‘Who to follow?’ – Security

Are you still there? Een ruime dertig jaar na het jaar 1984 kijkt Big Brother inmiddels daadwerkelijk mee. Onderwerpen als privacy en cybersecurity zijn dan ook ‘hot’, maar hoe blijf je op de hoogte? Een poging tot een overzicht van welke kanalen, websites en mensen je moet volgen op het gebied van security.

Vers van de pers
Huh, Twitter? Ja, want anno 2019 is het Twitter nog altijd springlevend. Twitteraars die vertellen dat ze naar de wc gaan zijn er nog steeds, maar het leeuwendeel van deze soort is inmiddels vertrokken. Wat rest is een platform waarop je eenvoudig de auteurs achter artikelen die jou boeien in 1 feed kunt ontvangen. Zeker wanneer deze mensen schrijven over een alledaags online fenomeen als cybersecurity. Enkele nuttige accounts om te volgen zijn:

Daniël Verlaan – Techjournalist bij RTL Nieuws. Vastgemaakte tweet: Laat je niet hack maken. Behoeft verder geen introductie denken wij zo.

Bits of Freedom – Zij strijden dagelijks voor jouw internetvrijheid. Vrijblijvend te volgen op Twitter, maar aanmelden voor (een van) de drie ijzersterke nieuwsbrieven kan ook geen kwaad.

BuiteNLand – We hadden hier heel pretentieus wat namen uit dit lijstje kunnen bespreken. Dat is alleen nogal omslachtig. Het betreft een lijst van 21 (Engelstalige-)Twitteraccounts van cybersecurityprofessionals opgesteld door SentinelOne. De keuze is reuze, maar in ieder geval aan jou!

Websites
Nu kan het zo zijn dat je uit privacy-overwegingen geen social media hebt. Grote kans dat je je wel op de rest van het internet begeeft. Overweeg de volgende websites eens aan je bladwijzers of surfroutine toe te voegen.

https://thehackernews.com/ –  “The Hacker News (THN) is a leading, trusted, widely-acknowledged dedicated cybersecurity news platform, attracting over 8 million monthly readers including IT professionals, researchers, hackers, technologists, and enthusiasts.” En hier hebben wij niks aan toe te voegen.

https://www.ncsc.nl/ – Klinkt als een niet nader te benoemen misdaadserie, maar schijn bedriegt. NCSC staat voor Nationaal Cyber Security Centrum. Op deze overheidssite vind je alles over de digitale infrastructuur van ons land.

https://www.infosecuritymagazine.nl/ – Dit vakblad is de Nederlandse equivalent van The Hacker News. Online sterk aanwezig en verschijnt ook vijfmaal per jaar in de vorm van gekapte bomen.

“Er zijn tegenwoordig veel kanalen, websites en mensen je moet volgen op het gebied van security.”

Andere cookies
Naast het oude nieuwe Twitter en de klassieke website hier nog een paar andere vormen van media over dit onderwerp. Modern en meer geschikt voor tijdens het forenzen of thuis op de bank.

r/netsec – Een subreddit toegewijd aan dit onderwerp en alles dat er op lijkt. Technisch gezien ook een website dus had het net zo goed onder het kopje hierboven kunnen staan. Toch vinden wij Reddit net iets anders, neem gerust eens een kijkje in deze redelijk grote community.

Een Podcast over Media – Niet elke aflevering gaat specifiek over privacy of security, maar Alexander Klöpping (Blendle) en Ernst-Jan Pfauth (De Correspondent) zijn gewoon fijne gasten met verstand van zaken. Ook te beluisteren via andere podcastapps, iTunes, Soundcloud en Spotify.

Cases – Nog zo’n sterke Media-podcast van Nederlandse bodem. Gepresenteerd door Vivianne Bendermacher en in opdracht van Deloitte pakt deze podcast het hele technologische spectrum aan. Van cybersecurity tot blockchain en artificial intelligence.

De Plannen van Xi – Privacy in China bestaat nauwelijks. Gaat het hier ooit ook deze kant op? En hoe zou dat er uit zien? Ruben Terlou reist door het hart van China en in deze aflevering onderzoekt hij de plannen van de regering op het gebied van technologie en privacy. Kijk ook vooral de rest van de serie en ontdek het immense, fascinerende land dat China is.

Behalve dat er natuurlijk veel kanalen, websites en mensen te volgen zijn op het gebied van security, zijn er ook veel vacatures in te vinden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem even een kijkje bij onze Security-vacatures! Misschien kom jij binnenkort ook wel langs in onze ‘Who to follow’-lijst!

Get in touch!
BIJ PROCAM...
  • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
  • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
  • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
  • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
  • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
  • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.