie intimiderend, maar je hoeft niet alles te begrijpen om te kunnen spelen. En YouTube staat vol met filmpjes waarin mensen uitleggen hoe D&D werkt. De officiële starter sets, Lost Mines of Phandelver of de Essentials Kit zijn perfect voor beginners. En maar één iemand hoeft de set te kopen, dus je kunt de kosten makkelijk splitten! 

Jesse de Boer – Consultant Talent Selectie

First Dates

Why? – Als vrijgevochten vrijgezel is het goed om op de hoogte te blijven van datend Nederland. Wat is er dan beter dan een stukje leedvermaak en tegelijk leren hoe het nou eigenlijk echt moet

Waar? – Van maandag t/m vrijdag om 19.30 op NPO3 of kijk lekker alles terug.

The Office

Why? – Een mooie weerspiegeling van hoe ik mijzelf zie in het kantoorleven. Dit is denk ik al mijn 3de keer dat ik de serie opnieuw kijk en mijn favoriete karakter is Michael Scott.

Waar? – Officieel alleen via de Amerikaanse Netflix, maar in deze quarantainetijden heb je genoeg tijd om dit uit te vogelen.

via GIPHY

The Walking Dead

Why? – Ik ben echt een diehard zombie fan! Nu met de Corona uitbraak komt dit allemaal wel heel dichtbij natuurlijk 😉
Waar? – HBO

Daan Smelter – Business Unit Manager

Firefly

Why? – De echte liefhebber zal niet verbaasd zijn over mijn keuze voor deze binge-waardige serie. Ik ga mij dit weekend (alweer voor de derde keer) helemaal verdiepen in de avonturen van Malcolm ‘Mal’ Reynolds en zijn crew aan boord van het ruimteschip ‘Serenity’. Natuurlijk heb ik het over Firefly! Het is de perfecte combinatie van een sci-fi setting, humor, mysterie, actie en avontuur. Mede zo geweldig omdat de serie maar 14 afleveringen kent. Een domper voor de echte fans, waaronder mijzelf, omdat we nog veel meer hadden willen zien. Niet voor niets krijgt Firefly een 9.0 op IMDB.

Waar? – Netflix

Jasmijn Bertels – Talent Advisor

Pokémon Shield

Why? – Wat te doen als je zelf niet meer uit het huis kan? Dan maar in de wondere wereld van Pokemon duiken! Op mijn Switch heb ik een tijdje geleden Pokemon Shield gekocht en ik word heel vrolijk van de schattige Pokemons en de fantastische kleuren. Ik geef ze hele slechte namen zoals Scorbunny nu Cinnabun heet en ik een uur lang heb gezocht naar een fee pokemon die nu Fairly heet. De omgeving van de Pokemons hebben af en toe een Zelda vibe zodat je zelf overal naartoe kan lopen en kan verdwalen. Zeker een aanrader als je een heel weekend wilt gamen zoals ik ga doen – op de bank – met een dekentje – en nachos – en een Mojito.

via GIPHY

Table Top Simulator

Why? – Elke maand heb ik samen met vrienden een bordspellenavond/nacht. Helaas kan dat natuurlijk nu niet doorgaan dus kunnen we met behulp van Mumble of Skype en een bordspellen simulator alsnog de avond door laten gaan. Speel bijvoorbeeld Uno, Skip-bo, domino of maak je eigen bordspel met regels! Verzamel dus je vrienden, shotjes wanneer je verliest, comfort food en zoek alvast de leukste spellen op zodat het net lijkt alsof jullie samen zijn maar toch comfortabel thuis!

Download de app

Get in touch!
BIJ PROCAM...
  • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
  • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
  • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
  • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
  • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
  • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.