© Benoit Viguier – Landscapes & Ballroom Photography | photography.viguier.nl

Passies naast je werk: IT Development Engineer Laura op de dansvloer

Geschreven door: Laura Verkerk

Als we één ding kunnen zeggen, is het dat Procam de ambitie en talenten van haar werknemers ondersteunt. Niks is te gek, geef een goede reden, en ze staan voor je klaar. Zeker als je een passie hebt! 

Ik ben Laura, een Procammer met een opleiding als Data Scientist, die bij ABN AMRO werkt als IT Development Engineer in het Operations Insights (OPSI) team. OPSI is een nieuw opgezet DevOps team dat het datafundament voor de Operations afdeling vernieuwt: Operations ondersteunt de hele bank met data, tools, modellen en processen, en zo hebben we met ons kleine team van 6 man een flinke kluif om in te bijten!

Maar hè? Van Data Science naar Data Engineering? Ja! Mijn grote frustratie tijdens de opleiding was dat ik niet wist wat er met mijn data gebeurd was, voordat ik het kreeg. Ik heb hierdoor wat extra programmeer- en databasecursussen opgepakt en het smaakte naar meer!

Een veelzijdige duizendpoot
Als IT Development Engineer houd ik me bezig met de wensen van de business omzetten naar IT-werk (requirements ophalen), data engineering, en de migratie van de data-omgeving naar Microsoft Azure (architectuur en infrastructuur). Ook ontwikkelen we analytische modellen met de business en brengen we deze naar productie (python, Databricks, CI/CD). Andere taken horen er ook bij, zoals toegangsbeheer, monitoring, administratie, incidenten oplossen en hulpvragen beantwoorden van onze gebruikers uit de business.

Mijn team is een pionier in ons werkveld, omdat we vanaf het begin op Azure willen werken. Hierdoor hebben we veel (intense) discussies en afstemming nodig. Een stukje politiek komt er elke dag wel bij kijken en veel van de soft skill trainingen van Procam zijn me goed van pas gekomen! Een ondernemende en proactieve houding is onmisbaar, en ik streef er naar om goede producten en continue verbetering op welk vlak dan ook te bewerkstelligen. Procam helpt me met een coach om deze ambitie te stroomlijnen en goed te gebruiken, in plaats van gefrustreerd te raken over de dingen die niet lukken.

© Benoit Viguier – Landscapes & Ballroom Photography | photography.viguier.nl

Het Nederlandse Toernooi voor de Dansende Studenten
Streven naar kwaliteit en continue verbetering is iets wat zowel in mijn werk als in mijn vrije tijd blijft terugkomen. Naast werk is mijn grote passie namelijk stijldansen en ik doe dit al bijna 13 jaar. Niks is beter dan op de dansvloer te laten zien wat je kan, hard te werken en elke dag een klein beetje beter te worden in wat je doet!

Het opzetten van goede en mooie dingen kan ik ook bij het dansen kwijt: de afgelopen 1,5 jaar ben ik met 5 andere meiden bezig geweest met het organiseren van het NTDS – het Nederlands Toernooi voor Dansende Studenten. Het is een toernooi geboren uit liefde voor het dansen en de visie dat iedereen een lekker wedstrijdje mag dansen, ongeacht niveau of bond waar je bij aangesloten bent.

Het toernooi duurt een weekend, met speeddaten op vrijdag voor de mensen zonder partner, op zaterdag en zondag overdag de wedstrijden, en op zaterdagavond een groot feest! Het thema dit jaar was “Welkom in Slot Walshof”, en op zaterdagavond kwam de Nijmeegse hofdansvereniging Les Précieuses Ridicules een demonstratie geven.

“Een toernooi geboren uit liefde voor het dansen waar iedereen een lekker wedstrijdje mag dansen, ongeacht niveau of bond waar je bij aangesloten bent.”

© Sipke de Wit

Strakke organisatie voor een soepel verloop
Het NTDS draait om dansen, dansplezier en de interactie die de deelnemers met elkaar hebben. Om dat te verwezenlijken is er een strakke organisatie nodig en een sterke samenwerking onderling— en laat ik dat nou leuk vinden! Als hoofd PR was ik verantwoordelijk voor subsidie en sponsoring, voor de visuele identiteit van het evenement (logo, banners, merchandise) en de promotie van het evenement op social media en offline. Ook was ik verantwoordelijk voor de demonstratie! Tijdens het weekend hadden we een strakke taakverdeling. Ik was een soort vliegende keep die brandjes bluste. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor de bar, voor de opbouw van het feest zaterdag, en was ik afbouwcoördinator na het evenement (want er moet ook opgeruimd worden…). Ik heb zelf ook wat dansjes gedaan, maar deelnemen aan de wedstrijd kon helaas niet door alle taken. Volgend jaar mag ik weer shinen op de dansvloer…

Het toernooi ging ongelofelijk goed! Je verwacht altijd wel een grote crisis, we hadden de noodplannen klaarliggen, maar de echte crisis bleef uit! Alles liep op schema. We hebben wel twee ontruimingen gehad doordat de ventilatie van het sportcentrum niet goed was afgesteld: ook deze gingen soepel, zonder paniek, met fantastische BHV’ers die een noodplan hadden om te volgen. We hebben veel complimenten gehad voor de organisatie. Natuurlijk kan er altijd wat beter, maar ik ben echt heel trots en tevreden.

“Ik heb zelf ook wat dansjes gedaan, maar door alle verantwoordelijkheden kon ik niet deelnemen aan de wedstrijd zelf.”

© Sipke de Wit

Werk en de organisatie van het NTDS gaan om inzet en samenwerking. Maar allebei hebben ook te maken met geld en budgetten… Zo draait het hele NTDS draait op vrijwilligers. Het is een evenement voor en door studenten, en tsja, die hebben niet zo veel geld. De deelnemersbijdrage dekt niet alle kosten en die zijn vrij hoog vanwege het huren van de vloer, de lichtinstallatie, en het eten en drinken. De enige betaalde kracht is de BHV’er van de locatie. Zelfs de juryleden zijn vrijwilligers: op gewone wedstrijden worden deze mensen (goed) betaald, maar voor het NTDS komen ze gratis een weekend jureren!

Daarom hebben we Procam gevraagd om een handje te helpen. En dat deed Procam! Ik ben fan, Procam steekt veel energie in passies, zowel op als naast het werk. Bedankt! 🙂

Wil jij net als Laura en Hennie ook je passie kwijt kunnen in én buiten je werk?  Dan is onze CareerCraft Academy iets voor jou!

Bij Procam geloven wij dat bevlogen werknemers gelukkig zijn met hun werkplek en zich bezield voelen over hun werkinbreng bij werkgevers. Zij worden gezien en gehoord in hun IT-carrière, ontwikkelen zichzelf op het persoonlijk hoogst haalbare niveau en voelen de uitdaging. Belangrijk is het dus zeker! Deze passievolle IT-professionals bereik je door de IT-werknemers zelf de regie te geven. Jij mag jouw eigen keuzes maken binnen je IT-carrière en wordt omringt door flexibiliteit en vrijheid – er is vertrouwen. Daarnaast werk je in een passende omgeving waar je je veilig genoeg voelt om je omgeving te inspireren én ook geïnspireerd te worden. Het is een wisselwerking en een flow waar je in wilt belanden bij jouw opdrachtgever. Jij moet stralen in je werk!

Get in touch!
BIJ PROCAM...
  • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
  • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
  • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
  • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
  • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
  • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.