De onverwachte voordelen van het werkende leven

Yes, eindelijk afgestudeerd! Diploma op zak en contract getekend, jij bent klaar voor het werkende leven. En je weet wat dat betekent: een fijn salaris, iedere dag gratis koffie en in het weekend lekker vrij! Maar het werkende leven heeft nog andere voordelen waar je misschien nog helemaal niet bij stil had gestaan.

1. Je bent bijzonder
De afgelopen jaren was je omringd door slimme mensen die allemaal ongeveer het zelfde doen, weten en kunnen als jij. Heel gezellig, maar dan kun je nog wel eens vergeten wat jou onderscheidt van de rest van de wereld. Op je werk merk je pas dat wat jij kan en weet helemaal niet zo gewoon is, en dat mensen met een andere achtergrond enorm veel van je kunnen leren. Andersom leer jij ook een hoop van die collega van HR, of die persoon die al heel jong is gaan werken en bakken vol organisatiekennis heeft.

2. Je krijgt ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
Als student was je bijna al je tijd kwijt aan ingewikkelde papers, tentamens en opdrachten. Daar werd je op beoordeeld, dus dat had prioriteit. Ook op je werk moet je natuurlijk resultaten leveren, maar daarnaast is het tegenwoordig in veel bedrijven ook erg belangrijk dat je aan je professionele en persoonlijke ontwikkeling werkt. Dat je bijvoorbeeld softskills-trainingen volgt, meekijkt in andere teams of actief advies en feedback vraagt aan je directe collega’s. Zo word je continu geïnspireerd en leer je dingen over jezelf die je vaak ook buiten je werk kan toepassen. Gewoon onder werktijd en op kosten van de baas. Goeie deal!

“Veel bedrijven hechten veel waarde aan je professionele en persoonlijke ontwikkeling.”

3. Je krijgt vertrouwen
Het moment dat je het label “student” inruilt voor “professional” gaat men er ineens vanuit dat je precies weet wat je doet. Collega’s komen naar je toe met vragen, luisteren naar je mening en zien je plotseling als expert op jouw vakgebied. Je krijgt vertrouwen om zelfstandig iets met je kennis te gaan doen en je kunt echt een impact maken. Hartstikke eng natuurlijk, zeker als je in je hoofd die omschakeling nog niet helemaal gemaakt hebt. Maar wat een verademing na al die theoretische papers en al jouw grondig uitgedachte adviezen die nooit het daglicht zagen…

4. Niet meer alleen
Waar je tijdens tentamenperiodes nog regelmatig van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat in je eentje opgesloten zat in je studentenkamer, heb je nu bijna iedere dag collega’s om je heen. Een praatje bij de koffieautomaat, wat grapjes tussendoor en om 5 uur samen aan de borrel. Je moet natuurlijk wel een beetje geluk hebben met je collega’s, maar er zit altijd wel iemand bij met wie je het goed kunt vinden. Samen vliegt de tijd voorbij.

5. Time flies
Speaking of: door je vaste ritme, je volle to-dolijst en je drukke schema vol met afspraken gaan de dagen razendsnel voorbij. Hier moet je wel ook zelf wat voor doen, want vaak komt het werk in het begin niet zomaar aanwaaien. Kijk goed om je heen wat er gebeurt, haak aan bij meetings en ga zelf op jacht naar de projecten die jij leuk vindt. Voor je het weet zit je agenda vol met leuke dingen en is het zo weer vrijdag. Tijd voor dat welverdiende weekend waarin je helemaal niks hoeft!

Het vinden van de perfecte baan in de IT is niet makkelijk. Aanbiedingen vliegen je misschien om de oren, maar hoe vind je tussen al die banen nou die ene baan waar jij helemaal op je plek zit? Wij begrijpen dat het vinden van je eerste baan overwhelming is. Al meer dan twintig jaar helpen wij startende IT’ers en bèta’s zoals jij met het vinden van de IT baan waar zij blij van worden! Wordt jij de volgende starter die wij gelukkig gaan maken? Met ons prijswinnende IT Traineeship ben jij ervan verzekerd dat jij de beste start maakt van je carrière.  Meld je aan en kom vrijblijvend bij ons langs om kennis te maken!

Get in touch!
BIJ PROCAM...
  • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
  • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
  • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
  • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
  • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
  • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.