Waarom zou je een tussenpartij kiezen?

‘Je kan beter de weg vragen dan verdwalen.’

Als Talent Advisors krijgen wij dagelijks te horen van starters in de IT dat ze liever zelf op zoek gaan naar een baan. Een tussenpartij zien zij als overbodig. Deze gedachte is in principe niet heel gek. Momenteel is er namelijk een groot tekort aan IT’ers waardoor het aanbod aan vacatures natuurlijk enorm is. Daardoor denken starters al snel dat ze toch wel iets zelf kunnen vinden. De ruime keuze aan vacatures lijkt in eerste instantie op een luxepositie, maar is dat wel echt het geval? Ligt de grootste uitdaging niet bij het kiezen van een baan die ook echt bij je past? Juist in deze situatie kan een tussenpartij een goede keuze zijn!

Verder kijken dan alleen een papiertje
Er zijn verschillende organisaties die aan je mouw trekken met de vraag om bij ze te komen werken, maar welke moet je kiezen? Het lijkt bijna onmogelijk om tussen alle functies en organisaties uitgebreid op zoek te gaan naar wat er bij je past. Op basis van de vacature enerzijds en je opgestuurde cv anderzijds, word je uitgenodigd voor een gesprek en hoop je maar dat je een goede match hebt gevonden. Maar wordt in dit proces ook gekeken naar de minder oppervlakkige factoren zoals persoonlijkheid en bedrijfscultuur? Bij Procam kijken we verder dan alleen naar een papiertje. Een cv is natuurlijk je eerste indruk, maar wij geloven sterk dat je een persoon pas echt leert kennen na een uitgebreid gesprek. Door middel van onze matchingsmethodiek en een uitgebreid assessment kunnen wij sneller bij de kern komen van jouw persoonlijke eigenschappen en je ambities. Samen met jou graven wij door de berg vacatures/aanbiedingen om de juiste keuze te maken.

“Samen met jou zoeken wij de richting die het beste past bij jouw reis naar de perfecte baan.”

Belofte maakt schuld
‘Maar bij dat bedrijf krijg ik ook trainingen en coaching..’. Bedrijven doen vaak mooie beloftes omtrent persoonlijke groei. Vakinhoudelijke trainingen, coaching en doorgroeimogelijkheden: je krijgt het allemaal. Helaas worden deze beloftes vaak niet nageleefd. Ze verdwijnen in de waan van de dag. Een tussenpartij staat los van de dynamische omgeving binnen de organisatie en houdt daardoor wél vast aan deze belofte. Ontwikkeling staat voorop en de continuïteit daarvan is daarin een belangrijke factor.

Leiderschap, communicatie, onderhandelen, samenwerken. Door de hoeveelheid tijd en aandacht die besteed wordt aan de persoonlijke ontwikkeling, leer je veel over de pijlers die het meeste succes voorspellen in het bedrijfsleven. Met deze kennis en ervaring kun je excelleren in je functie en ontwikkelt er de mogelijkheid om tezamen met de organisatie een carrièreplan te maken om stappen te maken.

Kennis is macht, maar kennis delen is kracht
Bij Procam kom je gedurende het traineeship terecht in een soort klasje met starters die hetzelfde proces doorlopen binnen een andere functie of organisatie. Het klinkt misschien ‘back-to-school’ en oubollig om in een klasje terecht te komen, maar het biedt ontzettend veel mogelijkheden. Behalve dat je je netwerk uit kan breiden, krijg je ook een ‘kijkje in de keuken’ bij andere organisaties. Zo heb je toch een beetje kijk op de verschillende bedrijfsculturen en functies en kun je opgedane kennis met de andere starters delen.

Onafhankelijke partij
Last but not least: het is een verademing om begeleiding te krijgen van een onafhankelijke partij. Je kan dan namelijk situaties uitspelen die bij een werkgever voorkomen, zonder het gevaar van ‘sancties’ of scheve gezichten. Hierdoor word je dus minder belemmerd in het opstellen van leerdoelen en kan je je volledig focussen op je ontwikkeling.

Vind jij het lastig om op de arbeidsmarkt ergens tussen te komen? Dan is Procam van de partij!

Keuzes maken anno 2019 is lastig – ontelbare mogelijkheden, een vol leven en ondertussen de druk om beslissingen voor later te maken. Maar wacht eens even, we verleggen de focus naar wat je nu wil! Stiekem weet je het al: in IT ligt er een wereld voor je open waar je passies kunnen vloeien én groeien. Met grote dromen, een sterke leergierigheid, ambitieuze ideeën en een open visie start jouw ontdekkingstocht bij Procam. We kijken zeker ook naar de toekomst maar beginnen bij de start — wat past bij jou?

Get in touch!
BIJ PROCAM...
  • Kies jij zelf je IT baan bij één van onze opdrachtgevers.
  • Volg jij trainingen die het beste in jou naar boven halen.
  • Krijg jij persoonlijke begeleiding van jouw eigen coach.
  • Ontwikkel jij jezelf als veelzijdige professional.
  • Volg jij je trainingen met een vaste groep trainees.
  • Word jij onderdeel van de bruisende Procam community.