Zoeken, trainen en groeien. Even bijpraten met Luuk ter Weeme

Luuk ter Weeme is ruim een jaar Funtioneel Beheerder bij Stater en volgt daarnaast coaching en trainingen bij Procam. Sinds begin dit jaar is hij lid van het Arcello-team, welke onderdeel is van het digitalisering-kluster. Binnen dit team houdt hij zich vooral bezig met automatisch dossier-acceptatie. We praten met Luuk over zijn zoektocht naar een passende baan, zijn groei en de ervaringen met Procam.

Een zoektocht met een onverwachte draai
Luuk zijn zoektocht naar een passende baan duurde al een tijdje. Met een achtergrond in Planologie en een ambitie voor de IT was hij zoekende. Naar wat hij precies wilde en hoe hij zijn functie voor zich zag. “Ik heb stage gelopen bij de Dutch Data Center Association, een belangenorganisatie voor de Nederlandse Data Center-sector. Daar ben ik veel bezig geweest met de IT-infrastructuur. Vanuit daar ben ik gaan kijken naar functies binnen de IT. Ik heb daardoor op allerlei uiteenlopende vacatures gesolliciteerd voordat ik Procam tegenkwam. Ik stond er gewoon heel open in.”

Via een kennis bij ABN AMRO hoorde Luuk voor het eerst over Procam. De verhalen waren positief en met dit in achterhoofd kwam Luuk er dan ook terecht. Hij had toen niet gedacht binnen no-time via Procam bij Stater aan de slag te gaan. Een oriëntatiedag en een gesprek bij Stater verder en de match was gemaakt! “Het feit dat mijn eerste sollicitatie al een match was, vond ik veelzeggend. Verder heb ik veel gehad aan de begeleiding bij het solliciteren. Fijn dat je even met iemand hierover kan sparren.”

Sinds begin dit jaar werkt hij in een nieuw team en groeit hij inhoudelijk binnen zijn rol.

Groeien binnen de match
Binnen het traineeship van Procam wordt je begeleid door een persoonlijke coach. Diegene is een klankbord voor de trainee en helpt hen met het bouwen aan een carrièreplan. Deze coach is geheel onafhankelijk van de organisatie waar je werkt waardoor je alles kan bespreken. In een drukke periode vol verandering richtte Luuk zich tot zijn coach Martin, en met succes! “Martin is een stuk assertiever dan ik. Dat hielp mij, want zodra ik het allemaal anders bekeek ging het ook direct beter. Die gesprekken zijn voor mij dus wel echt van waarde.”

Stater: hypotheken op een heel ander niveau
Zogezegd kwam Luuk dus al snel bij Stater terecht. Stater is innovatief en maakt grote stappen binnen de markt. Werken bij een van de grootste hypothecaire dienstverlener is daardoor divers en kan best complex zijn. “Bij Stater doorlopen we het hele proces: vanaf het afsluiten van de hypotheek tot aan het aflossen. Mijn team zit vooral aan de voorkant waar alle aanvragen binnenstromen. Het is aan ons om deze zo snel en efficiënt mogelijk te verwerken, wat ik best interessant vind”. Luuk verwachtte bij Stater dat er een bepaalde vrijheid zou zijn op het gebied van de inhoud van zijn functie. “Die is er ook, omdat je breed begint. Op die manier kan je veel leren en uiteindelijk een richting kiezen waar je op wilt gaan.” En dat gebeurde ook: sinds begin dit jaar werkt hij in een nieuw team en groeit hij inhoudelijk binnen zijn rol.

“Het feit dat mijn eerste sollicitatie al een match was, vond ik veelzeggend.”

Trainingen
Via Procam ga je dus gelijk bij een bedrijf aan de slag en krijg je een coach. En dan zijn er nog de trainingen. Het merendeel hiervan is gericht op soft skills. Een van de eerste trainingen die Luuk bijwoonde was de zogeheten ‘slaaptraining’. Toevalligerwijs kwam deze training in de eerdergenoemde periode waarin Luuk zich ook tot zijn coach richtte. Drukte op werk en weinig slapen doet natuurlijk geen mens goed. “Ik ben eigenlijk nooit echt een goede slaper geweest, maar ik dacht: ik wil toch even kijken wat nou precies de oorzaak daarachter is. Het leuke aan de training was dat er toch wel wat dingetjes zijn waar ik mij niet bewust van was.”

“Door er stil bij te staan ontdek je bepaalde patronen binnen je gedrag. Bij mij was het zo dat ik overdag al teveel deed en mezelf dan in de avond nog steeds geen rust gunde. Door overdag wat vaker pauze te nemen en thuis eens een boek te pakken in plaats van weer achter een scherm te zitten ben ik iets beter gaan slapen. Het was geen grote verbetering, maar het had dus wel een positief effect. En het grappige is dat zodra ik dit een beetje ging verwaarlozen ik wel direct merkte dat ik toch weer minder goed sliep.” Ook de training van Peter Gilles met de rollenspellen spraken Luuk aan. Al was het soms wel zwaar om na een werkdag nog zo buiten zijn comfort zone te moeten acteren.

“Daarnaast vind ik de manier waarop het traineeship is opgebouwd iets bijzonders. ”

Gettin’ technical
“Ik wil dit jaar nog trainingen doen, maar ben nog aan het oriënteren: wat nu precies? Als ik kijk naar de functie die ik nu doe dan is dat al best specialistisch dus dat is best lastig om daar een juiste training bij te vinden. Dus het is nog een beetje kijken wat nu het meest van toegevoegde waarde is voor mij. Veel leer ik al on the job. Door te doen.”

Unieke ervaring + gouden tip aan toekomstige Procammers
“Wat ik vooral uniek vond is dat het heel erg gericht is op IT, maar dus ook op soft skills binnen dat vakgebied. Daarnaast vind ik de manier waarop het traineeship is opgebouwd iets bijzonders. Er wordt gekeken naar karaktereigenschappen en vanuit daar worden er dan trainingen ingezet. Dit in combinatie met gelijk in het diepe gegooid worden bij een mooi bedrijf en persoonlijke coaching is voor mij echt van toegevoegde waarde.”

“Wat ik zelf merk dat heel veel mensen zich heel erg vasthouden aan wat ze hebben gestudeerd. Dat kan best beperkend zijn. Uiteindelijk maakt het voor de werkgever, merk ik, helemaal niet zo veel uit wat je hebt gestudeerd. Kijk ook eens naar wat je een leuke werkwijze lijkt bijvoorbeeld. Probeer je niet binnen je studie te beperken en kijk vooral verder.”

Luuk is een van Procam’s succesverhalen. Wil jij het volgende hoofdstuk vormen? Kijk eens rond op onze website of meld je direct aan voor een assessment!

Get in touch!
BIJ PROCAM...
  • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
  • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
  • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
  • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
  • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
  • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.