In de voetsporen van: Lisette van de Steeg van Tikkie (ABN AMRO)

Vers uit de schoolbanken startte Lisette als trainee bij Procam. Na te hebben geproefd hoe het is om te werken bij ABN AMRO is zij daar vandaag officieel in dienst gegaan. Nog voordat dit gebeurde stuurde ABN haar naar de Spaanse hoofdstad. Hier bezocht zij de Firebase Summit. Lees hieronder hoe ze dit allemaal heeft ervaren.

UNO, DOS, TRES!

1: Één dag vol met lezingen, workshops en activiteiten
2: De vliegtijd in aantal uren tussen Amsterdam en Madrid
3: Het totaal aantal mensen vanuit de ABN AMRO die naar het Firebase Summit zijn gegaan.

“Als de organisatie waarin je werkt overstapt naar een ander programma, hoe gaaf is het dan als je hierin betrokken wordt! Ik had mij van tevoren al verdiept in de verschillende functionaliteiten die Firebase (Google product voor analyse doeleinden) te bieden heeft. Toen volgde het geweldige nieuws: ik werd ingeloot om aanwezig te zijn bij de jaarlijkse Firebase Summit!”

“Als de organisatie waarin je werkt overstapt naar een ander programma, hoe gaaf is het dan als je hierin betrokken wordt!”

Druk, druk, druk
“Afgelopen september werd de 4e editie van het Firebase summit gehouden in Madrid. Vol enthousiasme nam ik mij voor om alle lezingen / workshops te volgen zodat mijn dag perfect gevuld was. Na wat tips van mijn collega’s heb ik daarna een kwart geschrapt omdat 8 uur concentreren toch íets te lang is (en hier ben ik ze achteraf ook enorm dankbaar voor, anders was ik om 14:00 al doodop geweest!).”

“Voor mij begon de dag dus al wel vroeg; om 8:00 uur begon het ontbijt speciaal voor vrouwen die in de techniek werken, de zogeheten Women Techmakers. Het was een leuk begin van de dag met (natuurlijk) churros, interessante gesprekken over de inzet van Firebase binnen verschillende bedrijven en enorm veel foto’s. Er was veel diversiteit, zo heb ik die ochtend gepraat met vrouwen uit Tunesië, Amerika, Ierland, Spanje en China.“

“Na het ontbijt volgde de officiële aftrap met het welkomstpraatje waarin meteen al nieuwe features werden aangekondigd die dezelfde dag nog live werden gezet. Deze nieuwe functies (zoals een Machine Learning Kit en Firebase for Web) werden met applaus ontvangen door de zaal en er hing meteen al een heel enthousiaste sfeer.”

“Er was veel diversiteit, zo heb ik die ochtend gepraat met vrouwen uit Tunesië, Amerika, Ierland, Spanje en China.“

Onder de Spaanse zon
“In de lezingen die volgden werd direct duidelijk hoe Firebase ingezet kan worden. Dit door een combinatie van theorie en live demos. Natuurlijk lag de focus vooral op de nieuwe functionaliteiten die eerder de dag aangekondigd werden. Aan het eind van de dag was mijn concentratie helemaal op, had ik 5 blaadjes volgeschreven met informatie en ideeën en was ik helemaal klaar om de Spaanse hoofdstad zelf te gaan verkennen. Aangezien de Summit op een donderdag was, had ik besloten er een weekendje aan vast te plakken om Madrid zelf nog te ontdekken en te kunnen genieten van het héérlijke weer (30 graden met geen wolkje aan de lucht).“

“Ik heb tijdens de Summit veel extra geleerd over Firebase en de diverse toepassingen hiervan binnen verschillende bedrijven. Ook heb ik weer een nieuwe hoofdstad van Europa van mijn lijstje af kunnen strepen. Helaas is mijn Spaans er niet veel beter op geworden, maar ik ben enorm blij dat ik deze Summit mocht bijwonen vanuit Procam en ABN AMRO. Bij dezen dan ook: muchas gracias!”

Lisette zit dankzij Procam helemaal op haar plek bij Team Tikkie van ABN AMRO. Lijkt jou dit ook wat of misschien een andere functie in de IT? Meld je dan aan voor een assessment bij ons!

Get in touch!
BIJ PROCAM...
  • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
  • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
  • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
  • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
  • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
  • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.